Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

+36 1 3066486
+36 1 4310374

Média

Van kérdése? Anyagra van szüksége?
Aktuális sajtóinformáció és publikálásra kész fotóanyag letöltésre elérhető itt.
Emellett telefonon, e-mailben és faxon is érdeklődhet.
 
Press contactSzeretne felkerülni a média terjesztési listánkra?

Sajtókiadványok terület szerint

Hajlékony, mégis strapabíró: Új igus kábelek szűk helyen végzett gyors mozgásokhoz2018.03.07.

A chainflex CFSOFT minimális hajlítási sugara 5xd (vagyis az átmérő ötszöröse), teljesíti a 2-es tisztatéri osztály követelményeit, és 36 hónapos garancia van rá

Az igus olyan kábelekkel bővíti kínálatát, amelyek rugalmasságuknak köszönhetően ideálisan alkalmasak gyors, rövid, nagyon kis sugarú mozgásciklusok végzésére. A vezetőszál rendkívül rugalmas kialakítását kiegészítendő a chainflex CFSOFT fokozottan kopásálló, nagyon puha köpenyanyagokkal készül, így a kábel nagyon rugalmas. Ez hosszú élettartamot garantál az energy chain egységekben történő használat mellett, még a legszűkebb helyekre beépítve is.

A chainflex CFSOFT rugalmassága az igus speciális, új vezetőszál-kialakításának köszönhető. Az egyes kábelerek lágy vörösrézből készülnek, és speciális kötegelési és fonási eljáráson esnek át a gyártás közben, ami az egész kábelt sokkal rugalmasabbá és lágyabbá teszi a hagyományos rugalmas kábeleknél. Ez ideálissá teszi az új sorozatot a nagyon szűk helyen történő gyors használatra. Ez többek között a félvezetőgyártás területén hasznos, ahol nagyon kis hajlítási sugarú energy chain láncokat használnak. Nagyon gyors, rövid, körülbelül 0,5 – 1 méteres úton végzett mozgásciklusok során szolgálnak a kábelek megvezetésére, például félvezető-beültető gépekben. A hagyományos kábelek a hajlítási sugár elérésekor szétfeszítik az energialáncokat, így befolyásolva azok mozgását. Hajlítástűrő anyaga révén a CFSOFT megoldja ezt a problémát. Így lehetséges, hogy az új kábelek az átmérő 5-szörösét kitevő hajlítási sugárra vannak tervezve, mégis teljesítik a 2-es tisztatéri osztály követelményeit.

Garantált megbízhatóság a kemény üzemi környezet dacára
A CFSOFT nagyfokú tervezési biztonságot garantál, hiszen három éven át végeztek rajta különféle teszteket gyakorlati körülmények között az igus tesztlaborjában, ami 2750 négyzetméteres alapterületével az iparág legnagyobbjának számít. A teszteredményeket figyelembe vesszük a termék fejlesztésekor és az online élettartam-kalkulátorban is, aminek köszönhetően az igus az egyetlen olyan gyártó, aki 36 hónapra vagy 10 millió mozgásciklusra kiterjedő garanciát kínál. A kábel élettartama az online kalkulátorokkal határozható meg. A CFSOFT adott hosszúságban és készre szerelt kábelként is rendelhető. Különféle online eszközökkel konfigurálható, így az ügyfelek konkrét gyakorlati megoldásaihoz igazítható. Readychain kivitelben az e-chainsystem rendszerbe való beépítésre teljesen előkészítve is kapható.