Kérjük, válasszon kiszállítási helyet

Az ország/régió kiválasztása befolyásolhatja az árat, a szállítási lehetőségeket és a termékválasztékot.

Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.- iroda

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

+36 1 3066486
+36 1 4310374
HU(HU)

Média

Van kérdése? Anyagra van szüksége?
Aktuális sajtóinformáció és publikálásra kész fotóanyag letöltésre elérheto itt.
Emellett telefonon, e-mailben és faxon is érdeklodhet.
 
Press contactSzeretne felkerülni a média terjesztési listánkra?

Sajtókiadványok terület szerint

Új energiaellátó rendszer az igus kínálatában2015.02.10.

A tömeg csökkentésére és a sebesség növelésére optimalizált guidelok slimline P használatával akár 80 százalékos költségmegtakarítás is elérhető

Annak érdekében, hogy a vezetékek fix útvonalon történő mozgatásakor egyre nagyobb és nagyobb gyorsulást és sebességet lehessen elérni, az igus egy teljesen műanyagból készült vezetőrendszert fejlesztett ki energy chain egységeihez. Az új rendszer csekély tömegével és könnyű szerelhetőségével emelkedik versenytársai fölé. Az újdonságot – más „motion plastics” termékekkel egyetemben – a hannoveri vásárra látogatók az igus standján a 17-es csarnokban tekinthetik meg.


Az igus megint továbbfejlesztette guidelok slimline rendszerét, aminek eredményeként büszkén mutatja be az új, teljes egészében műanyagból készült GLSL-P típust. A függesztett energy chain alkalmazásokhoz tervezett vezetőrendszer használatakor nincs szükség zárt vályúcsatornára vagy egyéb, idő- és munkaigényes és költséges burkolási módszerre; a technológia tökéletes pontossággal vezeti meg a fix útvonalon mozgó energialánc rendszert. Burkolat helyett két méterenként mindössze könnyű műanyag szegmenseket kell felszerelni, ami akár 80 százalékkal is csökkentheti a vezetővályúk költségét, emellett az egység tömegét is mérsékeli az eddigi, fémből készült verzióhoz képest. Ennek köszönhetően még nagyobb sebesség és gyorsulás érhető el. A műanyagból készült újdonság további előnye, hogy jobban elnyeli a rezgéseket. „Az üvegszálas műanyagból készült, könnyű vezetősínek igen egyszerűen helyezhetők be a GLSP-P egység műanyag szegmenseibe, így az összeszereléshez semmilyen szerszámra nincs szükség, ami tovább csökkenti a költségeket” – magyarázza Christian Strauch, az igus anyagmozgatási üzletág vezetője.

Biztos rögzítés az energialánc rendszerszámára
A guidelok slimline P egység szegmenseiben két automatikus működtetésű fül gondoskodik az e-chain rögzítéséről és csendes, egyenletes mozgásáról. Ha a szegmensen áthaladó energy chain sugárirányú mozgást végez, akkor a fül működésbe lép, és rögzíti azt. Az innovatív rögzítőfüleket a szegmensek közé helyezett, erősített műanyagból készült, nyitott rögzítősínek egészítik ki, amelyek tovább javítják az alkalmazás dinamikai jellemzőit.


Az "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" and "yes" kifejezések az igus® GmbH/ Köln jogilag védett védjegyei a Német Szövetségi Köztársaságban és adott esetben egyes külföldi országokban. Ez a védjegyek nem teljes listája (pl. függőben lévő védjegybejelentések vagy bejegyzett védjegyek) az igus vagy az igus leányvállalatai Németországban, az Európai Unióban, az Egyesült Államokban és/vagy más országokban vagy joghatóságokon.

Az igus® GmbH felhívja a figyelmet, hogy a következő cégek, illetve az összes többi, hajtásokat gyártó és a webhelyen szereplő cég semmilyen termékét nem értékesíti: Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber. Az igus® által kínált termékek gyártója az igus® GmbH.