Kérjük, válasszon kiszállítási helyet

Az ország/régió kiválasztása befolyásolhatja az árat, a szállítási lehetőségeket és a termékválasztékot.

Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.- iroda

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

+36 1 3066486
+36 1 4310374
HU(HU)

Média

Van kérdése? Anyagra van szüksége?
Aktuális sajtóinformáció és publikálásra kész fotóanyag letöltésre elérheto itt.
Emellett telefonon, e-mailben és faxon is érdeklodhet.
 
Press contactSzeretne felkerülni a média terjesztési listánkra?

Sajtókiadványok terület szerint

Csúszás és gördülés: Az igus hibrid lineáris csapágyai új méretekben érhetők el2015.02.02.

A drylin dupla görgős hibrid csapágyak immár 10 és 16 milliméteres átmérővel is kaphatók

A kenőanyagmentes csapágytechnika specialistájaként számon tartott kölni igus cég két új beépítési mérettel bővíti dupla görgős hibrid csapágyainak kínálatát. A hibrid csapágyak kínálatát mostantól 10 és 16 milliméteres csapágyak egészítik ki. Könnyed és halk lineáris futás két stabilizáló görgőn – immár szűk helyeken is bevethető módon.

Egyre szélesebb körben használják őket, és nemcsak a kameratechnikában, tolóajtókban vagy szerszámgépekben, hanem munkagépek fülkéjében és egyedi barkácscélokra is: az igus halkan és könnyedén futó hibrid lineáris csapágyai. Azért, hogy a tervező egyszerűbben választhassa ki a megfelelő alkatrészt, a dupla görgős hibrid csapágyak immár két további szerelési méretben is elérhetők. Az igus ezen csapágycsaládjának innovatív kialakítása a sikló- és a görgős csapágyak előnyeinek ötvözésén alapul. A különösen könnyű járást és szinte zajtalan üzemet a két, karbantartást nem igénylő, nagy teljesítményű műanyagból készült, ferdén felhelyezett görgővel működő koncepció garantálja. A fő terhelés irányában a tömeget a görgők veszik fel, így biztosítva, hogy az egység kézzel is könnyen eltolható legyen. Az esetlegesen fellépő károsan nagy mértékű vagy keresztirányú erőket a csúszóelemek fogják fel kíméletes módon, ami ilyen esetben is csendes, jól megvezetett járást garantál, és kiküszöböli a sín sérülését. A teher lefutásbiztos módon mozog a sínen, így nem fordulhat elő, hogy kisiklik, ugyanakkor még nehéz terhek is minimális erővel tolhatók el – anélkül, hogy egy csepp kenőanyagra is szükség volna.

Sokoldalúan alakítható konstrukció a kisebb szerelési méreteknek köszönhetően
„A 20 milliméteres átmérővel kapható hibrid csapágyak már beváltak a gyakorlatban” – mondja Stefan Niermann, az igus cég drylin lineáris és hajtástechnológiai termékekért felelős üzletágának vezetője. „Olyan esetekben, amikor csak egyetlen vezetősínre van szükség, a felhasználó jelentősen takarékoskodhat a rendelkezésre álló hellyel. Mi most még egy lépést tettünk előre ezen a téren, és új, kisebb, nevezetesen 10 és 16 milliméteres szerelési méretekben kínáljuk a dupla görgős hibrid csapágyakat.” Ennek révén a tervezők immár még többféle módon építhetik be a csapágyakat, például a sínpáron futó kezelőpanelekhez vagy színpadkép-kompozíciókhoz, valamint komplett csúszószánnal kombinált módon. Mivel a hibrid csapágyak 180 fokosnál nagyobb átfogási szöggel rendelkeznek, egyszerű tengelyeken is használhatók. Kívánságra az igus szorítókkal együtt szállítja őket.

Az ideális választás kézzel tolt terhekhez
A hibrid csapágyak csekély eltolási ellenállásának köszönhetően az eltoláshoz szükséges erőkifejtést az ötödére sikerült csökkenteni. Ennél fogva ideálisak a kézi üzemhez, tehát minden olyan esethez, ahol a futásidő nem ölt az automatizált rendszerekre jellemző méreteket, az elmozdulási út hossza pedig nem haladja meg az 500 kilométert. Mivel a 10 és 100 kg közötti terhek problémamentesen mozgathatók kézi tolással, a csapágyak különösen jól használhatók a lakó- és irodabútor-gyártásban (például tolóajtókhoz), valamint a különféle kamera- és monitorrendszerekben. A piacon elterjedt görgős megoldásokhoz képest kedvező árú dupla görgős csapágyak hatékony megoldást kínálnak, és különálló csapágyként (akár 1 darabos tételben is) vagy kompletten előszerelt hibrid csúszószánként egyaránt rendelhetők.


Az "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" and "yes" kifejezések az igus® GmbH/ Köln jogilag védett védjegyei a Német Szövetségi Köztársaságban és adott esetben egyes külföldi országokban. Ez a védjegyek nem teljes listája (pl. függőben lévő védjegybejelentések vagy bejegyzett védjegyek) az igus vagy az igus leányvállalatai Németországban, az Európai Unióban, az Egyesült Államokban és/vagy más országokban vagy joghatóságokon.

Az igus® GmbH felhívja a figyelmet, hogy a következő cégek, illetve az összes többi, hajtásokat gyártó és a webhelyen szereplő cég semmilyen termékét nem értékesíti: Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber. Az igus® által kínált termékek gyártója az igus® GmbH.