Kérjük, válasszon kiszállítási helyet

Az ország/régió kiválasztása befolyásolhatja az árat, a szállítási lehetőségeket és a termékválasztékot.

Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.- iroda

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

+36 1 3066486
+36 1 4310374
HU(HU)

Média

Van kérdése? Anyagra van szüksége?
Aktuális sajtóinformáció és publikálásra kész fotóanyag letöltésre elérheto itt.
Emellett telefonon, e-mailben és faxon is érdeklodhet.
 
Press contactSzeretne felkerülni a média terjesztési listánkra?

Sajtókiadványok terület szerint

Újdonság az IMM-kiállításon: 3D nyomtatással készülő igus rugókkal felszerelt, stílusos bortároló2018.03.28.

A bútorkiállításon hamburgi faipari szakemberek bemutatták az igus karbantartásmentes alkatrészeivel felszerel Dolio tárolót

A tizenegy csarnokban, mintegy 141 000 négyzetméteres területen megrendezett kölni IMM bútoripari és lakberendezési vásár újra a világ legnagyobb bútorkiállítása volt. Az iparág kreatív szakembereinek lehetősége nyílt újdonságaik bemutatására. Az újdonságok nemcsak a dizájnelemek, hanem a felhasznált anyagok terén is előrelépést jelentettek. A hamburgi Gsechs Egyetem faipari tanszékének 15 leendő faipari szakembere tíkfából, tölgyfából, paratölgyből és kőfurnérből rendkívül elegáns bortárolót készített a kiállításra. A bútor gyártása során az igus kenés- és karbantartásmentes csapágyait használták fel.

A kölni IMM vásárra idén január 15. és 21. között került sor. Számos cég és tervező mutatta be új termékét a nemzetközi közönségnek. A hamburgi Gsechs Egyetem leendő faipari szakemberei is a kiállítók között voltak. Az egyetem 15 hallgatója a latin dolium (hordó) szóból eredő Dolio névre keresztelt bortároló termékcsaláddal jelent meg a kiállításon. A diákok a „Szokatlanul nyitott” című projektfelhívásra válaszul álltak elő a termékcsalád ötletével. Több prototípus elkészítését követően mindössze néhány hónap alatt megterveztek és legyártottak egy 20 darabból álló kisebb sorozatot. A Dolio egy függőleges elrendezésű bortároló szekrény, amelyben öt palack bor egy tálcán forog. A szekrényt egy 360 fokban elforduló, kőfurnérből készült, fémszerelvényekkel ellátott ajtó zárja. Ahhoz, hogy az ajtók a lehető legsimábban mozogjanak, az acél szerelvényekre iglidur B160-as tribo szálanyagból készült szalagot ragasztottak. A szalagokat többek között kiváló kopásállósági paraméterek és alacsony súrlódási együttható jellemzi. Az ajtó zárásának megkönnyítéséhez a szakemberek saját maguk rugókat is készítettek. „A tesztelés után arra a döntésre jutottunk, hogy a rugókat az igus cég iglidur I150-es szálanyagából nyomtatjuk ki” – mondta Jorrit Burmeister. „Annak dacára, hogy mennyire szívós és strapabíró, ez a műanyag nagyon könnyen megmunkálható, jól ellenáll a kopásnak, és jól bírja a Dolio rendszerben folyamatosan jelen lévő terhelést.”

Kenésmentes kopó alkatrészek nyomtatása egyszerűen Az iglidur I150-en kívül az igus a motion plastics szakértőjeként öt további kenés- és karbantartásmentes iglidur Tribo-Filaments anyagot kínál a legkülönfélébb felhasználási célokra – például olyan esetekre, ahol állandó a terhelés, vagy vegyszerállóságra van szükség. Mindegyiket kiváló kopásállóság jellemzi, akár 50-szer strapabíróbbak, mint a 3D nyomtatáshoz általában használt anyagok. A 3D nyomtatás az igus Tribo-Filaments szálanyagaival ideális választás lehet, különösen a komplex mozgó és kopó alkatrészek kis szériás gyártásában. A 3D nyomtatóval nem rendelkező ügyfelek számára az igus 3D nyomtatási szolgáltatást kínál, amelynek révén kopó alkatrészeiket előállíthatják mind iglidur Tribo-Filament anyagból, mind pedig iglidur I3 és iglidur I6 lézerszinterezett anyagból, amely kifejezetten alkalmas fogaskerekek gyártására. Az ügyfelek feltölthetik adataikat, online kiválaszthatják a kívánt anyagot, kiszámolhatják az árakat, és megrendelhetik egyedi kopó alkatrészeiket.


Az "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" and "yes" kifejezések az igus® GmbH/ Köln jogilag védett védjegyei a Német Szövetségi Köztársaságban és adott esetben egyes külföldi országokban. Ez a védjegyek nem teljes listája (pl. függőben lévő védjegybejelentések vagy bejegyzett védjegyek) az igus vagy az igus leányvállalatai Németországban, az Európai Unióban, az Egyesült Államokban és/vagy más országokban vagy joghatóságokon.

Az igus® GmbH felhívja a figyelmet, hogy a következő cégek, illetve az összes többi, hajtásokat gyártó és a webhelyen szereplő cég semmilyen termékét nem értékesíti: Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber. Az igus® által kínált termékek gyártója az igus® GmbH.