Kérjük, válasszon kiszállítási helyet

Az ország/régió kiválasztása befolyásolhatja az árat, a szállítási lehetőségeket és a termékválasztékot.

Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.- iroda

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

+36 1 3066486
+36 1 4310374
HU(HU)

Média

Van kérdése? Anyagra van szüksége?
Aktuális sajtóinformáció és publikálásra kész fotóanyag letöltésre elérheto itt.
Emellett telefonon, e-mailben és faxon is érdeklodhet.
 
Press contactSzeretne felkerülni a média terjesztési listánkra?

Sajtókiadványok terület szerint

Látványos megoldások nyomában a műanyag siklócsapágyas alkalmazások terén2018.11.14.

A manus-díj a kilencedik fordulójához közelít – Jelentkezzen most!

Mi a közös egy exocsontvázban, egy elektromos működtetésű robotkarban és egy űrszeméttel kapcsolatos kutatási projektben? Mindhárom alkalmazásban műanyag siklócsapágyakat használnak, és ezek az alkalmazások nyerték el a legutóbbi manus-díjat, amelyet az igus, a motion plastics megoldások szakértője kétévente ítél oda. Az igus most megadta a kezdőjelet a következő díjkiírásra való jelentkezésre. A győztesek akár 5000 eurós pénzjutalomban is részesülhetnek.

A legutóbbi díjazás során, két évvel ezelőtt a zsűrinek nagy kihívást jelentett, hogy a 35 országból beérkező összesen 541 pályázat közül kiválassza a három nyertest. A három győztesen kívül – egy összeszerelést felgyorsító exocsontváz, egy max. 500 méter mélységig a víz alatt használható robotkar és egy kidobómechanizmus, amely egy kutatási eszközt juttat ki a világűrbe – számos egyéb, izgalmas alkalmazást küldtek be a pályázók, amelyek mindegyikét műanyag siklócsapágyak segítségével valósították meg, a 3D nyomtatástól és sportfelszerelésektől kezdve egészen a művészi szobrokig. „Az alkalmazások sokasága már önmagában demonstrálja a műanyag siklócsapágyak sokoldalú felhasználási lehetőségeit” – büszkélkedik Tobias Vogel, az igus GmbH elnökhelyettese, illetve az iglidur siklócsapágyakkal és a drylin lineáris technológiával foglalkozó részlegének vezetője, aki a zsűri új tagjaként Gerhard Baus helyét veszi át. Baus a manus-díj legutóbbi nyolc kiírásában mint társalapító vett részt egészen a verseny indulása, 2003 óta. Most pedig a 2019. évi manus-díj jelentkezési fázisa kezdődik el.

A manus-díj pénzjutalommal jár, amely akár 5000 euró is lehet. Az indulóknak 2019. február 22-ig kell elküldeniük a jelentkezésüket, és eddig kell bemutatniuk a zsűrinek az alkalmazásukat annak rövid leírásával, illetve fotókkal, videókkal. Nem számít, hogy ipari sorozatgyártásra alkalmas megoldással vagy csupán egyetlen termékkel indul valaki – a feltétel csupán az, hogy a bemutatott alkalmazásból legalább egy megépített prototípusnak rendelkezésre kell állnia. A győzteseket a 2019. évi Hannoveri Vásáron egy tudományos-kutatási szakértőkből, valamint médiaszakemberekből álló zsűri választja ki a jelentkezők közül.

További tudnivalók: www.igus.hu/manus . Itt a részvételi feltételeken túl megtekinthetők a korábbi nyertesek, valamint az elmúlt években a versenyre beküldött több mint ezer alkalmazás, amelyek a műanyag csapágyak számos izgalmas és újító alkalmazási lehetőségét mutatják be.


Az "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" and "yes" kifejezések az igus® GmbH/ Köln jogilag védett védjegyei a Német Szövetségi Köztársaságban és adott esetben egyes külföldi országokban. Ez a védjegyek nem teljes listája (pl. függőben lévő védjegybejelentések vagy bejegyzett védjegyek) az igus vagy az igus leányvállalatai Németországban, az Európai Unióban, az Egyesült Államokban és/vagy más országokban vagy joghatóságokon.

Az igus® GmbH felhívja a figyelmet, hogy a következő cégek, illetve az összes többi, hajtásokat gyártó és a webhelyen szereplő cég semmilyen termékét nem értékesíti: Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber. Az igus® által kínált termékek gyártója az igus® GmbH.