Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

Fon +36 1 3066486

Fax +36 1 4310374

Média

Van kérdése? Anyagra van szüksége?
Aktuális sajtóinformáció és publikálásra kész fotóanyag letöltésre elérhető itt.
Emellett telefonon, e-mailben és faxon is érdeklődhet.
 
Press contactSzeretne felkerülni a média terjesztési listánkra?

Sajtókiadványok terület szerint

Cégek Költségtakarékos automatizálás
Energialáncok / kábelek manus® / vector®
Csúszós csapágyak / gömbcsuklós csapágyak /lineáris irányító rendszerek Mind
Hűvösre tettük a karbantartási költségeket: az ice-chain alacsony hőmérsékleten is megbízhatóan működik2018.10.31.

Az igus e-chain és chainflex kábelei speciális kialakításuknak köszönhetően az ideális választást jelentik hóban és fagyban

A drótkötél-vontatású vasutak, síliftek lefagyásának elkerülése érdekében a motion plastics megoldások szakértője, az igus egy teljesen új e-chaint fejlesztett ki: az „ice-chain” láncot. A fröccsöntéssel készülő, kiemelkedő érintkezési pontoknak köszönhetően a lefagyás kockázatával párhuzamosan a karbantartási költségek és rendszerleállások is csökkennek.

Gyorsan a helyére: az igus lineáris technikája 24 órán belül kiszállítható2018.10.24.

A golyós vezetékek helyébe lép a kenőanyagmentes és kopásálló drylin T sorozat

Gyors szállítás előnyös áron: Ezt biztosítja az igus kenőanyagmentes és tartós drylin T lineáris rendszere hatékonyságának köszönhetően. A golyós vezetékekkel való azonos méret a felhasználó számára raktárról elérhető megoldást biztosít. Különösen a nagyteljesítményű alkalmazásokhoz, például a gépgyártás és a szállítás területén, az igus most egy új drylin T sorozatot fejlesztett ki rendkívül kopásálló csúszóelemekkel nagy teljesítményű műanyagból.

Napfényvédelem siklócsapágyakhoz: az igus új anyaga megnövelt UV-ellenállással2018.10.10.

Új tartós, nagy teljesítményű iglidur J UV műanyag a napelemes technológia kenésmentes megoldásaihoz

Napjainkban a siklócsapágyak nemcsak egyszerű bepattintható csapágyakként használatosak, hanem egyéb speciális formákban is, például a napelemes rendszerekben, ahol hosszú időn keresztül UV-sugárzásnak vannak kitéve. Az ilyen speciális alkalmazásokhoz az igus a tartós, nagy teljesítményű iglidur J műanyagot kínálja, amelynek továbbfejlesztett változata az iglidur J UV. Ez az új anyag rendkívüli UV-ellenállásával emelkedik ki a hasonló termékek közül, továbbá alacsony súrlódási és kopási együtthatóval rendelkezik és nedvességálló.

Biztonságos megvezetés a tájolás irányától függetlenül: az igus új e-chain koncepciója mozgó csapokkal2018.10.03.

Az igus új fejlesztése a lokchain elnevezésű energialánc egység, amely kitolódó és visszahúzódó csapjaival új távlatokat nyújt a gépésztervezők számára

Az igus új lokchain energiaellátó rendszerének célja az üzembiztonság automatikus fokozása. Az újdonság arra is alkalmat ad, hogy számos mozgó alkalmazásban újragondoljuk az energia-, adat- és közeg-ellátás eddigi módjait. Az automatikusan kitolódó csapok biztonságosan a megvezetésben tartják az e-chain egységet, így merőben új megoldások kidolgozását teszik lehetővé a függőleges, függesztett vagy körmozgást végző alkalmazásokban.

Letérnek a járt útról: az igus íves lineáris vezetőelemei2015.03.09.

Új, kenésmentes drylin megoldások a tervezők egyedi elképzeléseinek megvalósításához

Az egyedi konstrukciók kialakításának egyre növekvő igénye és a beépítéshez rendelkezésre álló tér optimális kihasználása új ötleteket követel meg az építőelemek terén. A lineáris siklócsapágyak esetében a sínes megvezetés egyenes jellege mostanáig bizonyos korlátok közé szorította a konstrukció alakítási lehetőségeit. Az igus mostantól olyan íves drylin síneket kínál, amelyek tovább növelik a konstruktőrök alkotói szabadságát – például az építőipari és mezőgazdasági gépek fülkéiben.

Kenésmentes továbbító- és szállítógörgők konfigurálása három lépésben2015.02.25.

Az igus új rendszermegoldása műanyag futógyűrűkkel

Az igus GmbH olyan rendszermegoldást fejlesztett ki a címkéző-, csomagoló- és élelmiszeriparban használt terelő- és szállítógörgőkhöz, amely néhány kattintással az interneten konfigurálható és rendelhető meg: A szóban forgó alkatrész egy eloxált alumíniumcsőből áll, amely beépítésre kész állapotban, karbantartást nem igénylő peremes golyóscsapágyakkal felszerelve kerül forgalomba. A futógyűrűk a rendkívül erős xirodur B180 műanyagból készülnek. Ennek köszönhetően az új rendszermegoldást igen könnyű járás, alacsony súrlódási értékek és mindemellett kedvező ár jellemzik.

Új energiaellátó rendszer az igus kínálatában2015.02.10.

A tömeg csökkentésére és a sebesség növelésére optimalizált guidelok slimline P használatával akár 80 százalékos költségmegtakarítás is elérhető

Annak érdekében, hogy a vezetékek fix útvonalon történő mozgatásakor egyre nagyobb és nagyobb gyorsulást és sebességet lehessen elérni, az igus egy teljesen műanyagból készült vezetőrendszert fejlesztett ki energy chain egységeihez. Az új rendszer csekély tömegével és könnyű szerelhetőségével emelkedik versenytársai fölé. Az újdonságot – más „motion plastics” termékekkel egyetemben – a hannoveri vásárra látogatók az igus standján a 17-es csarnokban tekinthetik meg.

Az igus energy chain elnyerte az iF Design Award díjat2015.02.05.

A műanyagok szakértőjét 32. alkalommal tüntették ki innovatív formatervezéséért Funkcionális dizájn egyszerű szerelhetőséggel ötvözve: az igus fejlesztései folyamatosan erre törekednek, amit az iF Design Award zsűrije által ismételten odaítélt formatervezési díj is bizonyít. 2015-ben újból kitüntettek egy igus terméket, ezúttal az EF2.21-es sorozatba tartozó energy chain-t. A szálerősítésű anyagból készült egyrészes lánctag és a ráfröccsöntött nyitható szerelőborda alacsony előállítási költségek mellett nyújt nagyfokú stabilitást.

Csúszás és gördülés: Az igus hibrid lineáris csapágyai új méretekben érhetők el2015.02.02.

A drylin dupla görgős hibrid csapágyak immár 10 és 16 milliméteres átmérővel is kaphatók A kenőanyagmentes csapágytechnika specialistájaként számon tartott kölni igus cég két új beépítési mérettel bővíti dupla görgős hibrid csapágyainak kínálatát. A hibrid csapágyak kínálatát mostantól 10 és 16 milliméteres csapágyak egészítik ki. Könnyed és halk lineáris futás két stabilizáló görgőn – immár szűk helyeken is bevethető módon.

Nagyszabású beruházások a siklócsapágy-gyártásban az igus háza táján az év eleje alkalmából2015.01.19.

A több mint 1300 új szabványos siklócsapágy-méret kenőanyagmentes üzemet és költségcsökkentést tesz lehetővé minden iparágban A legkülönfélébb iparágakban tevékenykedő – az autóipartól a csomagoló- és élelmiszeriparon keresztül egészen a vegyészeti berendezések és szivattyúk gyártóinál dolgozó – tervezők immár még gyorsabban találhatják meg az alkalmazásukhoz illő kenőanyagmentes üzemű csapágyat az igus kínálatában. A teljes kínálatot lefedő anyagok választéka ötről 16-ra nőtt, a katalógus pedig 1321 új mérettel bővült, így a műanyagok specialistájának számító cég most már raktárról képes kielégíteni a siklócsapágyakkal szemben támasztott összes elképzelhető követelményt.

manus 2015: Izgalmas siklócsapágyas alkalmazások után kutatva2014.12.16.

A műanyag siklócsapágyakkal szerelt alkalmazások nemzetközi versenye immár hetedszer kerül kihirdetésre – A pályázatok még benyújthatók

„A” mint alpesi kilátói távcső, „B” mint boszorkányosan ügyes fúróberendezés, „C” mint crosstrainer (ellipszisjáró)… a 2013-as manus díjra benyújtott több mint 400 pályamű a teljes ábécét lefedte. Ezekben a gépekben és berendezésekben kivétel nélkül mozgás folyik – és történetesen pont ez a kenésmentes siklócsapágyak fő terepe. Jelenleg – egészen 2015. február 20-ig – még várjuk a pályázatok beérkezését a 2015-ös manus díjra, arra a versenyre, amelynek során siklócsapágyakkal szerelt különleges alkalmazásokat tüntetünk ki. A 2015-ös hannoveri vásáron kiosztott kitüntetéseket 5000 eurós pénznyeremény is kiegészít

igus vezetékek a robottechnika számára – Kiszámítható biztonság az ipari Ethernet-hálózatokban2014.11.24.

A robotokban használható chainflex Ethernet-vezeték 22 millió alkalomnyi torziós mozgás után is tart Nürnberg/Köln, 2014. november 25. – A robotok már ma is az ipari termelés elmaradhatatlan kellékei. Alkalmazásuk a gépek közötti adatátvitelt még többdimenziós mozgások esetében is biztosító Ethernet-vezetékek iránti keresletet is folyamatosan növeli. Az igus robotokhoz használható vezetékeinek programjából most a chainflex CFROBOT8.045 vezeték állt ki több mint 22 millió alkalomnyi torziós (csavaró) mozgást az igus szabványos tesztje során.

CAT7 vezeték energy chain® energiavezető láncokhoz: Szerelkezzen fel a jövő mozgástípusaira az igus segítségéve2014.11.18.

A legkorszerűbb Ethernet-technológia tartósan mozgó alkalmazásokhoz A kölni székhelyű igus GmbH chainflex CFBUS.052 buszkábelje CAT7-szabvány szerinti minősítést kapott. A világ első, e-chains® egységekben történő használatra készült CAT7-es vezetékeként ez a kábel még nagy mechanikai igénybevétel mellett is biztos adatátvitelt garantál. Az igus az SPS IPC Drives automatizálási szakmai vásár 4-es csarnokának 250-es standján mutatja be a vezetéket, amely 40 millió löketet már megbízhatóan teljesített az igus tesztlaboratóriumában.

From linear technology and energy supply up to filaments – build with igus components 3D printer2014.11.10.

From linear technology and energy supply up to filaments – build with igus components 3D printer Print your own components for moving applications with the new tribo-filaments from igus 3D printing offers users new ways to print objects with complex designs. This is a good alternative, especially for designers, to manufacture components quickly and inexpensively. igus, the tribo-expert, creates for 3D printers not only suitable components that are lubricant-free and low-priced, but also the right filament. With the iglidur I180-PF, igus now introduces an advanced filament that is even easier to process. With this filament, components for bearing points can also be easily manufactured and used immediately.