Kérjük, válasszon kiszállítási helyet

Az ország/régió kiválasztása befolyásolhatja az árat, a szállítási lehetőségeket és a termékválasztékot.

Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.- iroda

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

+36 1 3066486
+36 1 4310374
HU(HU)

Média

Van kérdése? Anyagra van szüksége?
Aktuális sajtóinformáció és publikálásra kész fotóanyag letöltésre elérheto itt.
Emellett telefonon, e-mailben és faxon is érdeklodhet.
 
Press contactSzeretne felkerülni a média terjesztési listánkra?

Sajtókiadványok terület szerint

Úttörő megoldások az SPS IPC Drives kiállításon: az első intelligens buszkábel a biztonságos automatizáláshoz2019.02.13.

A CF.D az intelligens gyárakban lehetővé teszi az intenzív mozgást végző energialáncos kábelek megfigyelését, így sokkal ritkábban akad meg a gyártás

A 2018-as SPS IPC Drives kiállításon az igus teljesen új megoldást mutatott be az energialánc rendszerekben használt buszkábelek intelligens monitorozásához. A korai figyelmeztetéseknek köszönhetően a CF.D rendszer az adatátviteli jellemzők legcsekélyebb változása esetén is előre észleli, mikor lehet szükséges a termelés leállítása. Ennélfogva elkerülhető a gyártás váratlan és jelentős költségekkel járó kiesése.

Az energialáncokban fellépő mechanikai terhelések idővel megváltoztatják a buszkábelek adatátviteli jellemzőit. Ez a jelenség nem pusztán a lineáris, hanem a háromdimenziós mozgások esetén is jelentkezik, így például a robotok kábelkötegeinél is. Az eredmény szakadozó adatátvitel vagy akár előre nem látható meghibásodás is lehet. A motion plastics megoldások nemzetközi szakértője, az igus által kifejlesztett és az idei SPS IPC Drives kiállításon bemutatott teljesen egyedi megoldás előre észleli a chainflex buszkábel állapotának romlását. Az intelligens rendszer részei az értékelő egység és a válaszadó modul. Ezek az egységek a mozgó buszkábel elején és végén kapnak helyet. Az értékelő egység rendszerint a fix végen lévő kapcsolószekrényben található, míg a válaszadó modul a mozgó végen lévő elosztóházban. A két egység között mérési célból a rendszer különleges adatcsomagokat továbbít, majd az adatvesztés mértékének alapján a program folyamatosan nyomon követi és értékeli a kábel minőségét. Amennyiben az értékek túllépik az előre meghatározott paramétereket, a kezelőt a rendszer egy sárga LED-del, továbbá egy kapcsoló aktiválásával figyelmezteti. A figyelmeztetési határérték a csatlakoztatott hálózaton keresztül lekérdezhető, és az aktuális állapot webes böngészőben megjeleníthető. A második figyelmeztetési küszöb túllépését már vörös LED jelzi, amely egyben a buszkábelen menő kommunikáció hibájára is utal, hogy a kapcsolószekrényt ellenőrizve gyorsan meg lehessen állapítani a hiba helyét.

Tovább bővül a smart plastics termékcsalád
Most fordul elő először, hogy egy innovatív rendszer dinamikus használat közben is lehetővé teszi a kábel megfigyelését, anélkül, hogy további mérő- és egyéb kábeleket kellene alkalmazni. A megelőző karbantartás elősegítése érdekében a CF.D problémamentesen integrálja magát az isense környezetbe. Az igus 2016 óta egy speciális termékcsalád fejlesztését végzi ezen a néven, amelyben különféle érzékelőkkel és monitorozó modulokkal látják el a minőségi motion plastics termékeket, ezzel intelligenssé téve őket. Az új megoldással felszerelt rendszerek között megtalálhatók például az energialáncok, a kábelek, a lineáris vezetők és a csúszógyűrűs csapágyak is. Ezek az új rendszerek többek között mérik az alkatrészek használat közbeni kopását, és időben értesítik a kezelőt az esedékes javításról vagy cseréről. Az igus kommunikációs moduljával (icom) az összetevők hálózatba rendezhetők, és állapotuk, valamint az értesítések online nyomon követhetők okostelefonon, számítógépen vagy táblagépen. Emellett lehetőség van az ügyfél infrastruktúrájába való közvetlen integrálásra is. A smart plastics intelligens műanyagok már számos ügyfélalkalmazási területen – például az autógyártás területén – jelzik előre az alkatrészek élettartamát. A fejlesztés következő fázisa az összetevők fokozottabb integrációja, mint például a vevőegység csatlakozóházba való integrációja lesz. Az érdeklődő bétateszterek a következő címen vehetik fel a kapcsolatot az igus céggel: smartplastics@igus.net


Az "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" and "yes" kifejezések az igus® GmbH/ Köln jogilag védett védjegyei a Német Szövetségi Köztársaságban és adott esetben egyes külföldi országokban. Ez a védjegyek nem teljes listája (pl. függőben lévő védjegybejelentések vagy bejegyzett védjegyek) az igus vagy az igus leányvállalatai Németországban, az Európai Unióban, az Egyesült Államokban és/vagy más országokban vagy joghatóságokon.

Az igus® GmbH felhívja a figyelmet, hogy a következő cégek, illetve az összes többi, hajtásokat gyártó és a webhelyen szereplő cég semmilyen termékét nem értékesíti: Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber. Az igus® által kínált termékek gyártója az igus® GmbH.