Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

+36 1 3066486
+36 1 4310374

Média

Van kérdése? Anyagra van szüksége?
Aktuális sajtóinformáció és publikálásra kész fotóanyag letöltésre elérhető itt.
Emellett telefonon, e-mailben és faxon is érdeklődhet.
 
Press contactSzeretne felkerülni a média terjesztési listánkra?

Sajtókiadványok terület szerint

Egyszerű automatizáció az igus lineáris tengelyek új dryve motorvezérlő rendszereivel2019.01.30.

D3 és D1 dryve igus motorvezérlő rendszerek a lineáris tengelyek egyszerű és komplex vezérléséért

A DC motoros drylin E lineáris tengelyeihez az igus kifejlesztett egy költséghatékony és könnyen használható vezérlőrendszert is. A D3 dryve vezérlő teljesen szoftver- és számítógépmentesen irányítja a lineáris rendszereket. Ezen kívül az igus továbbfejlesztette a D1 dryve vezérlőrendszert, mely a léptetőmotorokkal, valamint az egyenáramú és EC/BLDC motorokkal használható. Az összetettebb elmozdulások motorvezérlő rendszere böngészőn keresztül, intuitív módon vezérelhető, és valós időben változtatható.

Az igus a drylin terméktartományában több éve kínál kenésmentes lineáris tengelyeket léptető- és egyenáramú motorokkal. Ezek a „drylin E” motorizált tengelyek azonnal beszerelhető formában, különféle méretekben kaphatók, így a felhasználók könnyen alkalmazhatják őket egytengelyűen vagy állványszerkezetben, például formátum- vagy magasságbeállításhoz, illetve „pick-and-place” felszedő-lerakó alkalmazásokhoz. A tengelyek könnyű vezérléséhez és működtetéséhez az igus a D3 dryve megoldást kínálja a felhasználóknak egyszerű mozgásokhoz, illetve a D1 dryve megoldást az összetettebb feladatokhoz. Ezzel számos feladatnál kialakítható a programozás nélküli automatizálás.

D3 dryve: gyors beállítás, közvetlen automatizálás
Az új D3 vezérlőrendszer minden standard egyenáramú motorhoz használható. Egyszerűen csatlakozzon a 24 voltos tápellátásra, majd a DiP-kapcsolóval parametrizálja a működési módot, a végállási kikapcsolást, a gyorsítást és a motort. A sebesség forgatható kapcsolóval állítható be. Az áramerősség korlátozása csavarhúzó használatával állítható be egy másik kapcsolóval. Néhány egyszerű lépést követően a vezérlőrendszer működésbe is helyezhető. A LED-kijelző különböző színjelzésekkel jeleníti meg a vezérlőrendszer aktuális állapotát. A D3 dryve másik előnye a költséghatékony 120 eurós ár. Ennek eredményeként a kis- és középvállalatok is használhatják a gépesített lineáris tengelyeket, programozási ismeretek nélkül. Az új D3 dryve vezérlőrendszer alkalmazási területei közé tartozik a bútoripar, a rendszer használható konyhai hosszabbító munkalapokban vagy akár ablakok zárására. Összetettebb feladatok, például lineáris robotok vezérlése érdekében a felhasználók a léptetőmotorok, EC/BLDV és egyenáramú motorok vezérlésére szolgáló intuitív D1 dryve vezérlőrendszereket vehetik igénybe.

D1 dryve: új intuitív interfész komplex vezérlőrendszerek számára
Az új intuitív interfésszel rendelkező D1 dryve vezérlőrendszert az igus az SPS IPCS Drives nemzetközi elektrotechnikai automatizálási vásáron mutatta be. A felhasználó egyszerűen webböngészőn keresztül működtetheti a vezérlőrendszert, számítógépen, táblagépen vagy akár okostelefonon is. Az egyértelmű kezelőfelület segíti a felhasználót a helyes parametrizálás elvégzésében. „A motorhajtású tengely és az új D1 dryve vezérlőrendszer felállítása csupán néhány percet vesz igénybe” – magyarázza Rene Erdmann, az igus drylin E drive technológiai részlegének vezetője. „Ezt követően a webböngészőn keresztül az értékek módosíthatók vagy egyszerűen hozzáadhatók további, közbenső lépések.” A gyors üzembe helyezés és a felhasználóbarát működés mellett a D1 dryve egyedi előnye a vezérlőrendszer hálózatba kapcsolási képességében rejlik. A vezérlőrendszert úgy van kialakítva, hogy az helytakarékos, valamint könnyen felszerelhető legyen a kapcsolószekrények felső (DIN) kalapsínjére. Ezt követően az egység WLAN routeren keresztül csatlakoztatható, így a rendszer vezeték nélküli kapcsolattal vezérelhető. A beépített webkiszolgáló nem igényel további szoftvereket az eszközön, valamint nincs szükség további tárhelyre vagy egyebekre. Ez azt jelenti, hogy a felhasználónak nem kell telepíteni mást, és nem merülnek fel további járulékos költségek sem. A leendő vásárlók számára az igus online szimulációt biztosít itt: www.igus.eu/dryve, hogy az érdeklődők tesztelhessék a D1 dryve vezérlőrendszert és személyesen győződhessenek meg annak előnyeiről. Másik szolgáltatásunk a YouTube-on elérhető igus Learning Channel oktatócsatorna. Ez rövid videókkal segíti a felhasználót a gyors és egyszerű telepítésben, valamint a D1 és D3 dryve parametrizálásában. Mindkét rendszer 24 órán belül, raktárról elérhető.