Kérjük, válasszon kiszállítási helyet

Az ország/régió kiválasztása befolyásolhatja az árat, a szállítási lehetőségeket és a termékválasztékot.

Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.- iroda

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

+36 1 3066486
+36 1 4310374
HU(HU)

Média

Van kérdése? Anyagra van szüksége?
Aktuális sajtóinformáció és publikálásra kész fotóanyag letöltésre elérheto itt.
Emellett telefonon, e-mailben és faxon is érdeklodhet.
 
Press contactSzeretne felkerülni a média terjesztési listánkra?

Sajtókiadványok terület szerint

Cégek Költségtakarékos automatizálás
Energialáncok / kábelek manus® / vector®
Csúszós csapágyak / gömbcsuklós csapágyak /lineáris irányító rendszerek Mind
Enjoyneering: az igus előremozdítja a tervezést 190 valós és digitális új termékével2023.05.11.

„A mérnöki lehetőségek felszabadítása játékosan” – a legújabb motion plastics technológia, kenésmentes app, költséghatékony automatizálás online és fenntartható módon

Egy költséghatékony robot melyet VR headsettel kezelhetünk. Alkatrészek azonosítása és megrendelése másodpercek alatt az okostelefonos MI-vel. Egy mobilalkalmazás, mely azonnal beazonosítja a kenésmentes alkatrészek potenciális alkalmazási lehetőségeit az exkavátoron. Az igus 2023-ban számos digitális eszközt, valamint könnyen használható és költségcsökkentő termékeket és szolgáltatásokat dob piacra. A cél: a megfelelő motion plastics termékek egyszerű és szórakoztató elérése, mindezt karbonsemleges és műanyag hulladéktól mentes módon.


A 2023-as manus díj: az igus ismét keresi az innovatív műanyag csapágyas alkalmazásokat2022.12.16.

Az igus tizenegyedik alkalommal ítéli oda a manus díjat a polimer siklócsapágyak legkreatívabb, leggazdaságosabb és legfenntarthatóbb alkalmazásaiért

Az igus mostantól várja a pályaműveket a 2023-as manus díjra, melyet a műanyagok specialistája az elmúlt két évtizedben minden második évben hirdetett meg. A díjjal a műanyag siklócsapágyak ipari alkalmazásokban történő legkreatívabb, leggazdaságosabb és legfenntarthatóbb felhasználását ismerik el. 2021-ben rekordot döntött a résztvevők száma, 41 országból 582 pályázat érkezett. Az arany-, ezüst-, bronz- és zöld manus-díj nyertesei 5000 euróig terjedő pénzjutalomban részesülnek.


Az igus előmozdítja a körkörös gazdaságot a világ első, teljesen újrahasznosított anyagokból készült energialáncával2022.09.27.

Az erőforrások kímélése és a termék életciklusának növelése – ez az igus célja az új E2.1.CG cradle-chain energialánccal

Cradle-to-cradle: Azaz, bölcsőtől bölcsőig; a körforgásos gazdaság a természettől kölcsönözte az alapelvét. A cél: a fogyasztási cikkek visszaállítása a biológiai vagy műszaki körforgásba, az értékes erőforrások és nyersanyagok megőrzése érdekében. Az igus, a motion plastics megoldások specialistája, is ezt a célt követi, és mostanra kifejlesztette a világ első, újrahasznosított anyagból készült energialáncát, melynek alapja a cég saját „chainge” energialánc újrahasznosítási programja.


Rugalmasság és biztonság egyben: az igus első felügyeleti rendszere robotos energialáncokhoz2022.09.08.

Az új i.Sense TR.B érzékelő lehetővé teszi a triflex R energialáncok állapotfelügyeletét háromdimenziós alkalmazásokban

A robotok régóta az ipari gyártás számos területének szerves részét képezik - feladatkörük a digitalizáció nyomán pedig folyamatosan bővül. Legyen szó hegesztésről, festésről, forrasztásról vagy raklapozásról, az ipari robotok dinamikusan működnek. Egy rugalmas 3D energialánc, mint például az igus triflex R, lehetővé teszi a robotkábelek biztonságos vezetését. Az extrém terhelések miatti potenciális lánctörések időben történő észlelésének és a nem tervezett géphibák elkerülésének megelőzésére az igus a 2022-es „automatica“ kiállításon mutatja be az i.Sense TR.B-t, a világ első törésfelügyeleti rendszerét 3D energialáncokhoz.

Kenésmentes gömbcsuklók: műanyag - fém hibrid nagy terhelésekhez az élelmiszeriparban2022.08.03.

Az igubal rozsdamentes acél gömbcsuklók iglidur A160-nal lehetővé teszik a kenésmentes, száraz működést szennyeződés veszélye nélkül

Az élelmiszeriparban a fém csapágyak folyamatos utánkenése időbe és pénzbe kerül, emellett növeli a szennyeződés kockázatát. Az igus karbantartást nem igénylő igubal gömbcsuklói gazdaságos és biztonságos alternatívát jelentenek. A motion plastics megoldások szakértője most egy új modellt mutat be a nagyobb terhelésekhez. Rozsdamentes acél házzal, önkenő polimer belső gyűrűvel és rozsdamentes acél csapágygolyóval van felszerelve. Így a nagyobb terheléssel járó alkalmazások is jövőfókuszú tribo-technológiává fejleszthetők.


A „Transformer“ rendezvényterem nyerte el a 2022-es arany vector díjat2022.08.01.

Egy magyar cég, a Gépbér Színpad, nyerte el az első díjat az energialáncokkal automatizált rendezvényterem megvalósításáért

Az akusztikus falak szinte varázsütésre mozognak. Az üléssorok úgy emelkednek ki lépésről lépésre a padlóból, mintha csak filmen látnánk. A magyar Gépbér Színpad által tervezett, egy gombnyomásra átalakuló nézőtér nyerte el a 2022-es arany vector díjat. A hannoveri kiállításon összegyűlt zsűri a többfunkciós csarnokot az elmúlt két év leglátványosabb energialánc-alkalmazásának nevezte - a 36 országból érkezett 233 pályázat közül.


Lineáris kocsi elvitelre: az igus lineáris egység egyetlen lépésben össze- és szétszerelhető2022.05.20.

Az új drylin koncepció nagyon könnyen kezelhető, és sok időt takarít meg

A motion plastics megoldások szakértője, az igus, a lineáris kocsik izgalmas megközelítésével állt elő. A rögzítőmechanizmus lehetővé teszi a könnyű felszerelést valamint a lineáris vezetőről való levételt pillanatok alatt.


Az új triflex TRX energiaellátó rendszer forradalmasítja a robotok 3D mozgását2021.10.28.

Az igus teleszkópos triflex TRX energialánca helyet takarít meg a roboton és akár 40%-os visszahúzási úthosszt biztosít

Az ipari robotok kábelezésének mozgás közbeni biztonságos, egyszerű és kompakt vezetésére alkotta meg az igus a négydimenziós triflex TRX energialáncot. Az új tanulmányterv kiválthatja a tradicionális robot kábelkötegeket és visszahúzási rendszereket. Különlegesség: 40 százalékos visszahúzási úthossz a lánc belsejében elhelyezett egyedi teleszkópos mechanizmussal. Ennek köszönhetően a felhasználók helyet takaríthatnak meg a robotok harmadik tengelyén, továbbá akár 83%-kal csökkenthetik a tömeget és megspórolhatják a visszahúzó rendszer magas költségét.


igus 2021 Motion Plastics Show: 168 tribo fejlesztés vásári standunkon2021.10.21.

Várjuk látogatóinkat virtuális/valóságos vásári standunkon, hogy kipróbálhassák, hogyan fejleszthetik mozgó alkalmazásaikat nagyteljesítményű műanyagjainkkal

Több új termék, szélesebb termékskála és fejlettebb digitális kínálat, mint eddig valaha: a 2021-es "igus Motion Plastics Show" megnyitja kapuit - digitálisan. Látogatóinkat 168 új fejlesztéssel várjuk minden területről - Teleszkópos kábelköteg robotokhoz, kenésmentes golyóscsapágy 21-szeres élettartammal; 3D nyomtatás XXL méretben, és még számos újdonság ...


Egyenesen a tekercsről: Az új chainflex kábeldobozoknak köszönhetően a szállítási költség 84 százaléka megtakarítható2021.02.18.

A chainflex CASE dobozok révén a felhasználók gyorsan és költséghatékonyan gondoskodhatnak egy helytakarékos tárolórendszerről méteráruik számára Az igus kifejlesztett egy új logisztikai megoldást a speciális energialánc-kábeleihez. A chainflex CASE segítségével a felhasználó többszörösen is megtakarítja kiadásait, mivel a kábeleket a futár helyett már egy csomagküldő szolgálat szállítja ki biztonságos, egymásra helyezhető dobozokban. Ezáltal nagymértékben csökkennek mind a szállítási, mind pedig a tárolási költségek. A kábeleket pedig egyenesen a dobozból lehet letekerni és a kívánt méretre vágni. A chainflex CASE dobozon található QR-kód ráadásul a kábel újrarendelését is gyorsabbá teszi.

Az additív gyártási technológia és az ipar 4.0 találkozása: intelligens 3D- nyomtatott siklóalkatrészek az igus-tól.2021.02.11.

Világelső innováció: a nyomtatott alkatrészekbe integrált szenzorok jelzik, ha esedékes a karbantartás és figyelmeztetnek túlterhelés esetén. Az igus 3D-nyomtatott, kopásálló alkatrészei gyakran ugyanolyan élettartammal rendelkeznek, mint az eredeti komponensek. Az igus azonban itt nem áll meg: a 3D-nyomtatott alkatrészek intelligens funkciókkal bővülnek. A filament nyomtatási technológiával készülő alkatrészek figyelmeztetnek túlterhelés esetén vagy ha karbantartás esedékes. A világon eddig egyedülálló módon közvetlenül az alkatrészekbe nyomtatjuk bele az érzékelőrendszert. Ennek eredményeképpen csökken a gyártási idő és a költségek, ráadásul Ipar 4.0 funkciók egész sorát nyújtják.

Az új igus polimer menetes anyával a nagy terhek is kenésmentesen állíthatók be2021.01.14.

A nagy igénybevétellel járó alkalmazásokhoz készült kopásálló dryspin menetes anya költséghatékony alternatívát jelent a golyósorsókkal szemben Műanyagból és nagy terheléshez? Az igus ezúttal bebizonyította, hogy az új kialakítású orsóanyával megvalósítható ez a kombináció. A fröccsöntött polimer dryspin JGRM anya költséghatékony alternatívát kínál a golyósorsóanyákkal szemben. Az új kenésmentes és kopásálló kialakítás nagy terhek mozgatásához is alkalmas. Nagyobb axiális terhelés esetén az új orsóanya rozsdamentes acél nyomólappal ellátott, nagy igénybevételhez tervezett „Heavy Duty” változatban is kapható.

Videó: digitális kapcsolat, személyes tanácsadás: az igus virtuális ügyfél-látogatási szolgáltatása2021.01.07.

Videó: az intelligens tápellátás tovább fokozza a Güdel lineáris robot termelékenységét2020.12.17.

Az igus energialáncba épített érzékelők figyelik a mozgást és mérik a kopást


Az "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" and "yes" kifejezések az igus® GmbH/ Köln jogilag védett védjegyei a Német Szövetségi Köztársaságban és adott esetben egyes külföldi országokban. Ez a védjegyek nem teljes listája (pl. függőben lévő védjegybejelentések vagy bejegyzett védjegyek) az igus vagy az igus leányvállalatai Németországban, az Európai Unióban, az Egyesült Államokban és/vagy más országokban vagy joghatóságokon.

Az igus® GmbH felhívja a figyelmet, hogy a következő cégek, illetve az összes többi, hajtásokat gyártó és a webhelyen szereplő cég semmilyen termékét nem értékesíti: Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber. Az igus® által kínált termékek gyártója az igus® GmbH.