Kérjük, válasszon kiszállítási helyet

Az ország/régió kiválasztása befolyásolhatja az árat, a szállítási lehetőségeket és a termékválasztékot.

Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.- iroda

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

+36 1 3066486
+36 1 4310374
HU(HU)

Média

Van kérdése? Anyagra van szüksége?
Aktuális sajtóinformáció és publikálásra kész fotóanyag letöltésre elérheto itt.
Emellett telefonon, e-mailben és faxon is érdeklodhet.
 
Press contactSzeretne felkerülni a média terjesztési listánkra?

Sajtókiadványok terület szerint

CAT7 vezeték energy chain® energiavezető láncokhoz: Szerelkezzen fel a jövő mozgástípusaira az igus segítségéve2014.11.18.

A legkorszerűbb Ethernet-technológia tartósan mozgó alkalmazásokhoz

A kölni székhelyű igus GmbH chainflex CFBUS.052 buszkábelje CAT7-szabvány szerinti minősítést kapott. A világ első, e-chains® egységekben történő használatra készült CAT7-es vezetékeként ez a kábel még nagy mechanikai igénybevétel mellett is biztos adatátvitelt garantál. Az igus az SPS IPC Drives automatizálási szakmai vásár 4-es csarnokának 250-es standján mutatja be a vezetéket, amely 40 millió löketet már megbízhatóan teljesített az igus tesztlaboratóriumában.

Az energy chain® egységekben használható Ethernet-vezetékek alapvető alkotóelemei az 1040-féle kábelt magába foglaló chainflex vezetékprogramnak. Ennek megfelelően az igus már 1999-ben bemutatta az első, kifejezetten az energy chain® egységekhez kifejlesztett és tesztelt chainflex CAT5-ös Ethernet-vezetéket, amelyet négy évvel később már a CAT6-os kábel követett. Időközben a chainflex Ethernet-vezetékprogramnak több mint 17 különböző mechanikus felszerelhető komponens is része lett. A világ első, e-chains® egységekben megvalósított tartós mozgásokban történő használatra tervezett CAT7-es Ethernet-vezetékének bemutatásával az igus tovább halad ezen az úton, aminek köszönhetően már ma a holnap szabványos megoldásait kínálja a felhasználók számára.

A speciális felépítés védelmet nyújt a tartós mozgás közben
Az adatbiztonság jelentős mértékű növelése érdekében a CFBUS.052 jelű CAT7-es vezeték fonott és páros árnyékolással, illetve 90 százalékos optikai fedést nyújtó fonott teljes árnyékolással rendelkezik, ami az e-chain egységben teljesített hajlítási ciklusok milliói után is garantálja a működőképességet. A vezetőszálak/csavart erek speciális szerkezete tartósan ellenállóvá teszi ezt a CFBUS-vezetéket a hajlítással szemben. Az optimalizált fonatszöggel készített árnyékolófonat egyaránt védi a teljes árnyékolást a mechanikai törések ellen és garantálja a vezeték elektromágneses összeférhetőségét. Az árnyékolt érpárokat optimalizált csavarási hosszal csavarják egymásra úgy, hogy egyrészről megfeleljenek a szigorú mechanikai követelményeknek, másrészről azonban az adatátvitellel kapcsolatos elektromossági követelményeket is teljesítsék

Tanúsítottan alkalmas a legkülönfélébb célokra
Az összes fokozottan kopásálló TPE köpenyes CFBUS-vezetéktípushoz hasonlóan ez a CAT7-es kábel is tűzálló. Emellett UL/CSA-, EAC- és CTP-tanúsítvánnyal is rendelkezik, és a DESINA előírásoknak is megfelel. Emellett az új vezeték tisztatérben is használható, és a DNV-GL a nyílt tengeren használt energy chain® rendszerekben történő bevetését is engedélyezte, Az igus ezt a kábelt is kiadós tesztelésnek vetette alá az iparágban legnagyobbnak számító, 1750 négyzetméteres tesztlaborjában, amelynek során a vezeték energy chain® egységekben történő használat melletti élettartamát vizsgálták, amelyet legalább 40 millió löketben állapítottak meg. A kimerítő tesztelés másik eredményeként a felhasználók a chainflex online konfigurátor segítségével bármikor kiszámíthatják a kívánt vezeték élettartamát a beírt adatok – pl. elmozdulási úthossz, hajlítási sugár és sebesség – alapján.


Az "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" and "yes" kifejezések az igus® GmbH/ Köln jogilag védett védjegyei a Német Szövetségi Köztársaságban és adott esetben egyes külföldi országokban. Ez a védjegyek nem teljes listája (pl. függőben lévő védjegybejelentések vagy bejegyzett védjegyek) az igus vagy az igus leányvállalatai Németországban, az Európai Unióban, az Egyesült Államokban és/vagy más országokban vagy joghatóságokon.

Az igus® GmbH felhívja a figyelmet, hogy a következő cégek, illetve az összes többi, hajtásokat gyártó és a webhelyen szereplő cég semmilyen termékét nem értékesíti: Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber. Az igus® által kínált termékek gyártója az igus® GmbH.