Kérjük, válasszon kiszállítási helyet

Az ország/régió kiválasztása befolyásolhatja az árat, a szállítási lehetőségeket és a termékválasztékot.
Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.- iroda

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

+36 1 3066486
+36 1 4310374
HU(HU)

A Nicholas Grimshaw által tervezett rugalmas igus gyár

Az előzetes megbeszéléstől az építészig


„1988 októberében az igus vásárolt egy körülbelül 40000 m2-es telket a Köln agglomerációjában található Porz-Lindben. Ide tervezték a fejlesztés, a gyártás, az értékesítés, az irányítás és a tervezés helyszínét. Itt kell lennie minden tevékenységünk lelkének, itt kell lennie az igus központjának. Az igus minden területen felkészült a gyors növekedésre és a gyors változásra - azaz a rugalmasságra -, amelyet a vállalat általános pozíciójának folyamatos megszilárdítását kíséri. Az új „igus gyár” célja, hogy biztosítsa az ehhez szükséges térbeli és technikai lehetőségeket, olyan kialakítással, amely támogatja a munkavállalók igényeit. Célja, hogy kívül-belül tükrözze a termékeket és a vállalati filozófia alapelvét: innováció - szolgáltatás - megbízhatóság - az ügyfelekkel, mint egy naprendszer középpontjával, amely körül az igus összes alkalmazottja és az igus egységek keringenek, hogy megoldják problémáikat."

Günter Blase Nicholas Grimshaw-nak küldött tájékoztatójának ez a rövid kivonata volt az alapja az alábbi vázlatnak. Ezt fejlesztették tovább a bemutatott modellé, amely később gyárépületként valósult meg.
 
Nicholas Grimshaw vázlata a gyárról Nicholas Grimshaw vázlata
Az igus gyár modellje A gyár modellje
Az igus®-gyár A befejezett gyárépület

A gyár

A beköltözésre 1994-ben került sor. A rugalmas gyár ötlete és a Grimshaw általi megvalósítás gyorsan megtérült, mivel az igus azóta jelentősen megnőtt: a vállalat ma már 90 000 m2-es épületben gyárt, tesztel és kutat. Ez magában foglalja a környező épületeket, többek között a további termelést, a műszaki képzést és a nagy logisztikai központot. A gyár bővítése során konzisztens lean-menedzsment megközelítést alkalmaztunk minden terület elemzésére: a marketingtől és az adminisztrációtól kezdve a kutatás-fejlesztésen, a szerszámozáson és a gyártáson át a raktározásig és a forgalmazásig.

A 3 800 m2-es beltéri vizsgálati területen az igus az iparág legnagyobb tesztlaboratóriumát működteti; ahol lehetőség nyílik az energialáncok, a rendkívül rugalmas kábelek, a műanyag csapágy technológia, mint például siklócsapágyak, golyóscsapágyak és lineáris csapágyak, vezérorsós hajtások, rúdanyagok, dugattyúgyűrűk stb. tesztelésére. Évente összesen 15 000 tesztet végzünk. 100 000 termék szállítható 24 órán belül vagy ugyanazon a napon.


A gyár bővítése új épülettel 2023-ban

Az igus az elmúlt években erőteljes növekedésen ment keresztül és kiváló fejlettségi szinten áll. Ahhoz, hogy meg tudjunk birkózni a jövőbeli növekedés és a vásárlóink gyorsabb és megbízhatóbb kiszolgálása által támasztott kihívásokkal, új épülettel bővítjük a gyárat. Az építkezés már elkezdődött, az épület a főépületünkkel szemben, a Frankfurterstrasse másik oldalán helyezkedik el, 20 000 m²-en. 2023 őszétől kezdve a termelés egyes részlegei, valamint irodák is helyt kapnak majd itt.

Az új épület a meglévő gyár hagyományait követi, az építész, Sir Nicholas Grimshaw koncepciója alapján, és rugalmas belső térkialakítással fog rendelkezni. A Bryden Wood építészeti iroda két alapítójának egyike, Mark Bryden már az első gyárépületen is együtt dolgozott Nicholas Grimshaw-val - vagyis ideálisak voltak a körülmények.
Az új igus épület az előtérben Előtérben az új épület, mögötte a meglévő gyár (utolsó frissítés: 2023. szeptember)
Videó: time lapse felvétel az új épület építéséről


Gyárlátogatás

Az igus gyárban



Az "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" and "yes" kifejezések az igus® GmbH/ Köln jogilag védett védjegyei a Német Szövetségi Köztársaságban és adott esetben egyes külföldi országokban. Ez a védjegyek nem teljes listája (pl. függőben lévő védjegybejelentések vagy bejegyzett védjegyek) az igus vagy az igus leányvállalatai Németországban, az Európai Unióban, az Egyesült Államokban és/vagy más országokban vagy joghatóságokon.

Az igus® GmbH felhívja a figyelmet, hogy a következő cégek, illetve az összes többi, hajtásokat gyártó és a webhelyen szereplő cég semmilyen termékét nem értékesíti: Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber. Az igus® által kínált termékek gyártója az igus® GmbH.