Kérjük, válasszon kiszállítási helyet

Az ország/régió kiválasztása befolyásolhatja az árat, a szállítási lehetőségeket és a termékválasztékot.
Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.- iroda

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

+36 1 3066486
+36 1 4310374
HU(HU)

iglidur® I3-PL 3D nyomtatáshoz SLS-sel

48-72 órán belül indítható

Az iglidur® I3-PL anyag, amelyet kifejezetten lézeres szinterezéshez fejlesztettek ki, az igus® tesztlaborjában tribológiai teszteken bizonyította, hogy kopásállósága háromszor nagyobb, mint a lézeres szinterezéshez készült hagyományos anyagoké. Ez azt jelenti, hogy a kopásálló alkatrészek tervezési szabadsága ismét jelentősen nőtt.
 

Béta teszteléshez

Kopásálló és alacsony súrlódási együttható

Jó mechanikai tulajdonságok

Részletpontosság pontos felülettel

A kereskedelemben kapható SLS anyagokhoz hasonlóan dolgozható fel.


 
Jellemző alkalmazási területek:Prototípuskészítés, kis sorozatok, speciális gépszerkezetek, ...

Kopásteszt, forgás: v = 0,3 m/s; p = 1 MPa; tengely: 2 rozsdamentes és Cf53

Kopásteszt, forgás Y = Kopástényező [μm/km]
 
A = PA12 (SLS)   B = PA12 + üvegből készült golyók (SLS)   C = iglidur® I3-PL (SLS)   D = iglidur® I180-PF (FDM)
Tengelyek

Teszteredmények:

Ebben a kopástesztben az iglidur® I3 kopásállósága legalább 4 tényezővel jobb, mint a hagyományos SLS anyagoké. Ezen túlmenően az itt látható és a tesztben használt tengelyek és csapágyak egyértelműen megmutatták, hogy az iglidur® I3 lényegesen kisebb igénybevételt fejt ki az illeszkedő komponensre, melynek eredményeként annak az élettartama is megnő.

Kopásteszt, lineáris: p = 1 MPa; v = 0,1 m/s; I = 5 mm

Lineráris kopásteszt Y = Kopástényező [μm/km]
 
A = PA12 (SLS)   B = PA12 + üvegből készült golyók (SLS)   C = iglidur® I3-PL (SLS)   D = iglidur® I180-PF (FDM)

Teszteredmények:

A lineáris rövid mozgású teszt eredményei azt mutatják, hogy az iglidur® I3 kopásállósága legalább 3 tényezővel jobb, mint a standard SLS anyagoké.

Kopásteszt, CF53, forgatás: v = 0,01 m/s; ß = 60°

Kopásteszt, forgatás Y = Kopástényező [μm/km]
 
A = iglidur® I3-PL (SLS)   B = iglidur® I180-PF (FDM)   C = iglidur® G fröccsöntött   D = iglidur® W300 fröccsöntött

Teszteredmények:

Az itt bemutatott nagy terhelésű tesztekben a kopási tényezők hasonlóak a fröccsöntött iglidur® csapágyak által max. 45 MPa (= 1600 kg) mellett a nyomtatott iglidur® I3 csapágyakkal elért eredményekhez.

A hajlítószilárdság a szerkezeti iránytól függ

Hajlítószilárdság Y = hajlítószilárdság [MPa]
 
A = szerkezeti irány: lapos (Z tengely) vagy oldalirányú (Y tengely)   B = szerkezeti irány: felfelé (X tengely)
XY szerkezeti irány

Teszteredmények:

A hajlítási tesztek az iglidur® I3 nagyobb szilárdságát mutatják, különösen a nagyobb egységes szilárdságot, a szerkezeti irányoktól függetlenül.

Anyagadat táblázat

Általános tulajdonságok
Sűrűség 1,05 g/cm3
Szín sárga
Max. nedvességfelvétel +23 °C-on és 50% rel. páratartalom mellett 0,5 tömeg%
Maximális vízfelvétel 1,9 tömeg%
Mechanikai tulajdonságok
Hajlítószilárdság 68 MPa
Max. megengedett felületi nyomás 46 MPa
Hőmérséklet-tűrési tulajdonságok
Maximális tartós alkalmazási hőmérséklet +80 °C
Maximális rövid idejű alkalmazási hőmérséklet +120 °C
Alsó alkalmazási hőmérséklet -40 °C
Rendelési szám  
48-72 órán belül indítható I3-PL-10000 1 233,84 EUR Kosárba tesz
További információk a kiválasztott alkatrésszel kapcsolatban:
3D-CAD 3D-CAD
Upit za uzorak Upit za uzorak
PDF PDF
Ajánlatkérés Ajánlatkérés
myCatalog myCatalog
Szállítási idő

Rendelkezésre áll

kérésre
icon_info
Van valami ötlete vagy kérése a kopásnak kitett alkatrészek SLS nyomtatásával kapcsolatban? Ha igen, akkor kérjük, lépjen velünk kapcsolatba.

További motion plastics® termékek a 3D nyomtatáshoz

3D nyomtatású Tribo szálak

3D nyomtatású Tribo szálak

Mozgásra gyártva

Tribológiai szempontból optimalizált szálaink kopásállósága akár 50-szer akkora, mint a standard 3D-nyomtatási anyagok kopásállósága. Ez nagyobb hatékonyságot eredményez. Így gyorsabban és költséghatékonyabb módon készíthet prototípusokat és kis sorozatokat. A nyomtatott komponensek gyorsan felválthatják a kopó alkatrészeket, és képesek az állásidők csökkentésére.

3D-nyomtatási szolgáltatás

3D-nyomtatási szolgáltatás

Alkatrésze 24 órán belül elkészül

Kinyomtatjuk egyéni komponensét kenésmentes és kopásálló iglidur® plastics műanyagból; gyorsan felszerelheti és használhatja. Nagyon egyszerű, legyen szó prototípusról vagy összetett, egyedi alkatrészről. Mondja el nekünk az igényeit, töltse fel 3D adatait, vagy válasszon a CAD fájljainkból. A bonyolultságtól függően akár 24 órán belül leszállítjuk Önnek a terméket.

A 3D nyomat létrehozása

A 3D nyomat létrehozása

Kenésmentes csapágymegoldások és nyomtatás

Összeállítottuk az Ön számára a legjobban használható és legnépszerűbb termékeket különféle készleteinkből: lineáris vezetőrendszerek és energiaellátó rendszerek alacsony szerelési magassággal, a legkisebb méretekkel és a legkeskenyebb hajlítási sugárral. Kenés- és karbantartásmentes 3D nyomtatási komponenseink lehetővé teszik Önnek a 3D technológia fejlesztését a költségek csökkentése mellett.

48-72 órán belül indítható

Az "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" and "yes" kifejezések az igus® GmbH/ Köln jogilag védett védjegyei a Német Szövetségi Köztársaságban és adott esetben egyes külföldi országokban. Ez a védjegyek nem teljes listája (pl. függőben lévő védjegybejelentések vagy bejegyzett védjegyek) az igus vagy az igus leányvállalatai Németországban, az Európai Unióban, az Egyesült Államokban és/vagy más országokban vagy joghatóságokon.

Az igus® GmbH felhívja a figyelmet, hogy a következő cégek, illetve az összes többi, hajtásokat gyártó és a webhelyen szereplő cég semmilyen termékét nem értékesíti: Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber. Az igus® által kínált termékek gyártója az igus® GmbH.