Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

+36 1 3066486
+36 1 4310374

Média

Van kérdése? Anyagra van szüksége?
Aktuális sajtóinformáció és publikálásra kész fotóanyag letöltésre elérhető itt.
Emellett telefonon, e-mailben és faxon is érdeklődhet.
 
Press contactSzeretne felkerülni a média terjesztési listánkra?

Sajtókiadványok terület szerint

Cégek Költségtakarékos automatizálás
Energialáncok / kábelek manus® / vector®
Csúszós csapágyak / gömbcsuklós csapágyak /lineáris irányító rendszerek Mind
Hidraulikatömlők biztonságos elvezetése a legszűkebb helyeken az igus E2-es láncának segítségével2019.01.09.

Az új energialánc csökkenti a mobil daruk és az építkezéseknél használt gépek karbantartási gyakoriságát

A hidraulikus csövek vezetésére szolgáló új E2-es lánc jóvoltából már a legkisebb és legszűkebb helyeken is el lehet vezetni a szükséges energiát vagy közeget. Az igus erős felépítésű, helytakarékos és könnyen beszerelhető e-chain láncában a táp- és vezérlőkábelek mellett két hidraulikatömlő is elfér. A hidraulikus csövek vezetésére szolgáló E2-es lánc ideális megoldást jelent a speciális munkagépeknél, sőt, alkalmazásával jelentősen mérséklődnek a karbantartási költségek és az állásidő.

A helyes választás mindössze néhány kattintással: 400 különféle típusú robothoz könnyen megtalálható a legmegfelelőbb energiaellátási megoldás2018.11.21.

Az igus vadonatúj robotfelszerelés-konfigurátorával néhány kattintással megtalálhatja az ipari robotok számára legbiztonságosabb és legmegfelelőbb tápellátási megoldást

Az új robotfelszerelés-konfigurátornak köszönhetően néhány kattintással megtalálhatja az ipari robotok számára legbiztonságosabb, testre szabott és legmegfelelőbb energiaellátási megoldást. Az ingyenes online eszköz segítségével a piacon elérhető több mint 400 különféle robottípus közül gyakorlatilag az összeshez az ideális megoldás.

Látványos megoldások nyomában a műanyag siklócsapágyas alkalmazások terén2018.11.14.

A manus-díj a kilencedik fordulójához közelít – Jelentkezzen most!

Mi a közös egy exocsontvázban, egy elektromos működtetésű robotkarban és egy űrszeméttel kapcsolatos kutatási projektben? Mindhárom alkalmazásban műanyag siklócsapágyakat használnak, és ezek az alkalmazások nyerték el a legutóbbi manus-díjat, amelyet az igus, a motion plastics megoldások szakértője kétévente ítél oda. Az igus most megadta a kezdőjelet a következő díjkiírásra való jelentkezésre. A győztesek akár 5000 eurós pénzjutalomban is részesülhetnek.

Hűvösre tettük a karbantartási költségeket: az ice-chain alacsony hőmérsékleten is megbízhatóan működik2018.10.31.

Az igus e-chain és chainflex kábelei speciális kialakításuknak köszönhetően az ideális választást jelentik hóban és fagyban

A drótkötél-vontatású vasutak, síliftek lefagyásának elkerülése érdekében a motion plastics megoldások szakértője, az igus egy teljesen új e-chaint fejlesztett ki: az „ice-chain” láncot. A fröccsöntéssel készülő, kiemelkedő érintkezési pontoknak köszönhetően a lefagyás kockázatával párhuzamosan a karbantartási költségek és rendszerleállások is csökkennek.

Gyorsan a helyére: az igus lineáris technikája 24 órán belül kiszállítható2018.10.24.

A golyós vezetékek helyébe lép a kenőanyagmentes és kopásálló drylin T sorozat

Gyors szállítás előnyös áron: Ezt biztosítja az igus kenőanyagmentes és tartós drylin T lineáris rendszere hatékonyságának köszönhetően. A golyós vezetékekkel való azonos méret a felhasználó számára raktárról elérhető megoldást biztosít. Különösen a nagyteljesítményű alkalmazásokhoz, például a gépgyártás és a szállítás területén, az igus most egy új drylin T sorozatot fejlesztett ki rendkívül kopásálló csúszóelemekkel nagy teljesítményű műanyagból.

Napfényvédelem siklócsapágyakhoz: az igus új anyaga megnövelt UV-ellenállással2018.10.10.

Új tartós, nagy teljesítményű iglidur J UV műanyag a napelemes technológia kenésmentes megoldásaihoz

Napjainkban a siklócsapágyak nemcsak egyszerű bepattintható csapágyakként használatosak, hanem egyéb speciális formákban is, például a napelemes rendszerekben, ahol hosszú időn keresztül UV-sugárzásnak vannak kitéve. Az ilyen speciális alkalmazásokhoz az igus a tartós, nagy teljesítményű iglidur J műanyagot kínálja, amelynek továbbfejlesztett változata az iglidur J UV. Ez az új anyag rendkívüli UV-ellenállásával emelkedik ki a hasonló termékek közül, továbbá alacsony súrlódási és kopási együtthatóval rendelkezik és nedvességálló.

Biztonságos megvezetés a tájolás irányától függetlenül: az igus új e-chain koncepciója mozgó csapokkal2018.10.03.

Az igus új fejlesztése a lokchain elnevezésű energialánc egység, amely kitolódó és visszahúzódó csapjaival új távlatokat nyújt a gépésztervezők számára

Az igus új lokchain energiaellátó rendszerének célja az üzembiztonság automatikus fokozása. Az újdonság arra is alkalmat ad, hogy számos mozgó alkalmazásban újragondoljuk az energia-, adat- és közeg-ellátás eddigi módjait. Az automatikusan kitolódó csapok biztonságosan a megvezetésben tartják az e-chain egységet, így merőben új megoldások kidolgozását teszik lehetővé a függőleges, függesztett vagy körmozgást végző alkalmazásokban.

Gyors beállítás és csendes működés: új, kenésmentes siklóanyák az igustól2018.04.18.

A speciális műanyagok szakértőjeként ismert igus a nagy teljesítményű és karbantartásmentes iglidur E7 polimerrel bővíti vezérorsó-anyáinak választékát Az új orsós modulokkal szemben támasztott követelmények között szerepel a biztonságos, gyors és csendes beállítás is. Pontosan ezeknek az igényeknek a kielégítése érdekében bővíti az igus termékválasztékát az iglidur E7 anyagból készült trapéz- és nagy emelkedésű menetekkel ellátott vezérorsó-anyáival. Ezeket az alkatrészeket sima működés, alacsony vibráció és terhelés, valamint magas fordulatszám jellemzi. Pontosan illeszkedő geometriájukkal és a megfelelő anyag felhasználásával az új vezérorsó-anyák, valamint a szabadalmaztatott, nagy menetemelkedésű igus dryspin technológia optimális megoldást jelent a lineáris hajtásokhoz.

Az igus 3D-nyomtatással készült, kenésmentes lánckerekeivel hangtalanul suhannak az elektromos kerékpárok2018.04.11.

A nagy teljesítményű műanyagok sikerrel váltják fel az elektromos kerékpárok fémből készült alkatrészeit A kerékpár az elmúlt évek során egyszerű használati tárgyból a trendi életstílus kellékévé lépett elő, amelynek használatát optimalizált tömege könnyíti meg. Ebben jelentős szerepet játszott az elektromos meghajtás térnyerése és tökéletesítése. Az ügyfelek egyik fő elvárása a halk működés. Ez csak akkor érhető el, ha mind a meghajtás elemeit, mind pedig a többi alkatrészt a megfelelő kivitelűre tervezik. A 3D-nyomtatás képében az igus ideális megoldást kínál a nagy teljesítményű műanyagból, egyedi igények szerint készülő hajtáselemek, például lánckerekek előállítására. Az egyedileg legyártott alkatrészek nemcsak teljesen karbantartás- és kenésmentesek, hanem sokkal halkabbak is hagyományos társaiknál.

Spóroljon targoncák karbantartási és üzemeltetési költségein a motion plastics alkatrészekkel2018.04.04.

A LogiMAT szakvásáron az igus bemutatja a nagy teljesítményű polimerek villástargoncáknál lehetséges alkalmazási módjait A leállások elkerüléséhez fontos a strapabíró és hosszú élettartamú gépalkatrészek használata. Itt mutatkoznak meg az igus kenés- és karbantartásmentes, nagy teljesítményű műanyag alkatrészeinek előnyei. A targoncák példáján az igus a LogiMAT szakvásáron bemutatja azokat a területeket, ahol motion plastics megoldások alkalmazhatók. Az iglidur siklócsapágyak például már megtalálhatók a nagy terhelésű forgócsapok csapágyaiban, a chainflex kábelekben és a kormányoszlopban használt, legkisebb hajlítási sugárral és nagy emelési magasságokkal rendelkező e-chain energialáncokban.

Újdonság az IMM-kiállításon: 3D nyomtatással készülő igus rugókkal felszerelt, stílusos bortároló2018.03.28.

A bútorkiállításon hamburgi faipari szakemberek bemutatták az igus karbantartásmentes alkatrészeivel felszerel Dolio tárolót A tizenegy csarnokban, mintegy 141 000 négyzetméteres területen megrendezett kölni IMM bútoripari és lakberendezési vásár újra a világ legnagyobb bútorkiállítása volt. Az iparág kreatív szakembereinek lehetősége nyílt újdonságaik bemutatására. Az újdonságok nemcsak a dizájnelemek, hanem a felhasznált anyagok terén is előrelépést jelentettek. A hamburgi Gsechs Egyetem faipari tanszékének 15 leendő faipari szakembere tíkfából, tölgyfából, paratölgyből és kőfurnérből rendkívül elegáns bortárolót készített a kiállításra. A bútor gyártása során az igus kenés- és karbantartásmentes csapágyait használták fel.

Biztonságosan elzárt tisztítószerek az igus siklócsapágyával működő gyermekzár révén2018.03.21.

Az „EMKindersicherung” projektet és a hozzá hasonló innovatív elképzeléseket az igus "young engineers support" programja keretében támogatja A háztartásokban használt mosó- és tisztítószerek kisgyermekek tömegeire jelentenek valós veszélyt. Ez ösztönözte arra a darmstadti műszaki egyetem hét hallgatóját, hogy az igus támogatásával kifejlesszenek egy tisztítószeres flakonokon használható biztonsági gyermekzárat. Az eszközt egyszerűen csak rá kell csavarni a flakonra. A zár kinyitása egy okostelefonos alkalmazással történik. A biztonsági gyermekzárba épített zárszerkezet kenésmentes és megbízható működéséről az igus kínálatából származó iglidur siklócsapágy gondoskodik. Az elképzelés a mikrorendszerek megalkotását célzó Cosima hallgatói verseny zsűrijét is meggyőzte, ahol a csapat második helyezést ért el.

A zsír már a múlté! Az igus műanyag állócsapágyai sikeres alternatívái a fémből készült csapágyaknak2018.03.14.

Az új xiros állócsapágy megbízhatóan és a magas szintű higiéniai elvárásokkal összhangban alkalmazható az élelmiszeriparban, valamint a csomagolástechnikában is Az élelmiszeriparban és a csomagolástechnikában használt gépalkatrészeknek nagyon szigorú higiéniai követelmények kell megfelelniük. Az ilyen speciális igények kielégítésére fejlesztette ki az igus az FDA előírásainak is megfelelő xirodur B180 nagyteljesítményű műanyag felhasználásával készülő golyós állócsapágyát. A fémből készült csapágyakhoz képest a xiros anyagból gyártott, simán gördülő műanyag csapágyak 83%-kal könnyebbek. Az azonos furatmintának köszönhetően az új csapágyak teljesen csereszabatosak fémből készült elődeikkel.

Hajlékony, mégis strapabíró: Új igus kábelek szűk helyen végzett gyors mozgásokhoz2018.03.07.

A chainflex CFSOFT minimális hajlítási sugara 5xd (vagyis az átmérő ötszöröse), teljesíti a 2-es tisztatéri osztály követelményeit, és 36 hónapos garancia van rá Az igus olyan kábelekkel bővíti kínálatát, amelyek rugalmasságuknak köszönhetően ideálisan alkalmasak gyors, rövid, nagyon kis sugarú mozgásciklusok végzésére. A vezetőszál rendkívül rugalmas kialakítását kiegészítendő a chainflex CFSOFT fokozottan kopásálló, nagyon puha köpenyanyagokkal készül, így a kábel nagyon rugalmas. Ez hosszú élettartamot garantál az energy chain egységekben történő használat mellett, még a legszűkebb helyekre beépítve is. A chainflex CFSOFT rugalmassága az igus speciális, új vezetőszál-kialakításának köszönhető. Az egyes kábelerek lágy vörösrézből készülnek, és speciális kötegelési és fonási eljáráson esnek át a gyártás közben, ami az egész kábelt sokkal rugalmasabbá és lágyabbá teszi a hagyományos rugalmas kábeleknél. Ez ideálissá teszi az új sorozatot a nagyon szűk helyen történő gyors használatra. Ez többek között a félvezetőgyártás területén hasznos, ahol nagyon kis hajlítási sugarú energy chain láncokat használnak. Nagyon gyors, rövid, körülbelül 0,5 – 1 méteres úton végzett mozgásciklusok során szolgálnak a kábelek megvezetésére, például félvezető-beültető gépekben. A hagyományos kábelek a hajlítási sugár elérésekor szétfeszítik az energialáncokat, így befolyásolva azok mozgását. Hajlítástűrő anyaga révén a CFSOFT megoldja ezt a problémát. Így lehetséges, hogy az új kábelek az átmérő 5-szörösét kitevő hajlítási sugárra vannak tervezve, mégis teljesítik a 2-es tisztatéri osztály követelményeit. Garantált megbízhatóság a kemény üzemi környezet dacára A chainflex CFSOFT minimális hajlítási sugara 5xd (vagyis az átmérő ötszöröse), teljesíti a 2-es tisztatéri osztály követelményeit, és 36 hónapos garancia van rá Az igus olyan kábelekkel bővíti kínálatát, amelyek rugalmasságuknak köszönhetően ideálisan alkalmasak gyors, rövid, nagyon kis sugarú mozgásciklusok végzésére. A vezetőszál rendkívül rugalmas kialakítását kiegészítendő a chainflex CFSOFT fokozottan kopásálló, nagyon puha köpenyanyagokkal készül, így a kábel nagyon rugalmas. Ez hosszú élettartamot garantál az energy chain egységekben történő használat mellett, még a legszűkebb helyekre beépítve is.