Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

+36 1 3066486
+36 1 4310374

Média

Van kérdése? Anyagra van szüksége?
Aktuális sajtóinformáció és publikálásra kész fotóanyag letöltésre elérhető itt.
Emellett telefonon, e-mailben és faxon is érdeklődhet.
 
Press contactSzeretne felkerülni a média terjesztési listánkra?

Sajtókiadványok terület szerint

Gyorsan a helyére: az igus lineáris technikája 24 órán belül kiszállítható2018.10.24.

A golyós vezetékek helyébe lép a kenőanyagmentes és kopásálló drylin T sorozat

Gyors szállítás előnyös áron: Ezt biztosítja az igus kenőanyagmentes és tartós drylin T lineáris rendszere hatékonyságának köszönhetően. A golyós vezetékekkel való azonos méret a felhasználó számára raktárról elérhető megoldást biztosít. Különösen a nagyteljesítményű alkalmazásokhoz, például a gépgyártás és a szállítás területén, az igus most egy új drylin T sorozatot fejlesztett ki rendkívül kopásálló csúszóelemekkel nagy teljesítményű műanyagból.

Rendkívül hatékony termelési folyamatok biztosítják a drylin lineáris vezetékek közvetlenül a raktárról történő gyors szállítását. A műanyag csúszóelemek fröccsöntéssel, a szánok választhatóan cinköntvényből vagy alumínium profilból készülnek, a sokféle vezetősínek előállítása pedig általában alumíniumextrúziós módszerrel és bevonatolással történik. A kölni gyárban végzett új, hatékony összeszerelési megoldások is a drylin lineáris vezetőrendszereinek még eredményesebb konfekcionálását biztosítja. A síneket a kívánt hosszra személyre szabottan készítik el, akár 1 darabtól is, a hozzá való szánokkal és elemekkel. Az igus drylin T rendszerének csatlakozófuratai csereszabatosak a golyós vezetékek síneihez és szánjaihoz. Így az ügyfelek egy elérhető és költséghatékony alternatívához jutnak, ami segíti őket gépeik gyors forgalomba hozatalában. Lehetőség van online konfigurálásra, amelyből kiderül, hogy vajon a drylin T megoldás működik-e az adott alkalmazási területen, valamint megtalálható a golyós megvezetőelemek listája is azonos csatlakozási méretekkel.

Csúszás vagy gurulás: nagy teljesítményű műanyagok a lineáris technikához
A lineáris rendszerek területén a gyakran használatos golyós vezetékekkel szemben az igus a csúszás elvét követi drylin lineáris csapágytechnikában. A nagy teljesítményű műanyagból készült csúszóelemekből felépülő szánok kenőanyagmentes mozgást biztosítanak a lineáris síneken. A rozsdásodásra hajlamos (ezért külső környezetben folyamatos olajozást és zsírozást igénylő) golyós vezetékekkel ellentétben a műanyag csapágyak univerzálisan alkalmazhatók. Ezek nedvességnek és hőnek egyaránt ellenállnak. A műanyag használatának köszönhetően az igus lineáris mozgatástechnikája egyszerűbb, és halkabb is a mozgatás során. A víz, a szennyeződés és a forgácsok a gyakorlatban többnyire semmilyen kárt nem tesznek a lineáris rendszerekben.

Új drylin T sorozat nagy teljesítményű használathoz
Az olyan nagyteljesítményű alkalmazási területekre, mint például a csomagolóipar, a gépgyártás és a szállítás, az igus most egy új drylin T sorozatot fejlesztett ki. Az új, strapabíró lineáris szánok négy különböző méretben kaphatók. Az iglidur J200 elveszítésbiztos csúszóelemeivel kiegészítve az új rendszer akár 50%-kal tartósabb, mint az igus lineáris vezetékeinek alaptípusa. A szánok holtjátéka egyenként akár 20 µm precizitással is beállítható. Mint az összes drylin T sorozat, az új nagyteljesítményű sorozat is megegyezik a golyós vezetékek méreteivel, ami megkönnyíti az átállást. A drylin T sorozat sínei segítségével az ügyfél egy megbízható és a raktárból azonnal elérhető rendszerre támaszkodhat.