Kérjük, válasszon kiszállítási helyet

Az ország/régió kiválasztása befolyásolhatja az árat, a szállítási lehetőségeket és a termékválasztékot.

Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.- iroda

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

+36 1 3066486
+36 1 4310374
HU(HU)

Média

Van kérdése? Anyagra van szüksége?
Aktuális sajtóinformáció és publikálásra kész fotóanyag letöltésre elérheto itt.
Emellett telefonon, e-mailben és faxon is érdeklodhet.
 
Press contactSzeretne felkerülni a média terjesztési listánkra?

Sajtókiadványok terület szerint

Hűvösre tettük a karbantartási költségeket: az ice-chain alacsony hőmérsékleten is megbízhatóan működik2018.10.31.

Az igus e-chain és chainflex kábelei speciális kialakításuknak köszönhetően az ideális választást jelentik hóban és fagyban

A drótkötél-vontatású vasutak, síliftek lefagyásának elkerülése érdekében a motion plastics megoldások szakértője, az igus egy teljesen új e-chaint fejlesztett ki: az „ice-chain” láncot. A fröccsöntéssel készülő, kiemelkedő érintkezési pontoknak köszönhetően a lefagyás kockázatával párhuzamosan a karbantartási költségek és rendszerleállások is csökkennek.

Az áruk és személyek mozgatására sok helyen használnak drótkötél-vontatású vasutakat. Az időjárástól és a szállítandó teher típusától függetlenül az ilyen vasutakon mindig megbízható és tartós rendszerekre van szükség. A magasság és a nehezen hozzáférhető alkatrészek miatti meghibásodások esetén a karbantartási költségek az egekbe szökhetnek. Ezeknek a vasutaknak még nagyobb kihívásokkal kell szembenézniük szélsőséges időjárási körülmények között, például a hegyekben vagy a kültéri építkezéseken használt személyszállító liftek esetén. A lift ilyenkor csak egy bonyolult jégtelenítési eljárást követően működhet tovább. A lefagyás elleni védelemhez olyan megoldásra van szükség, mint az igus innovatív ice-chain rendszere, amely még fagypont alatti hőmérsékleten is biztonságosan és megbízhatóan működik.

Új kialakítás az üzembiztos működés érdekében
Ahol az alkatrészek és az e-chain láncok ritkán mozognak és kedvezőtlen időjárási feltételeknek vannak kitéve, fennáll a lefagyás veszélye. A fagyásálló ice-chain rendszert pontosan ilyen körülményekre terveztük. A megoldás kulcsa egy roppant egyszerű, ugyanakkor meglehetősen hatékony koncepció: az e-chain lánc külső íve mentén lánctagonként két kiemelkedő félgömb van fröccsöntéssel rögzítve a kereszttartókra. Ennek következtében jelentősen csökken az érintkezési felület nagysága, ezzel párhuzamosan pedig a lefagyás veszélye is. Az e-chain zavartalanul futhat a vezetőben, azonban csak egy nagyon kis felületen érintkezik vele, így nem ragadhat le. A fröccsöntéssel a kereszttartókra rögzített félgömbök az e-chain hagyományos szilárdságának csökkentése nélkül javítják a rendszer alacsony hőmérséklettel szembeni ellenálló-képességét. A fellépő erőket egyenletesen elosztó ütközők, valamint az oldalsó láncokban kialakított masszív csap–furat kapcsolat nagy szakítószilárdságot, jó terhelhetőséget és töltősúlyt garantál. Mivel a félgömbök magassága csupán 1,8 mm, a beszereléshez csak elhanyagolhatóan nagyobb helyre van szükség. Az ice-chain tehát még szűk helyekre is könnyen beszerelhető.

Az e-chain energialáncok és a chainflex kábelek jól bírják a fagypont alatti hőmérsékletet is
A többi kültéri használatra készült e-chain lánchoz hasonlóan az ice e-chain is időjárásálló, illetve a különféle közegeknek ellenálló, nagy teljesítményű műanyagból készül. Az igumid G anyag akár -40 °C fokig is biztonsággal használható. Az energiatovábbító láncokban való folyamatos és dinamikus használatra tervezett chainflex kábelekkel együtt az ice-chain még hóval és jéggel fedve is megbízhatóan végzi a dolgát. A PUR vagy TPE anyagú bevonattal készülő chainflex kábelek jóval fagypont alatti hőmérsékleten való, huzamosabb alkalmazás esetén is meghibásodásmentes működést garantálnak. Ha pedig -35 °C fokig süllyedne a hőmérséklet, a chainflex CF29 sorozatú szervokábel megbízható tápellátást biztosít valamennyi meghajtórendszerhez. Az igus readychain termékcsalád részeként az ice-chain előszerelt kábelekkel, komplett rendszerként is kapható, amely egyúttal könnyen beszerelhető és csatlakoztatható.


Az "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" and "yes" kifejezések az igus® GmbH/ Köln jogilag védett védjegyei a Német Szövetségi Köztársaságban és adott esetben egyes külföldi országokban. Ez a védjegyek nem teljes listája (pl. függőben lévő védjegybejelentések vagy bejegyzett védjegyek) az igus vagy az igus leányvállalatai Németországban, az Európai Unióban, az Egyesült Államokban és/vagy más országokban vagy joghatóságokon.

Az igus® GmbH felhívja a figyelmet, hogy a következő cégek, illetve az összes többi, hajtásokat gyártó és a webhelyen szereplő cég semmilyen termékét nem értékesíti: Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber. Az igus® által kínált termékek gyártója az igus® GmbH.