Kérjük, válasszon kiszállítási helyet

Az ország/régió kiválasztása befolyásolhatja az árat, a szállítási lehetőségeket és a termékválasztékot.

Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.- iroda

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

+36 1 3066486
+36 1 4310374
HU(HU)

Média

Van kérdése? Anyagra van szüksége?
Aktuális sajtóinformáció és publikálásra kész fotóanyag letöltésre elérheto itt.
Emellett telefonon, e-mailben és faxon is érdeklodhet.
 
Press contactSzeretne felkerülni a média terjesztési listánkra?

Sajtókiadványok terület szerint

Hidraulikatömlők biztonságos elvezetése a legszűkebb helyeken az igus E2-es láncának segítségével2019.01.09.

Az új energialánc csökkenti a mobil daruk és az építkezéseknél használt gépek karbantartási gyakoriságát

A hidraulikus csövek vezetésére szolgáló új E2-es lánc jóvoltából már a legkisebb és legszűkebb helyeken is el lehet vezetni a szükséges energiát vagy közeget. Az igus erős felépítésű, helytakarékos és könnyen beszerelhető e-chain láncában a táp- és vezérlőkábelek mellett két hidraulikatömlő is elfér. A hidraulikus csövek vezetésére szolgáló E2-es lánc ideális megoldást jelent a speciális munkagépeknél, sőt, alkalmazásával jelentősen mérséklődnek a karbantartási költségek és az állásidő.

A különleges kihívások különleges megoldásokat követeltek meg. Különösképpen igaz ez az építőiparban használt gépeknél, mint például a mobil daruknál vagy a betonszivattyúknál, amelyeknek több különböző típusa van, ami nem utolsó sorban az alkatrészek sokféleségében mutatkozik meg. A hidraulikatömlők biztonságos elvezetése ezeken a területeken különösen fontos, mert ezeknek a gépeknek megszakítás nélkül, problémamentesen kell üzemelniük, még nagy mechanikai igénybevételnek és szélsőséges időjárásnak kitett esetekben is. Az igus hidraulikus csövek vezetésére szolgáló E2-es lánca hatékony védelmet biztosít a benne futó vezetékeknek. Nemcsak a belső kábeleknek nyújt védettséget, hanem az előre meghatározott minimális hajlítási sugárnak köszönhetően megakadályozza a tömlők megtörését is.

Megbízható technológia még nehézgépekben való alkalmazásra is
Ha a tömlők vezetésére szolgáló belső tér növeléséről van szó, az igus régóta alkalmazza már a „megnövelt belterű” energialáncokat. Az E2/000 sorozatnál és az E4.1, illetve E4.1L rendszernél a normál keresztelemeken kívül magasított keresztelemek is használhatók, amelyek elegendő tartóerővel rendelkeznek nagyobb átmérőjű tömlők elvezetéséhez. A forradalmian új megoldással egyetlen, közös csatornában futnak az energia- és közegszállító vezetékek. A hidraulikus csövek vezetésére szolgáló E2-es lánc megalkotása során a mobil daruk és betonszivattyúk támasztólábain használt szűk helyeken való alkalmazhatóság volt az egyik fő szempont. Az egy darabból álló, roppant merev magasított keresztelem, valamint a strapabíró csap–furat kötés miatt még alátámasztás nélküli nagyobb hosszaknál is megbízható vezetés biztosítható. A magasított keresztelemek fröccsöntéssel közvetlenül az oldalsó lánctagra vannak rögzítve, így optimális vezetést és stabilitást nyújtanak a láncban futó tömlőknek. A láncban akkora hely van, hogy biztonságosan egymás fölé lehet benne helyezni két tömlőt. Mivel az energiatovábbító kábelek és a hidraulikus tömlők egyetlen, közös csatornában futnak, az egész rendszer sokkal kisebb helyet foglal el. A hidraulikus csövek vezetésére szolgáló lánc külső szélessége mindössze 41,2 mm, külső magassága pedig 57,5 mm. Az előre meghatározott minimális hajlítási sugár 75 mm. A lánc beszereléséhez csupán 255 mm magas hely szükséges. A hidraulikus csövek vezetésére szolgáló E2-es lánc ennek köszönhetően szinte bármilyen rendszerbe könnyen integrálható, így alkalmazható betonszivattyún és mobil darun is a támasztólábak oldalán vagy alján.

Igényes kábelelvezetés a kevesebb karbantartás érdekében
Mivel a rendszerint nagyon magas nyomáson üzemelő hidraulikatömlők dinamikus alkalmazása hatalmas igénybevétellel jár, az ilyen tömlők meglehetősen sok karbantartást igényelnek. A hidraulikus csövek vezetésére szolgáló E2-es lánc kétféleképpen oldja meg a problémát: a magasított keresztelem és az e-chain egyrészt tribológialilag optimalizált műanyagból készült. Ennek köszönhetően csökken a súrlódás és a kopás, és a tömlők is jobban védettek. A tribo szálanyagok nyújtotta előnyökön túl a lánc különleges kialakítása is hozzájárul a kopás minimálisra csökkentéséhez. A magasabb keresztelemek és a lánc belső felülete úgy lettek kialakítva, hogy védjék a tömlőket. A lekerekített kontúrok és a sima, széles érintkezési felületek miatt a hidraulikatömlők szinte alig súrlódnak és kopnak. A kábeltípusok egyedi szegmentálása is hozzájárul a kábelekre ható erők csökkentéséhez. Az elekromos vezetékek és a hidraulikus tömlők vezetői egymástól teljesen, kamrákkal elválasztva futnak. Az elrendezés azt az alapelvet követi, hogy a nagy mértékben eltérő átmérőjű kábeleket és tömlőket egymástól elkülönítve kell vezetni. Ez azért fontos, mert a táp- és vezérlőkábelek legfeljebb 5 milliméter vastagok, míg a hidraulikatömlők akár 20 mm átmérőjűek is lehetnek. Általában 20%-nyi hézagot szokás hagyni vezetékek között, mert a nyomás alá kerülő hidraulikacsövek hosszanti és keresztirányban egyaránt kitágulnak. Az aprólékos gonddal megtervezett, hidraulikus csövek vezetésére szolgáló E2-es lánc a minimális karbantartás szabadságát nyújtja.


Az "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" and "yes" kifejezések az igus® GmbH/ Köln jogilag védett védjegyei a Német Szövetségi Köztársaságban és adott esetben egyes külföldi országokban. Ez a védjegyek nem teljes listája (pl. függőben lévő védjegybejelentések vagy bejegyzett védjegyek) az igus vagy az igus leányvállalatai Németországban, az Európai Unióban, az Egyesült Államokban és/vagy más országokban vagy joghatóságokon.

Az igus® GmbH felhívja a figyelmet, hogy a következő cégek, illetve az összes többi, hajtásokat gyártó és a webhelyen szereplő cég semmilyen termékét nem értékesíti: Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber. Az igus® által kínált termékek gyártója az igus® GmbH.