Kérjük, válasszon kiszállítási helyet

Az ország/régió kiválasztása befolyásolhatja az árat, a szállítási lehetőségeket és a termékválasztékot.

Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.- iroda

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

+36 1 3066486
+36 1 4310374
HU(HU)

Média

Van kérdése? Anyagra van szüksége?
Aktuális sajtóinformáció és publikálásra kész fotóanyag letöltésre elérheto itt.
Emellett telefonon, e-mailben és faxon is érdeklodhet.
 
Press contactSzeretne felkerülni a média terjesztési listánkra?

Sajtókiadványok terület szerint

Napfényvédelem siklócsapágyakhoz: az igus új anyaga megnövelt UV-ellenállással2018.10.10.

Új tartós, nagy teljesítményű iglidur J UV műanyag a napelemes technológia kenésmentes megoldásaihoz

Napjainkban a siklócsapágyak nemcsak egyszerű bepattintható csapágyakként használatosak, hanem egyéb speciális formákban is, például a napelemes rendszerekben, ahol hosszú időn keresztül UV-sugárzásnak vannak kitéve. Az ilyen speciális alkalmazásokhoz az igus a tartós, nagy teljesítményű iglidur J műanyagot kínálja, amelynek továbbfejlesztett változata az iglidur J UV. Ez az új anyag rendkívüli UV-ellenállásával emelkedik ki a hasonló termékek közül, továbbá alacsony súrlódási és kopási együtthatóval rendelkezik és nedvességálló.


A napelemes rendszereknek a többi kültéri rendszerekhez hasonlóan évekig kell működniük még szélsőséges környezeti körülmények között is. Ehhez hosszú élettartamú és megnövelt tartási idejű gépalkatrészek szükségesek. Mindemellett az olyan csúszócsapágyaknak, amelyeket például naptornyos vagy napvályús naperőművekben, illetve a panelbeállításokhoz szükséges forgótengelyek felszereléséhez használnak, a lehető legalacsonyabb árral kell rendelkezniük. Az ilyen alkalmazási területekhez az igus a kopásálló és tartós iglidur J standard anyag optimalizált és továbbfejlesztett változatát, a nagy teljesítményű iglidur J UV műanyagot kínálja. Ez az UV-stabilizált anyag kifejezetten alkalmas a folyamatos, közvetlen napfénynek kitett alkalmazásokhoz. Az iglidur J UV anyagból készült csúszócsapágyak az anyagban lévő szilárd kenőanyagoknak köszönhetően a többi igus csúszócsapágyhoz hasonlóan kenésmentesek, így nem igényelnek karbantartást, illetve nem érzékenyek a porra és a szennyeződésre sem. Ezenkívül az iglidur J UV hosszú távú működés szempontjából lényeges mechanikus tulajdonságait is továbbfejlesztettük. Ezáltal az ügyfél egy olyan anyagot kap, amellyel napelemes rendszere tartósan simán és kenésmentesen működhet.

Az iglidur J UV ellenáll a napsütésnek, a szélnek és az esőnek
Kimagasló korrózió- és közegállóságuk révén a nedvesség és egyéb környezeti tényezők nem befolyásolják az iglidur J UV anyagból készült alkatrészek működését. A J UV tribológiai jellemzői, mint például a kopás és a súrlódás, az iglidur J standard anyag tulajdonságaihoz hasonlóak. Alacsony súrlódási együtthatói száraz működés közben, illetve a rendkívül ritka akadozó csúszás nagyon fontos az alacsony sebességű alkalmazásokban, ezért kedvelt a napelemes rendszerekben. Ugyanakkor több mint 1 m/s sebességgel is használhatók. A tapadási súrlódás mindkét esetben kifejezetten alacsony, így nem fordul elő akadozó csúszás. Az anyag először peremmel és anélkül, legfeljebb 20 mm átmérőjű tengelyekhez lesz elérhető. Az iglidur J UV anyagból készült csapágyak kérésre kaphatók az iglidur J minden korábbi standard méretében, illetve egyedileg tervezett, speciális kialakításban is.


Az "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" and "yes" kifejezések az igus® GmbH/ Köln jogilag védett védjegyei a Német Szövetségi Köztársaságban és adott esetben egyes külföldi országokban. Ez a védjegyek nem teljes listája (pl. függőben lévő védjegybejelentések vagy bejegyzett védjegyek) az igus vagy az igus leányvállalatai Németországban, az Európai Unióban, az Egyesült Államokban és/vagy más országokban vagy joghatóságokon.

Az igus® GmbH felhívja a figyelmet, hogy a következő cégek, illetve az összes többi, hajtásokat gyártó és a webhelyen szereplő cég semmilyen termékét nem értékesíti: Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber. Az igus® által kínált termékek gyártója az igus® GmbH.