Média

Van kérdése? Anyagra van szüksége?
Aktuális sajtóinformáció és publikálásra kész fotóanyag letöltésre elérhető itt.
Emellett telefonon, e-mailben és faxon is érdeklődhet.
 
Press contactSzeretne felkerülni a média terjesztési listánkra?

Sajtókiadványok terület szerint

Cégek Költségtakarékos automatizálás
Energialáncok / kábelek manus® / vector®
Csúszós csapágyak / gömbcsuklós csapágyak /lineáris irányító rendszerek Mind
Letérnek a járt útról: az igus íves lineáris vezetőelemei2015.03.09.

Új, kenésmentes drylin megoldások a tervezők egyedi elképzeléseinek megvalósításához

Az egyedi konstrukciók kialakításának egyre növekvő igénye és a beépítéshez rendelkezésre álló tér optimális kihasználása új ötleteket követel meg az építőelemek terén. A lineáris siklócsapágyak esetében a sínes megvezetés egyenes jellege mostanáig bizonyos korlátok közé szorította a konstrukció alakítási lehetőségeit. Az igus mostantól olyan íves drylin síneket kínál, amelyek tovább növelik a konstruktőrök alkotói szabadságát – például az építőipari és mezőgazdasági gépek fülkéiben.

Kenésmentes továbbító- és szállítógörgők konfigurálása három lépésben2015.02.25.

Az igus új rendszermegoldása műanyag futógyűrűkkel

Az igus GmbH olyan rendszermegoldást fejlesztett ki a címkéző-, csomagoló- és élelmiszeriparban használt terelő- és szállítógörgőkhöz, amely néhány kattintással az interneten konfigurálható és rendelhető meg: A szóban forgó alkatrész egy eloxált alumíniumcsőből áll, amely beépítésre kész állapotban, karbantartást nem igénylő peremes golyóscsapágyakkal felszerelve kerül forgalomba. A futógyűrűk a rendkívül erős xirodur B180 műanyagból készülnek. Ennek köszönhetően az új rendszermegoldást igen könnyű járás, alacsony súrlódási értékek és mindemellett kedvező ár jellemzik.

Új energiaellátó rendszer az igus kínálatában2015.02.10.

A tömeg csökkentésére és a sebesség növelésére optimalizált guidelok slimline P használatával akár 80 százalékos költségmegtakarítás is elérhető

Annak érdekében, hogy a vezetékek fix útvonalon történő mozgatásakor egyre nagyobb és nagyobb gyorsulást és sebességet lehessen elérni, az igus egy teljesen műanyagból készült vezetőrendszert fejlesztett ki energy chain egységeihez. Az új rendszer csekély tömegével és könnyű szerelhetőségével emelkedik versenytársai fölé. Az újdonságot – más „motion plastics” termékekkel egyetemben – a hannoveri vásárra látogatók az igus standján a 17-es csarnokban tekinthetik meg.

Az igus energy chain elnyerte az iF Design Award díjat2015.02.05.

A műanyagok szakértőjét 32. alkalommal tüntették ki innovatív formatervezéséért Funkcionális dizájn egyszerű szerelhetőséggel ötvözve: az igus fejlesztései folyamatosan erre törekednek, amit az iF Design Award zsűrije által ismételten odaítélt formatervezési díj is bizonyít. 2015-ben újból kitüntettek egy igus terméket, ezúttal az EF2.21-es sorozatba tartozó energy chain-t. A szálerősítésű anyagból készült egyrészes lánctag és a ráfröccsöntött nyitható szerelőborda alacsony előállítási költségek mellett nyújt nagyfokú stabilitást.

Csúszás és gördülés: Az igus hibrid lineáris csapágyai új méretekben érhetők el2015.02.02.

A drylin dupla görgős hibrid csapágyak immár 10 és 16 milliméteres átmérővel is kaphatók A kenőanyagmentes csapágytechnika specialistájaként számon tartott kölni igus cég két új beépítési mérettel bővíti dupla görgős hibrid csapágyainak kínálatát. A hibrid csapágyak kínálatát mostantól 10 és 16 milliméteres csapágyak egészítik ki. Könnyed és halk lineáris futás két stabilizáló görgőn – immár szűk helyeken is bevethető módon.

Nagyszabású beruházások a siklócsapágy-gyártásban az igus háza táján az év eleje alkalmából2015.01.19.

A több mint 1300 új szabványos siklócsapágy-méret kenőanyagmentes üzemet és költségcsökkentést tesz lehetővé minden iparágban A legkülönfélébb iparágakban tevékenykedő – az autóipartól a csomagoló- és élelmiszeriparon keresztül egészen a vegyészeti berendezések és szivattyúk gyártóinál dolgozó – tervezők immár még gyorsabban találhatják meg az alkalmazásukhoz illő kenőanyagmentes üzemű csapágyat az igus kínálatában. A teljes kínálatot lefedő anyagok választéka ötről 16-ra nőtt, a katalógus pedig 1321 új mérettel bővült, így a műanyagok specialistájának számító cég most már raktárról képes kielégíteni a siklócsapágyakkal szemben támasztott összes elképzelhető követelményt.

manus 2015: Izgalmas siklócsapágyas alkalmazások után kutatva2014.12.16.

A műanyag siklócsapágyakkal szerelt alkalmazások nemzetközi versenye immár hetedszer kerül kihirdetésre – A pályázatok még benyújthatók

„A” mint alpesi kilátói távcső, „B” mint boszorkányosan ügyes fúróberendezés, „C” mint crosstrainer (ellipszisjáró)… a 2013-as manus díjra benyújtott több mint 400 pályamű a teljes ábécét lefedte. Ezekben a gépekben és berendezésekben kivétel nélkül mozgás folyik – és történetesen pont ez a kenésmentes siklócsapágyak fő terepe. Jelenleg – egészen 2015. február 20-ig – még várjuk a pályázatok beérkezését a 2015-ös manus díjra, arra a versenyre, amelynek során siklócsapágyakkal szerelt különleges alkalmazásokat tüntetünk ki. A 2015-ös hannoveri vásáron kiosztott kitüntetéseket 5000 eurós pénznyeremény is kiegészít

igus vezetékek a robottechnika számára – Kiszámítható biztonság az ipari Ethernet-hálózatokban2014.11.24.

A robotokban használható chainflex Ethernet-vezeték 22 millió alkalomnyi torziós mozgás után is tart Nürnberg/Köln, 2014. november 25. – A robotok már ma is az ipari termelés elmaradhatatlan kellékei. Alkalmazásuk a gépek közötti adatátvitelt még többdimenziós mozgások esetében is biztosító Ethernet-vezetékek iránti keresletet is folyamatosan növeli. Az igus robotokhoz használható vezetékeinek programjából most a chainflex CFROBOT8.045 vezeték állt ki több mint 22 millió alkalomnyi torziós (csavaró) mozgást az igus szabványos tesztje során.

CAT7 vezeték energy chain® energiavezető láncokhoz: Szerelkezzen fel a jövő mozgástípusaira az igus segítségéve2014.11.18.

A legkorszerűbb Ethernet-technológia tartósan mozgó alkalmazásokhoz A kölni székhelyű igus GmbH chainflex CFBUS.052 buszkábelje CAT7-szabvány szerinti minősítést kapott. A világ első, e-chains® egységekben történő használatra készült CAT7-es vezetékeként ez a kábel még nagy mechanikai igénybevétel mellett is biztos adatátvitelt garantál. Az igus az SPS IPC Drives automatizálási szakmai vásár 4-es csarnokának 250-es standján mutatja be a vezetéket, amely 40 millió löketet már megbízhatóan teljesített az igus tesztlaboratóriumában.

From linear technology and energy supply up to filaments – build with igus components 3D printer2014.11.10.

From linear technology and energy supply up to filaments – build with igus components 3D printer Print your own components for moving applications with the new tribo-filaments from igus 3D printing offers users new ways to print objects with complex designs. This is a good alternative, especially for designers, to manufacture components quickly and inexpensively. igus, the tribo-expert, creates for 3D printers not only suitable components that are lubricant-free and low-priced, but also the right filament. With the iglidur I180-PF, igus now introduces an advanced filament that is even easier to process. With this filament, components for bearing points can also be easily manufactured and used immediately.

igus sets new standards in the catalogue2014.11.09.

Over 100 further iglidur products increasing the standard catalogue range igus has once again and in time for the Motek, included a further 100 iglidur products in the catalogue of the standard range of plain bearings. Newly listed are; some new dimensions of the extremely temperature-resistant material iglidur X. The diverse catalogue range has become wider still to offer the right plain bearing for every application. And they are quickly available from stock.

A clean energy solution with igus on board2014.10.22.

Automated docking of a floating power plant in the Hamburg harbour reduces emissions The “Hummel” LNG HYBRID barge was baptised in a ceremony in Hamburg’s Hafencity. Cruise ships can now be supplied with power whilst in port, thanks to the use of this floating LNG power plant. It uses environmentally-friendly liquefied natural gas – LNG. This saves fuel and reduces cruise ships’ emissions. The coupling process takes place at the dock using a complete solution from the switching cabinet to the connectors.

Reliable protection for connectors2014.10.14.

The conprotect from igus – easily retrofitted protection igus developed the conprotect as protection for sensitive connectors in industrial applications. This protection against mechanical loads for standard USB connectors is assembled with ease in only a few steps and without tools. This prevents inadvertent unplugging.

magsnap – magnetic adapter keeps e-chains on track2014.10.06.

Quick easy retroft for e-chain crossbars Many of the innovative products from igus are driven by collaborations with customers for specific projects. The new “magsnap” magnetic adapter for e-chains is an example of exactly that. The small magnetic adapters, can easily be clipped on the crossbars of energy chains allowing new possibilities for hanging or circular applications.

igus® kapcsolat +36-1-306-64 86 Küldjön e-mailt az igus®-nak

Megrendelés nyomon követése myigus myCatalog
nincs minimális rendelési mennyiség
800 - 1630 szállítás+tanácsadás kiszállítás 24 órán belül* ingyenes termékminta

Több mint 100.000 termék raktáron! Szállítás és egyeztetés hétfő – péntek 8-tól- 16:30 óráig, szombaton 8-tól -12 óráig.

Newsletter Registration
Általános Standard Feltételek és Kikötések Lenyomat Általános tudnivalók Adatvédelmi nyilatkozat
Szolgáltatásaink biztosítása érdekében sütiket használunk. Szolgáltatásunk igénybevételével beleegyezik a sütik használatába. Adatvédelem