Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

+36 1 3066486
+36 1 4310374

Média

Van kérdése? Anyagra van szüksége?
Aktuális sajtóinformáció és publikálásra kész fotóanyag letöltésre elérhető itt.
Emellett telefonon, e-mailben és faxon is érdeklődhet.
 
Press contactSzeretne felkerülni a média terjesztési listánkra?

Sajtókiadványok terület szerint

Cégek Költségtakarékos automatizálás
Energialáncok / kábelek manus® / vector®
Csúszós csapágyak / gömbcsuklós csapágyak /lineáris irányító rendszerek Mind
Gyorsan megrendelhető hajtástechnikai kábelek az online keresőben2019.07.04.

Az igus readycable új, integrált termékkeresőjével és élettartam-kalkulátorával a kiszállítás már 24 órától lehetséges Az igus readycable termékkeresője egy roppant hatékonyan használható online eszköz, amellyel az energialáncokban használt egyedi igények szerint készre szerelt hajtókábelek könnyen megkereshetők, majd megrendelhetők. A szolgáltatásokat bővítő, újonnan integrált élettartam-kalkulátorral előre kiszámítható a kábelek használati időtartama. Ennek köszönhetően a kívánt hosszban, a mintegy 4200 csatlakozásra kész kábel közül előre kiválasztható az alkalmazási területnek és az energialáncnak leginkább megfelelő modell.

Gyorsabb szerelés és hatékony védelem az igus szervokábelek számára az új páros árnyékolás jóvoltából2019.06.27.

A chainflex szervokábelek új páros árnyékolása 30%-kal lerövidíti a beszereléshez szükséges időt Az igus kábelspecialistái által végzett közel négyéves fejlesztés és tesztelés célja a kábelek és a komplex páros árnyékolás egyszerű beszerelésének kidolgozása volt, az energialánc élettartamának növelésével együtt. A fejlesztések eredményeként a cég új páros árnyékolót dolgozott ki a CF 21, 27 és 29 márkajelzésű chainflex szervokábelekhez. Az új megoldásnak köszönhetően javul a vezérlőpár elektromágneses kompatibilitása és az árnyékolás bontásának sebessége. Az újítás nyomán az árnyékolt pár beszerelése akár 30%-kal gyorsabban is elvégezhető, így a kapcsolódó költségek is alacsonyabbak lesznek.

Az igus 3D Ethernet kábele gyors kommunikációt biztosít a robotok számára2019.06.20.

A 360 fokos csavarási tartományban tesztelt chainflex kábel biztonságosan garantálja a 6 tengelyű robotok működtetéséhez szükséges adatok továbbítását A tömeggyártás területén nagyon gyakori az ipari robotok használata. Az ilyen robotok a folyamatok gyors automatizálását, valamint a költséghatékonyság javítását teszik lehetővé. Az igus egy teljesen új, tartós Ethernet kábelt fejlesztett ki, amely a CFROBOT8.PLUS nevet kapta. Ez a különleges kábel még kiemelkedően intenzív igénybevétel mellett is megbízható és hibátlan kommunikációt biztosít a tengelyek, a vezérlőrendszerek és a különféle alrendszerek között. Az új kábelcsalád tagjait a cég saját laboratóriumában több éve teszteli torziós terhelés alatt, amelyek során bebizonyosodott, hogy a kábelek több mint 15 millió munkacikluson keresztül mindenféle meghibásodás nélkül, megbízhatóan üzemelnek.

Hogyan lesz robot a „rohbotból”: Kis költségű automatizáció az igus műanyag karral és online piactér modelljével2019.05.09.

A robolink csuklós karok és digitális platform koncepciója nagyban elősegíti az első lépések megtételét a költséghatékony automatizáció világában A megszokott automatizációszolgáltatók által kínált árnál kedvezőbb, alacsony költségű automatizáció, mindössze néhány ezer euróért – éppen ez az, amire a legtöbb felhasználónak szüksége van. A vágyak valóra váltása azonban gyakran nehéz feladatnak bizonyul: Milyen termékek illenek össze? Mennyire hatékony ez a megoldás? Ki segíthet ebben? A 2019-es Hannover Messe kiállításon az igus, a motion plastics műanyagok szakértője két új megközelítést mutat be: Az új 4-, illetve 5-tengelyű „rohbot” (a „h” jelentése „félkész”), amely műanyagból készült, továbbá a beszállítók és felhasználók számára kialakított piactér egy modellje.

Az igus új anyaga biztonságos védelmet nyújt a következő generációs motoroknak2019.05.02.

Az új, nagy teljesítményű polimernek köszönhetően az energialáncokban használható chainflex VFD motor- és szervokábelek optimális szigetelést kapnak A frekvenciaváltós hajtások (VFD) egyre kompaktabb formában jelennek meg, miközben teljesítményük a korábbiakkal azonos vagy annál magasabb. Az ilyen rendszerekben alkalmazott frekvenciaátalakítók kapcsolási pontossága minden eddigit felülmúl. Ennek nyomán a kábel kiválasztásakor nem pusztán az érszám és a keresztmetszet megfelelő párosítására kell ügyelni, hanem a kábel elektromos jellemzőire is. Az igus pontosan ezért fejlesztett ki egy olyan anyagot, amely az általa gyártott motor- és szervokábelek legutóbbi generációja által támasztott speciális követelményeknek is megfelel. A tesztek során a kábel az átmérő 7,2-szeresének megfelelő hajlítási sugár mellett több mint 45 millió elmozdulást teljesített sikeresen.

Gyorsan összeszerelhető és biztonságos: új rögzítőbilincsek a cobotokon alkalmazott e-chain láncokhoz2019.04.18.

A triflex R energiatovábbító láncok új bilincsei biztonságossá teszik a gépek és az emberek közötti együttműködést Ebben az iparágban is kiemelten fontos, hogy a robotok és az emberek biztonságosan tudjanak egymással együttműködni. A cobotok és az ipari robotok használói emiatt alkalmazzák az igus több tengely mentén való elmozdulást lehetővé tévő triflex R energiatovábbító láncait, amelyek a tápellátást és az adatok továbbítását biztosítják. A láncok könnyű rögzítése, valamint a biztonsági mutatók javítása érdekében az igus új műanyag rögzítőbilincseket fejlesztett ki. A gyorsan beszerelhető, lekerekített szélű kivitelnek köszönhetően sokkal kisebb a sérülési kockázat.

Folyamatos fejlődés a motion plastics világában: az igus 8,5%-kal növelte értékesítéseit2019.04.03.

A Hannoveri Vásáron 120 új műanyag terméket mutat be a motion plastics megoldások szakértője, amelyek fokozzák a teljesítményt és csökkentik a költségeket A motion plastics megoldások egyre inkább egyet jelentenek a csúcstechnológiás alkatrészekkel: konfigurálhatók online, útközben tableten tartós, egyedi alkatrészként, nyomtathatók 3D-ben, valamint intelligens smart funkciókkal is kiegészíthetők. Az idei Hannoveri Vásáron az igus ezt a fejlődést mutatja be 120 új terméke segítségével – az intelligens siklócsapágyaktól a világ első olyan online platformjáig, amely összeköti a költséghatékony robotikai megoldások felhasználóit a gyártókkal.

Hannover Messe 2019: igus presents the future of service robotics to German Chancellor Angela Merkel2019.04.03.

Cost-effective robot arms could, for example, undertake simple household duties
VIP visit at the igus stand: German Federal Chancellor Dr Angela Merkel and Swedish Prime Minister Stefan Löfven visited the stand of the motion plastics specialist igus at this year's Hannover Messe. The main focus of interest: cost-effective "robotics made in Germany".

Percek helyett napok: Az igus teljes körű megoldása csökkenti a megmunkáló központok összeszerelésének időigényét2019.02.20.

Az igus készre szerelt readychain rendszereinek köszönhetően csökkenthető a folyamatok költsége és hibaaránya

A tajvani Hartford szerszámgyártó cég az igus teljesen egyedi, készre szerelt energy chain system rendszereit alkalmazza robotizált megmunkáló központjaiban. Ezáltal a gyártó a folyamat számos lépését „ugorhatja át”, ami hetekről mindössze fél napra csökkenti a szerelés időigényét.

Úttörő megoldások az SPS IPC Drives kiállításon: az első intelligens buszkábel a biztonságos automatizáláshoz2019.02.13.

A CF.D az intelligens gyárakban lehetővé teszi az intenzív mozgást végző energialáncos kábelek megfigyelését, így sokkal ritkábban akad meg a gyártás A 2018-as SPS IPC Drives kiállításon az igus teljesen új megoldást mutatott be az energialánc rendszerekben használt buszkábelek intelligens monitorozásához. A korai figyelmeztetéseknek köszönhetően a CF.D rendszer az adatátviteli jellemzők legcsekélyebb változása esetén is előre észleli, mikor lehet szükséges a termelés leállítása. Ennélfogva elkerülhető a gyártás váratlan és jelentős költségekkel járó kiesése.

Gyors meghajtás kedvező áron: új igus kábel SEW- és Siemens motorokhoz2019.02.05.

Új, csatlakoztatásra készen kapható, rugalmas hibrid kábel e-chain láncokhoz 36 hónapos garanciával

Jelenleg az igus kínálja a legköltséghatékonyabb rugalmas hajtókábeleket. A SEW- és Siemens motorokhoz a műanyag megoldások specialistájaként ismert igus kifejlesztette a CF280.UL.H hibrid kábelt, amelyet teljesen új elvek alapján, kifejezetten az energialáncokban való felhasználásra terveztek. Az intralogisztikai, szerszámipari és az autóipari felhasználók 36 hónapos garanciával ellátott terméket kapnak, amely méterenkénti kiszerelésben vagy csatlakozásra kész readycable kivitelben vásárolható meg.

Egyszerű automatizáció az igus lineáris tengelyek új dryve motorvezérlő rendszereivel2019.01.30.

D3 és D1 dryve igus motorvezérlő rendszerek a lineáris tengelyek egyszerű és komplex vezérléséért A DC motoros drylin E lineáris tengelyeihez az igus kifejlesztett egy költséghatékony és könnyen használható vezérlőrendszert is. A D3 dryve vezérlő teljesen szoftver- és számítógépmentesen irányítja a lineáris rendszereket. Ezen kívül az igus továbbfejlesztette a D1 dryve vezérlőrendszert, mely a léptetőmotorokkal, valamint az egyenáramú és EC/BLDC motorokkal használható. Az összetettebb elmozdulások motorvezérlő rendszere böngészőn keresztül, intuitív módon vezérelhető, és valós időben változtatható.

  Rendkívül rugalmas Ethernet kábelek 600 voltos változatban, UL-jóváhagyással, az Ipar 4.0 jegyében2019.01.24.

Új CAT5e és CAT6 kábelek energialáncba való használatra, megnövelt élettartammal és amerikai piaci jóváhagyással

A CAT5e és a CAT6 kábel az Ipar 4.0 automatizálásban való bevezetéséhez elengedhetetlen. Az igus az energialáncokban való használathoz továbbfejlesztette két, kifejezetten rugalmas Ethernet kábelét, a CFBUS.045 és a CFBUS.049 típust. Az új CAT5e és CAT6 kábel 600 voltos változata az észak-amerikai piacra bővített UL-jóváhagyással rendelkezik. A kábeleket az igus saját laborjában több mint 76 millió elmozdulás során behatóan tesztelték, és 1 méteres hossztól már készletről kaphatók.

Rendkívül rugalmas Ethernet kábelek 600 voltos változatban, UL-jóváhagyással, az Ipar 4.0 jegyében2019.01.24.

Új CAT5e és CAT6 kábelek energialáncba való használatra, megnövelt élettartammal és amerikai piaci jóváhagyással A CAT5e és a CAT6 kábel az Ipar 4.0 automatizálásban való bevezetéséhez elengedhetetlen. Az igus az energialáncokban való használathoz továbbfejlesztette két, kifejezetten rugalmas Ethernet kábelét, a CFBUS.045 és a CFBUS.049 típust. Az új CAT5e és CAT6 kábel 600 voltos változata az észak-amerikai piacra bővített UL-jóváhagyással rendelkezik. A kábeleket az igus saját laborjában több mint 76 millió elmozdulás során behatóan tesztelték, és 1 méteres hossztól már készletről kaphatók.