Kérjük, válasszon kiszállítási helyet

Az ország/régió kiválasztása befolyásolhatja az árat, a szállítási lehetőségeket és a termékválasztékot.

Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.- iroda

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

+36 1 3066486
+36 1 4310374
HU(HU)

Média

Van kérdése? Anyagra van szüksége?
Aktuális sajtóinformáció és publikálásra kész fotóanyag letöltésre elérheto itt.
Emellett telefonon, e-mailben és faxon is érdeklodhet.
 
Press contactSzeretne felkerülni a média terjesztési listánkra?

Sajtókiadványok terület szerint

Az igus e-chain rendszerei még a legszűkebb helyen is biztonságos kábelelvezetési lehetőséget nyújtanak2018.02.07.

Az E2.10 típuscsaládot a kábelek szempontjából kedvező kialakítás jellemzi, a láncnyitó szerszámmal pedig gyorsabb megtölteni őket

A helytakarékosság, a strapabírás és a könnyű összeszerelhetőség több gépnél és alkatrésznél alapvető követelmény. Így van ez szerte a világon, legyen szó akár nehézgépekről vagy orvosi eszközökről. A speciális követelményeknek való megfelelés érdekében az igus E2.10 alacsony profilú e-chain termékcsaládja mindössze 10 mm-es belső magassággal készül, és kifejezetten kicsi hajlítási sugarának köszönhetően még a legszűkebb helyekre is könnyen beszerelhető. Ennél a termékcsaládnál a láncszemek mindössze két elemből, alsó és oldalsó részből, valamint egy kereszttartóból állnak. Halk működés, a kábelek szempontjából kedvező kialakítás, a láncnyitó elem miatt pedig könnyű összeszerelhetőség jellemzi őket.

Gyakran előfordul, hogy a gépek körül nincs elég hely a kábeleknek és a vezetékeknek. Ilyenkor fontos, hogy a gépek energiaellátását a dinamikus igénybevételt jól tűrő megoldás biztosítsa. Ilyen esetben kiváló alternatívát jelentenek a motion plastics iparág vezető képviselője, az igus által gyártott alacsony profilú e-chain energiatovábbító láncok. Az E2.1 sorozat E2.10 típusjelzésű e-chain láncának belső magassága csupán 10 milliméter, külső magassága pedig 15 milliméter. Éppen ezért kifejezetten alkalmas szűk helyeken való alkalmazásra. Az E2.1 család többi tagjához hasonlóan a lánctagok ennél a típusnál is mindössze két elemből, alsó és oldalsó részből, valamint egy kereszttartóból állnak. A lánctagok csavarhúzóval felülről és oldalról könnyen nyithatók. Minden első rendeléshez jár az e-chain láncok gyors és egyszerű megbontását lehetővé tévő szerszám is. A szerszámmal a lánc néhány másodperc alatt megbontható, majd a kábelek behelyezése után kézzel visszazárható. Az E2.1 sorozat masszív rádiuszhaatárolói akár 25%-kal nagyobb alátámasztás nélküli hosszt is enged, a kábelcsatorna 100%-kal nagyobb súllyal tölthető meg, ám ezzel párhuzamosan az igus hasonló e-chain rendszereihez képest 10%-kal könnyebb. A lánctagok ütközőjén lévő fék miatt a lánc nagyon halkan fut. Emiatt a tulajdonsága miatt hibátlanul alkalmazható automatikus ajtókban, járművekben és orvosi berendezésekben.

A kábelek szempontjából kedvező kialakítás és könnyű összeszerelés
A könnyű, ám ugyanakkor masszív és erős kialakítású E2.1 sorozat széles körben alkalmazható a jelentős igénybevétellel járó területeken. A felmerülő igényeknek való megfelelés érdekében az igus tovább bővítette az E2.1 termékcsaládot. Az új modellek három új méretben, 26, 38 és 48 milliméteres belső magassággal kaphatók. A sima és tökéletesen megmunkált élek miatt ez a termékcsalád a kábelek szempontjából igencsak kedvező belső kialakítással rendelkezik, a korábbi sorozathoz képest például belső magassága három milliméterrel nagyobb, miközben külső magassága ugyanakkora maradt. A lánc belső kialakításával összhangban az igus lekerekített sarkú belső elválasztókat kínál a láncokhoz, amelyek biztosítják a tömlők és kábelek hosszú élettartamát. Az elválasztók pontos elhelyezését a kereszttartókon lévő rácsjelek segítik.

Rendkívül rugalmas chainflex kábelek a szűk helyekre való beszereléshez
Annak érdekében, hogy az energiatovábbító lánc és a kábel tökéletes egységet alkothasson, az igus rendkívül rugalmas chainflex kábeleket készít, amelyeket kifejezetten az ilyen láncokban való felhasználásra fejlesztettek ki. A chainflex CFBUS.LB.060 Profinet kábel például a roppant kicsi, mindössze 7,5xd hajlítási sugárt lehetővé tévő helyeken is garantálható az adatok zökkenőmentes továbbítása. Az összes chainflex kábelt az igus 2750 nm-es saját laboratóriumában alapos tesztelésnek vetik alá. A beható tesztelésnek és a kifinomult gyártástechnológiának köszönhetően az igus az egyetlen gyártó a piacon, amely kábeleire 36 hónapos garanciát ad. A használatra kész readychain termékcsalád kábelekből és e-chain energiatovábbító láncból áll, és nevéhez hűen a beszerelést követően azonnal használatba vehető.


Az "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" and "yes" kifejezések az igus® GmbH/ Köln jogilag védett védjegyei a Német Szövetségi Köztársaságban és adott esetben egyes külföldi országokban. Ez a védjegyek nem teljes listája (pl. függőben lévő védjegybejelentések vagy bejegyzett védjegyek) az igus vagy az igus leányvállalatai Németországban, az Európai Unióban, az Egyesült Államokban és/vagy más országokban vagy joghatóságokon.

Az igus® GmbH felhívja a figyelmet, hogy a következő cégek, illetve az összes többi, hajtásokat gyártó és a webhelyen szereplő cég semmilyen termékét nem értékesíti: Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber. Az igus® által kínált termékek gyártója az igus® GmbH.