Kérjük, válasszon kiszállítási helyet

Az ország/régió kiválasztása befolyásolhatja az árat, a szállítási lehetőségeket és a termékválasztékot.

Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.- iroda

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

+36 1 3066486
+36 1 4310374
HU(HU)

Média

Van kérdése? Anyagra van szüksége?
Aktuális sajtóinformáció és publikálásra kész fotóanyag letöltésre elérheto itt.
Emellett telefonon, e-mailben és faxon is érdeklodhet.
 
Press contactSzeretne felkerülni a média terjesztési listánkra?

Sajtókiadványok terület szerint

Egyszerű automatizáció az igus lineáris tengelyek új dryve motorvezérlő rendszereivel2019.01.30.

D3 és D1 dryve igus motorvezérlő rendszerek a lineáris tengelyek egyszerű és komplex vezérléséért

A DC motoros drylin E lineáris tengelyeihez az igus kifejlesztett egy költséghatékony és könnyen használható vezérlőrendszert is. A D3 dryve vezérlő teljesen szoftver- és számítógépmentesen irányítja a lineáris rendszereket. Ezen kívül az igus továbbfejlesztette a D1 dryve vezérlőrendszert, mely a léptetőmotorokkal, valamint az egyenáramú és EC/BLDC motorokkal használható. Az összetettebb elmozdulások motorvezérlő rendszere böngészőn keresztül, intuitív módon vezérelhető, és valós időben változtatható.

Az igus a drylin terméktartományában több éve kínál kenésmentes lineáris tengelyeket léptető- és egyenáramú motorokkal. Ezek a „drylin E” motorizált tengelyek azonnal beszerelhető formában, különféle méretekben kaphatók, így a felhasználók könnyen alkalmazhatják őket egytengelyűen vagy állványszerkezetben, például formátum- vagy magasságbeállításhoz, illetve „pick-and-place” felszedő-lerakó alkalmazásokhoz. A tengelyek könnyű vezérléséhez és működtetéséhez az igus a D3 dryve megoldást kínálja a felhasználóknak egyszerű mozgásokhoz, illetve a D1 dryve megoldást az összetettebb feladatokhoz. Ezzel számos feladatnál kialakítható a programozás nélküli automatizálás.

D3 dryve: gyors beállítás, közvetlen automatizálás
Az új D3 vezérlőrendszer minden standard egyenáramú motorhoz használható. Egyszerűen csatlakozzon a 24 voltos tápellátásra, majd a DiP-kapcsolóval parametrizálja a működési módot, a végállási kikapcsolást, a gyorsítást és a motort. A sebesség forgatható kapcsolóval állítható be. Az áramerősség korlátozása csavarhúzó használatával állítható be egy másik kapcsolóval. Néhány egyszerű lépést követően a vezérlőrendszer működésbe is helyezhető. A LED-kijelző különböző színjelzésekkel jeleníti meg a vezérlőrendszer aktuális állapotát. A D3 dryve másik előnye a költséghatékony 120 eurós ár. Ennek eredményeként a kis- és középvállalatok is használhatják a gépesített lineáris tengelyeket, programozási ismeretek nélkül. Az új D3 dryve vezérlőrendszer alkalmazási területei közé tartozik a bútoripar, a rendszer használható konyhai hosszabbító munkalapokban vagy akár ablakok zárására. Összetettebb feladatok, például lineáris robotok vezérlése érdekében a felhasználók a léptetőmotorok, EC/BLDV és egyenáramú motorok vezérlésére szolgáló intuitív D1 dryve vezérlőrendszereket vehetik igénybe.

D1 dryve: új intuitív interfész komplex vezérlőrendszerek számára
Az új intuitív interfésszel rendelkező D1 dryve vezérlőrendszert az igus az SPS IPCS Drives nemzetközi elektrotechnikai automatizálási vásáron mutatta be. A felhasználó egyszerűen webböngészőn keresztül működtetheti a vezérlőrendszert, számítógépen, táblagépen vagy akár okostelefonon is. Az egyértelmű kezelőfelület segíti a felhasználót a helyes parametrizálás elvégzésében. „A motorhajtású tengely és az új D1 dryve vezérlőrendszer felállítása csupán néhány percet vesz igénybe” – magyarázza Rene Erdmann, az igus drylin E drive technológiai részlegének vezetője. „Ezt követően a webböngészőn keresztül az értékek módosíthatók vagy egyszerűen hozzáadhatók további, közbenső lépések.” A gyors üzembe helyezés és a felhasználóbarát működés mellett a D1 dryve egyedi előnye a vezérlőrendszer hálózatba kapcsolási képességében rejlik. A vezérlőrendszert úgy van kialakítva, hogy az helytakarékos, valamint könnyen felszerelhető legyen a kapcsolószekrények felső (DIN) kalapsínjére. Ezt követően az egység WLAN routeren keresztül csatlakoztatható, így a rendszer vezeték nélküli kapcsolattal vezérelhető. A beépített webkiszolgáló nem igényel további szoftvereket az eszközön, valamint nincs szükség további tárhelyre vagy egyebekre. Ez azt jelenti, hogy a felhasználónak nem kell telepíteni mást, és nem merülnek fel további járulékos költségek sem. A leendő vásárlók számára az igus online szimulációt biztosít itt: www.igus.eu/dryve, hogy az érdeklődők tesztelhessék a D1 dryve vezérlőrendszert és személyesen győződhessenek meg annak előnyeiről. Másik szolgáltatásunk a YouTube-on elérhető igus Learning Channel oktatócsatorna. Ez rövid videókkal segíti a felhasználót a gyors és egyszerű telepítésben, valamint a D1 és D3 dryve parametrizálásában. Mindkét rendszer 24 órán belül, raktárról elérhető.


Az "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" and "yes" kifejezések az igus® GmbH/ Köln jogilag védett védjegyei a Német Szövetségi Köztársaságban és adott esetben egyes külföldi országokban. Ez a védjegyek nem teljes listája (pl. függőben lévő védjegybejelentések vagy bejegyzett védjegyek) az igus vagy az igus leányvállalatai Németországban, az Európai Unióban, az Egyesült Államokban és/vagy más országokban vagy joghatóságokon.

Az igus® GmbH felhívja a figyelmet, hogy a következő cégek, illetve az összes többi, hajtásokat gyártó és a webhelyen szereplő cég semmilyen termékét nem értékesíti: Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber. Az igus® által kínált termékek gyártója az igus® GmbH.