Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

+36 1 3066486
+36 1 4310374

Média

Van kérdése? Anyagra van szüksége?
Aktuális sajtóinformáció és publikálásra kész fotóanyag letöltésre elérhető itt.
Emellett telefonon, e-mailben és faxon is érdeklődhet.
 
Press contactSzeretne felkerülni a média terjesztési listánkra?

Sajtókiadványok terület szerint

Spóroljon targoncák karbantartási és üzemeltetési költségein a motion plastics alkatrészekkel2018.04.04.

A LogiMAT szakvásáron az igus bemutatja a nagy teljesítményű polimerek villástargoncáknál lehetséges alkalmazási módjait

A leállások elkerüléséhez fontos a strapabíró és hosszú élettartamú gépalkatrészek használata. Itt mutatkoznak meg az igus kenés- és karbantartásmentes, nagy teljesítményű műanyag alkatrészeinek előnyei. A targoncák példáján az igus a LogiMAT szakvásáron bemutatja azokat a területeket, ahol motion plastics megoldások alkalmazhatók. Az iglidur siklócsapágyak például már megtalálhatók a nagy terhelésű forgócsapok csapágyaiban, a chainflex kábelekben és a kormányoszlopban használt, legkisebb hajlítási sugárral és nagy emelési magasságokkal rendelkező e-chain energialáncokban.

A targoncák meghibásodások, javítások vagy karbantartások miatti leállásai szükségtelen kiadásokat generálnak, mivel ez idő alatt nem használhatók a gépek. Ezért szükség van strapabíró és megbízható alkatrészek használatára az ilyen meghibásodások elkerüléséhez. Ezen a területen használhatóak az igus motion plastics alkatrészei, mivel kifejezetten dinamikus alkalmazásokhoz terveztük őket, valamint online kiszámítható, hosszú élettartammal rendelkeznek. Ez magában foglalja az igus rendkívül hajlékony chainflex kábeleit, amelyeket többek között ülésekre vagy az oszlopra lehet felszerelni. A kábelek ellenállnak az UV-sugaraknak és az olajnak, lánggátlóak, valamint alaposan teszteltük őket a házi tesztlaboratóriumban. A 36 hónapos garancia és a minimális hajlítási sugár miatt is ideálisak a hosszú távú terhelésnek kitett alkalmazási módoknál.

Vezesse el a kábeleket biztonságosan akár a legszűkebb helyeken is
A targoncáknál a kábeleket biztonságosan, a lehető legkisebb helyeken kell elvezetni. Az e-chains energialáncokat speciálisan ehhez fejlesztettük ki: nemcsak magas csavarási ellenállással és a kábeleket védő belső térrel rendelkeznek, hanem lehetővé teszik az elérhető legkisebb hajlítási sugarat és belső magasságot. Moduláris kivitelűek, gyorsan összeszerelhetőek és nagyon könnyűek. Az energialáncok belsejében a lekerekített formák finoman fogják közre a kábeleket. A villástargoncákban e-chains energialáncokat használnak például az ülések beállításához vagy a szűk folyosós targoncák kormányoszlopainál, ahol így a külső behatásoktól védik a kábeleket.

Rugalmasan állítható vezetőfülke drylin lineáris vezetőrendszerrel
Az energialáncok mellett lineáris vezetőket is használunk az ülések beállításához, mivel a targoncák vezetőfülkéjét a gépkezelő ergonómiai szükségleteihez alkalmazkodva, egyénileg kell beállítani. Ez különösen a fejtámaszra, a kartámaszokra, a vezérlőelemekre és az ajtókra vonatkozik. A drylin lineáris vezetőkkel könnyen és alacsony zajszinten beállíthatóak az elemek az egyenes és hajlított síneken, előre megadott bepattintási pontok segítségével. A drylin lineáris technológia rendkívül könnyű, mivel a szánok iglidur nagy teljesítményű polimer elemeken csúsznak. Ezek a lineáris vezetők ezért nem igényelnek semmilyen további kenőanyagot. Hosszú élettartamuk ellenére alacsony karbantartási költséggel járnak és nem érzékenyek a behatásokra.

iglidur siklócsapágyak a kenés- és karbantartásmentes szereléshez
villástargoncák teherhordó pontjainál használt csapágyak nagy igénybevételnek vannak kitéve – például nagy terheket kell hordaniuk. Itt mutatkoznak meg a karbantartásmentes iglidur siklócsapágyak előnyei. A vásárlónak a katalógusban szereplő siklócsapágyak széles választéka áll rendelkezésére, amelyek több mint 50-féle, speciális tulajdonságú tribo-plastics műanyagból készülnek. Egyes anyagok akár 250 MPa teherbírással is rendelkezhetnek, ezért a nagy terhelés alatti elfordulásokat biztosító teherhordó pontokba szerelik be őket. Más anyagok nagyon alacsony súrlódási együtthatóval bírnak, ezért kormányoszlopcsapágyakban vagy a pedálokon használják azokat. Azonban az összes iglidur siklócsapágyban van valami közös: hosszú élettartamúak, kenés- és karbantartásmentesek, költséghatékonyak, könnyűek és csillapítják a rezgéseket.