Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

+36 1 3066486
+36 1 4310374

Média

Van kérdése? Anyagra van szüksége?
Aktuális sajtóinformáció és publikálásra kész fotóanyag letöltésre elérhető itt.
Emellett telefonon, e-mailben és faxon is érdeklődhet.
 
Press contactSzeretne felkerülni a média terjesztési listánkra?

Sajtókiadványok terület szerint

Gyors meghajtás kedvező áron: új igus kábel SEW- és Siemens motorokhoz2019.02.05.

Új, csatlakoztatásra készen kapható, rugalmas hibrid kábel e-chain láncokhoz 36 hónapos garanciával

Jelenleg az igus kínálja a legköltséghatékonyabb rugalmas hajtókábeleket. A SEW- és Siemens motorokhoz a műanyag megoldások specialistájaként ismert igus kifejlesztette a CF280.UL.H hibrid kábelt, amelyet teljesen új elvek alapján, kifejezetten az energialáncokban való felhasználásra terveztek. Az intralogisztikai, szerszámipari és az autóipari felhasználók 36 hónapos garanciával ellátott terméket kapnak, amely méterenkénti kiszerelésben vagy csatlakozásra kész readycable kivitelben vásárolható meg.

A motorok meghajtásához egyre inkább több szakember választja a hibrid kábeleket. Az ilyen hajtásrendszereknél az energiaellátás az egyéb funkciók továbbítása egyetlen kábelen történik. A motorokat is gyártó Siemens például a kódolókábel helyére egy buszkábelt tesz, amelyet az energiát továbbító kábelek mellé helyez. Emiatt a kódolóhoz nincs szükség a mérési rendszert kiszolgáló külön kábelre. Költséghatékony hibrid kábeleinek választékát az igus a CF280.UL.H modellel bővítette ki, amely kiválóan alkalmas a SEW és Siemens motorokkal való alkalmazásra. Az új, nagy mértékben rugalmas kábelt kifejezetten az energiatovábbító láncokban való felhasználásra tervezték. Szinte minden iparágban hatékonyan alkalmazható, kezdve a szerszámgépektől, az autógyártáson át, egészen az intralogisztikáig. Ennek oka többek között az, hogy akár 10 x d hajlítási sugárral is beépíthető. A kábel a -25 és +80 Celsius-fok közötti tartományban megbízhatóan üzemeltethető. A gyártó elvárásaitól függően az új hibrid kábel fekete vagy narancssárga, olajálló PUR külső bevonattal készül, amely egyben a hűtőfolyadéknak és a lángoknak is ellenáll. A nagy lefedettséget biztosító fonott árnyékolásnak köszönhetően a kábel jó EMC-védelemmel és hosszú élettartammal rendelkezik. Az igus a világ legnagyobb, mintegy 2750 nm-es tesztlaborjában rendszeres teszteknek veti alá az összes általa gyártott kábelt. A 7,5 x d sugárral végzett tesztek során a hibrid kábelek több mint 8 millió ciklust teljesítettek meghibásodás nélkül. Az új sorozatú kábelek másik kiemelkedő előnye, hogy az amerikai UL-szabvány mellett még az orosz piacon fontosnak számító EAC- és CTP-tanúsítással is rendelkeznek.

Azonnali szállítható, csatlakoztatásra kész readycable
Az ügyfelek igényeinek való megfelelőség érdekében az igus az összes kábelét gyárilag a megfelelő csatlakozóval szereli fel. A mintegy 24 gyártói szabványnak megfelelő 4200-nál is több meghajtókábel közül az ügyfelek mindig megtalálják az adott alkalmazási területen leghatékonyabban felhasználható modelleket. Az összeszerelést követően az összes kábelt alapos tesztelésnek vetik alá, majd szigetelik őket. Az összes chainflex kábelt mozgás közben, valós körülmények között tesztelve az igus az egyetlen gyártó, amely a teljes kábelválasztékra 36 hónapos garanciát biztosít.