Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

+36 1 3066486
+36 1 4310374

Média

Van kérdése? Anyagra van szüksége?
Aktuális sajtóinformáció és publikálásra kész fotóanyag letöltésre elérhető itt.
Emellett telefonon, e-mailben és faxon is érdeklődhet.
 
Press contactSzeretne felkerülni a média terjesztési listánkra?

Sajtókiadványok terület szerint

Cégek Költségtakarékos automatizálás
Energialáncok / kábelek manus® / vector®
Csúszós csapágyak / gömbcsuklós csapágyak /lineáris irányító rendszerek Mind
Folyamatos fejlődés a motion plastics világában: az igus 8,5%-kal növelte értékesítéseit2019.04.03.

A Hannoveri Vásáron 120 új műanyag terméket mutat be a motion plastics megoldások szakértője, amelyek fokozzák a teljesítményt és csökkentik a költségeket A motion plastics megoldások egyre inkább egyet jelentenek a csúcstechnológiás alkatrészekkel: konfigurálhatók online, útközben tableten tartós, egyedi alkatrészként, nyomtathatók 3D-ben, valamint intelligens smart funkciókkal is kiegészíthetők. Az idei Hannoveri Vásáron az igus ezt a fejlődést mutatja be 120 új terméke segítségével – az intelligens siklócsapágyaktól a világ első olyan online platformjáig, amely összeköti a költséghatékony robotikai megoldások felhasználóit a gyártókkal.

Hannover Messe 2019: igus presents the future of service robotics to German Chancellor Angela Merkel2019.04.03.

Cost-effective robot arms could, for example, undertake simple household duties
VIP visit at the igus stand: German Federal Chancellor Dr Angela Merkel and Swedish Prime Minister Stefan Löfven visited the stand of the motion plastics specialist igus at this year's Hannover Messe. The main focus of interest: cost-effective "robotics made in Germany".

Percek helyett napok: Az igus teljes körű megoldása csökkenti a megmunkáló központok összeszerelésének időigényét2019.02.20.

Az igus készre szerelt readychain rendszereinek köszönhetően csökkenthető a folyamatok költsége és hibaaránya

A tajvani Hartford szerszámgyártó cég az igus teljesen egyedi, készre szerelt energy chain system rendszereit alkalmazza robotizált megmunkáló központjaiban. Ezáltal a gyártó a folyamat számos lépését „ugorhatja át”, ami hetekről mindössze fél napra csökkenti a szerelés időigényét.

Úttörő megoldások az SPS IPC Drives kiállításon: az első intelligens buszkábel a biztonságos automatizáláshoz2019.02.13.

A CF.D az intelligens gyárakban lehetővé teszi az intenzív mozgást végző energialáncos kábelek megfigyelését, így sokkal ritkábban akad meg a gyártás A 2018-as SPS IPC Drives kiállításon az igus teljesen új megoldást mutatott be az energialánc rendszerekben használt buszkábelek intelligens monitorozásához. A korai figyelmeztetéseknek köszönhetően a CF.D rendszer az adatátviteli jellemzők legcsekélyebb változása esetén is előre észleli, mikor lehet szükséges a termelés leállítása. Ennélfogva elkerülhető a gyártás váratlan és jelentős költségekkel járó kiesése.

Gyors meghajtás kedvező áron: új igus kábel SEW- és Siemens motorokhoz2019.02.05.

Új, csatlakoztatásra készen kapható, rugalmas hibrid kábel e-chain láncokhoz 36 hónapos garanciával

Jelenleg az igus kínálja a legköltséghatékonyabb rugalmas hajtókábeleket. A SEW- és Siemens motorokhoz a műanyag megoldások specialistájaként ismert igus kifejlesztette a CF280.UL.H hibrid kábelt, amelyet teljesen új elvek alapján, kifejezetten az energialáncokban való felhasználásra terveztek. Az intralogisztikai, szerszámipari és az autóipari felhasználók 36 hónapos garanciával ellátott terméket kapnak, amely méterenkénti kiszerelésben vagy csatlakozásra kész readycable kivitelben vásárolható meg.

Egyszerű automatizáció az igus lineáris tengelyek új dryve motorvezérlő rendszereivel2019.01.30.

D3 és D1 dryve igus motorvezérlő rendszerek a lineáris tengelyek egyszerű és komplex vezérléséért A DC motoros drylin E lineáris tengelyeihez az igus kifejlesztett egy költséghatékony és könnyen használható vezérlőrendszert is. A D3 dryve vezérlő teljesen szoftver- és számítógépmentesen irányítja a lineáris rendszereket. Ezen kívül az igus továbbfejlesztette a D1 dryve vezérlőrendszert, mely a léptetőmotorokkal, valamint az egyenáramú és EC/BLDC motorokkal használható. Az összetettebb elmozdulások motorvezérlő rendszere böngészőn keresztül, intuitív módon vezérelhető, és valós időben változtatható.

  Rendkívül rugalmas Ethernet kábelek 600 voltos változatban, UL-jóváhagyással, az Ipar 4.0 jegyében2019.01.24.

Új CAT5e és CAT6 kábelek energialáncba való használatra, megnövelt élettartammal és amerikai piaci jóváhagyással

A CAT5e és a CAT6 kábel az Ipar 4.0 automatizálásban való bevezetéséhez elengedhetetlen. Az igus az energialáncokban való használathoz továbbfejlesztette két, kifejezetten rugalmas Ethernet kábelét, a CFBUS.045 és a CFBUS.049 típust. Az új CAT5e és CAT6 kábel 600 voltos változata az észak-amerikai piacra bővített UL-jóváhagyással rendelkezik. A kábeleket az igus saját laborjában több mint 76 millió elmozdulás során behatóan tesztelték, és 1 méteres hossztól már készletről kaphatók.

Rendkívül rugalmas Ethernet kábelek 600 voltos változatban, UL-jóváhagyással, az Ipar 4.0 jegyében2019.01.24.

Új CAT5e és CAT6 kábelek energialáncba való használatra, megnövelt élettartammal és amerikai piaci jóváhagyással A CAT5e és a CAT6 kábel az Ipar 4.0 automatizálásban való bevezetéséhez elengedhetetlen. Az igus az energialáncokban való használathoz továbbfejlesztette két, kifejezetten rugalmas Ethernet kábelét, a CFBUS.045 és a CFBUS.049 típust. Az új CAT5e és CAT6 kábel 600 voltos változata az észak-amerikai piacra bővített UL-jóváhagyással rendelkezik. A kábeleket az igus saját laborjában több mint 76 millió elmozdulás során behatóan tesztelték, és 1 méteres hossztól már készletről kaphatók.

Hidraulikatömlők biztonságos elvezetése a legszűkebb helyeken az igus E2-es láncának segítségével2019.01.09.

Az új energialánc csökkenti a mobil daruk és az építkezéseknél használt gépek karbantartási gyakoriságát

A hidraulikus csövek vezetésére szolgáló új E2-es lánc jóvoltából már a legkisebb és legszűkebb helyeken is el lehet vezetni a szükséges energiát vagy közeget. Az igus erős felépítésű, helytakarékos és könnyen beszerelhető e-chain láncában a táp- és vezérlőkábelek mellett két hidraulikatömlő is elfér. A hidraulikus csövek vezetésére szolgáló E2-es lánc ideális megoldást jelent a speciális munkagépeknél, sőt, alkalmazásával jelentősen mérséklődnek a karbantartási költségek és az állásidő.

A helyes választás mindössze néhány kattintással: 400 különféle típusú robothoz könnyen megtalálható a legmegfelelőbb energiaellátási megoldás2018.11.21.

Az igus vadonatúj robotfelszerelés-konfigurátorával néhány kattintással megtalálhatja az ipari robotok számára legbiztonságosabb és legmegfelelőbb tápellátási megoldást

Az új robotfelszerelés-konfigurátornak köszönhetően néhány kattintással megtalálhatja az ipari robotok számára legbiztonságosabb, testre szabott és legmegfelelőbb energiaellátási megoldást. Az ingyenes online eszköz segítségével a piacon elérhető több mint 400 különféle robottípus közül gyakorlatilag az összeshez az ideális megoldás.

Látványos megoldások nyomában a műanyag siklócsapágyas alkalmazások terén2018.11.14.

A manus-díj a kilencedik fordulójához közelít – Jelentkezzen most!

Mi a közös egy exocsontvázban, egy elektromos működtetésű robotkarban és egy űrszeméttel kapcsolatos kutatási projektben? Mindhárom alkalmazásban műanyag siklócsapágyakat használnak, és ezek az alkalmazások nyerték el a legutóbbi manus-díjat, amelyet az igus, a motion plastics megoldások szakértője kétévente ítél oda. Az igus most megadta a kezdőjelet a következő díjkiírásra való jelentkezésre. A győztesek akár 5000 eurós pénzjutalomban is részesülhetnek.

Hűvösre tettük a karbantartási költségeket: az ice-chain alacsony hőmérsékleten is megbízhatóan működik2018.10.31.

Az igus e-chain és chainflex kábelei speciális kialakításuknak köszönhetően az ideális választást jelentik hóban és fagyban

A drótkötél-vontatású vasutak, síliftek lefagyásának elkerülése érdekében a motion plastics megoldások szakértője, az igus egy teljesen új e-chaint fejlesztett ki: az „ice-chain” láncot. A fröccsöntéssel készülő, kiemelkedő érintkezési pontoknak köszönhetően a lefagyás kockázatával párhuzamosan a karbantartási költségek és rendszerleállások is csökkennek.

Gyorsan a helyére: az igus lineáris technikája 24 órán belül kiszállítható2018.10.24.

A golyós vezetékek helyébe lép a kenőanyagmentes és kopásálló drylin T sorozat

Gyors szállítás előnyös áron: Ezt biztosítja az igus kenőanyagmentes és tartós drylin T lineáris rendszere hatékonyságának köszönhetően. A golyós vezetékekkel való azonos méret a felhasználó számára raktárról elérhető megoldást biztosít. Különösen a nagyteljesítményű alkalmazásokhoz, például a gépgyártás és a szállítás területén, az igus most egy új drylin T sorozatot fejlesztett ki rendkívül kopásálló csúszóelemekkel nagy teljesítményű műanyagból.

Napfényvédelem siklócsapágyakhoz: az igus új anyaga megnövelt UV-ellenállással2018.10.10.

Új tartós, nagy teljesítményű iglidur J UV műanyag a napelemes technológia kenésmentes megoldásaihoz

Napjainkban a siklócsapágyak nemcsak egyszerű bepattintható csapágyakként használatosak, hanem egyéb speciális formákban is, például a napelemes rendszerekben, ahol hosszú időn keresztül UV-sugárzásnak vannak kitéve. Az ilyen speciális alkalmazásokhoz az igus a tartós, nagy teljesítményű iglidur J műanyagot kínálja, amelynek továbbfejlesztett változata az iglidur J UV. Ez az új anyag rendkívüli UV-ellenállásával emelkedik ki a hasonló termékek közül, továbbá alacsony súrlódási és kopási együtthatóval rendelkezik és nedvességálló.