Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

+36 1 3066486
+36 1 4310374

Média

Van kérdése? Anyagra van szüksége?
Aktuális sajtóinformáció és publikálásra kész fotóanyag letöltésre elérhető itt.
Emellett telefonon, e-mailben és faxon is érdeklődhet.
 
Press contactSzeretne felkerülni a média terjesztési listánkra?

Sajtókiadványok terület szerint

Az igus e-chain rendszerei még a legszűkebb helyen is biztonságos kábelelvezetési lehetőséget nyújtanak2018.02.07.

Az E2.10 típuscsaládot a kábelek szempontjából kedvező kialakítás jellemzi, a láncnyitó szerszámmal pedig gyorsabb megtölteni őket

A helytakarékosság, a strapabírás és a könnyű összeszerelhetőség több gépnél és alkatrésznél alapvető követelmény. Így van ez szerte a világon, legyen szó akár nehézgépekről vagy orvosi eszközökről. A speciális követelményeknek való megfelelés érdekében az igus E2.10 alacsony profilú e-chain termékcsaládja mindössze 10 mm-es belső magassággal készül, és kifejezetten kicsi hajlítási sugarának köszönhetően még a legszűkebb helyekre is könnyen beszerelhető. Ennél a termékcsaládnál a láncszemek mindössze két elemből, alsó és oldalsó részből, valamint egy kereszttartóból állnak. Halk működés, a kábelek szempontjából kedvező kialakítás, a láncnyitó elem miatt pedig könnyű összeszerelhetőség jellemzi őket.

Gyakran előfordul, hogy a gépek körül nincs elég hely a kábeleknek és a vezetékeknek. Ilyenkor fontos, hogy a gépek energiaellátását a dinamikus igénybevételt jól tűrő megoldás biztosítsa. Ilyen esetben kiváló alternatívát jelentenek a motion plastics iparág vezető képviselője, az igus által gyártott alacsony profilú e-chain energiatovábbító láncok. Az E2.1 sorozat E2.10 típusjelzésű e-chain láncának belső magassága csupán 10 milliméter, külső magassága pedig 15 milliméter. Éppen ezért kifejezetten alkalmas szűk helyeken való alkalmazásra. Az E2.1 család többi tagjához hasonlóan a lánctagok ennél a típusnál is mindössze két elemből, alsó és oldalsó részből, valamint egy kereszttartóból állnak. A lánctagok csavarhúzóval felülről és oldalról könnyen nyithatók. Minden első rendeléshez jár az e-chain láncok gyors és egyszerű megbontását lehetővé tévő szerszám is. A szerszámmal a lánc néhány másodperc alatt megbontható, majd a kábelek behelyezése után kézzel visszazárható. Az E2.1 sorozat masszív rádiuszhaatárolói akár 25%-kal nagyobb alátámasztás nélküli hosszt is enged, a kábelcsatorna 100%-kal nagyobb súllyal tölthető meg, ám ezzel párhuzamosan az igus hasonló e-chain rendszereihez képest 10%-kal könnyebb. A lánctagok ütközőjén lévő fék miatt a lánc nagyon halkan fut. Emiatt a tulajdonsága miatt hibátlanul alkalmazható automatikus ajtókban, járművekben és orvosi berendezésekben.

A kábelek szempontjából kedvező kialakítás és könnyű összeszerelés
A könnyű, ám ugyanakkor masszív és erős kialakítású E2.1 sorozat széles körben alkalmazható a jelentős igénybevétellel járó területeken. A felmerülő igényeknek való megfelelés érdekében az igus tovább bővítette az E2.1 termékcsaládot. Az új modellek három új méretben, 26, 38 és 48 milliméteres belső magassággal kaphatók. A sima és tökéletesen megmunkált élek miatt ez a termékcsalád a kábelek szempontjából igencsak kedvező belső kialakítással rendelkezik, a korábbi sorozathoz képest például belső magassága három milliméterrel nagyobb, miközben külső magassága ugyanakkora maradt. A lánc belső kialakításával összhangban az igus lekerekített sarkú belső elválasztókat kínál a láncokhoz, amelyek biztosítják a tömlők és kábelek hosszú élettartamát. Az elválasztók pontos elhelyezését a kereszttartókon lévő rácsjelek segítik.

Rendkívül rugalmas chainflex kábelek a szűk helyekre való beszereléshez
Annak érdekében, hogy az energiatovábbító lánc és a kábel tökéletes egységet alkothasson, az igus rendkívül rugalmas chainflex kábeleket készít, amelyeket kifejezetten az ilyen láncokban való felhasználásra fejlesztettek ki. A chainflex CFBUS.LB.060 Profinet kábel például a roppant kicsi, mindössze 7,5xd hajlítási sugárt lehetővé tévő helyeken is garantálható az adatok zökkenőmentes továbbítása. Az összes chainflex kábelt az igus 2750 nm-es saját laboratóriumában alapos tesztelésnek vetik alá. A beható tesztelésnek és a kifinomult gyártástechnológiának köszönhetően az igus az egyetlen gyártó a piacon, amely kábeleire 36 hónapos garanciát ad. A használatra kész readychain termékcsalád kábelekből és e-chain energiatovábbító láncból áll, és nevéhez hűen a beszerelést követően azonnal használatba vehető.