Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

+36 1 3066486
+36 1 4310374

Média

Van kérdése? Anyagra van szüksége?
Aktuális sajtóinformáció és publikálásra kész fotóanyag letöltésre elérhető itt.
Emellett telefonon, e-mailben és faxon is érdeklődhet.
 
Press contactSzeretne felkerülni a média terjesztési listánkra?

Sajtókiadványok terület szerint

Kompakt és költséghatékony megoldás: drylin E lineáris robot az igustól2018.02.14.

Az igus új beltéri lineáris robotja már 24 órán belül rendelhető készletről

Még a legszűkebb helyeken is könnyű és precíz mozgás. A lineáris robotoknak ezekhez hasonló követelményeknek kell megfelelniük. Ilyen robotokat alkalmaznak például a tesztek és a különféle anyagmozgatási feladatok automatizálásánál is. Az igus egy teljesen új és kompakt lineáris robotot fejlesztett ki, amelyet pontosan az ilyen alkalmazási területeken éri meg a legjobban működtetni. A robotot 24 órán belül ki is szállítják. A kenés- és karbantartásmentes fogasszíjas tengelyekből és motorokból álló rendszer mindössze 1799 eurós ártól már közvetlenül a készletről kapható.

A gyártási folyamatok automatizálása egyre nagyobb teret nyer, hiszen az így átszervezett folyamatok sokkal rövidebb idő alatt, jóval olcsóbban végrehajthatók. Az új megoldás iránti igényt jól felismerve az igus egy minden részletében új lineáris robotot fejlesztett ki, amelyet nemcsak hihetetlenül gyorsan kiszállít, hanem roppant kedvező, 1799 eurós áron kínál az érdeklődők számára. Az új, teljesen kenés- és karbantartásmentes drylin E lineáris robot többféle alkamazási területen is maradéktalanul megállja a helyét, legyen szó szigorú biztonsági előírások szerint üzemelő orvostechnológiai berendezésekről, mikroelektronikai műveletsorokról vagy kis szériaszámban előállított alkatrészek mozgatásáról. Egy 400 x 400 x 100 milliméteres kis munkatérben a robot legfeljebb 0,5 méter/mp sebességgel képes max. 2,5 kilogram súlyú terheket mozgatni. „A nagy teljesítményű műanyagból készülő csúszó alkatrészeknek, valamint a kenés- és karbantartásmentesen működő gépelemeknek köszönhetően a két drylin ZLW fogasszíjas tengely és a drylin GRW fogasléces tengely precízen és megbízhatóan működik” – foglalja össze néhány szóban az igus drylin hajtástechnológiáért felelős részlegének vezetője, Alexander Mühlens tervezési igazgató. A megoldáshoz opcionálisan a rendszerprofilok tartóelemei is megrendelhetők. A működésre kész lineáris robot NEMA17/23 léptetőmotorokkal és kódolókkal együtt 24 órán belül megrendelhető kiszállításra. Ennek köszönhetően a rendszer már akár másnap is csatlakoztatható és üzembe is helyezhető.

Azonnal használható drylin E lineáris robotok
A kis helyen használható új drylin E lineáris roboton kívül az igus közvetlenül készletről szállít lapos és gyártósori robotokat. Valamennyi lineáris robot felszereltségének részét képezik az előkonfigurált drylin lineáris modulok és a NEMA léptetőmotorokkal ellátott lineáris tengelyek, továbbá az önálló összeszereléshez szükséges valamennyi alkatrész. A készletről kapható alkatrészeken túl az ügyfelek a www.igus.eu/robot-enquiry címen a drylin W rendszer alapján saját lineáris robotjukat is megépíthetik. Az ügyfelek igényenek megfelelően lehetőség van a tengelyhossz és a különféle motorok konfigurálására, például az igus energatovábbító láncaival és kábeleivel.