Kérjük, válasszon kiszállítási helyet

Az ország/régió kiválasztása befolyásolhatja az árat, a szállítási lehetőségeket és a termékválasztékot.

Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.- iroda

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

+36 1 3066486
+36 1 4310374
HU(HU)

Média

Van kérdése? Anyagra van szüksége?
Aktuális sajtóinformáció és publikálásra kész fotóanyag letöltésre elérheto itt.
Emellett telefonon, e-mailben és faxon is érdeklodhet.
 
Press contactSzeretne felkerülni a média terjesztési listánkra?

Sajtókiadványok terület szerint

Percek helyett napok: Az igus teljes körű megoldása csökkenti a megmunkáló központok összeszerelésének időigényét2019.02.20.

Az igus készre szerelt readychain rendszereinek köszönhetően csökkenthető a folyamatok költsége és hibaaránya

A tajvani Hartford szerszámgyártó cég az igus teljesen egyedi, készre szerelt energy chain system rendszereit alkalmazza robotizált megmunkáló központjaiban. Ezáltal a gyártó a folyamat számos lépését „ugorhatja át”, ami hetekről mindössze fél napra csökkenti a szerelés időigényét.

Kevés iparágban fontos annyira az átfutási idő, mint a szerszámgépgyártásban. Mivel bizonyos lépések egyszerűen elhagyhatók, a folyamat költségei jelentősen mérsékelhetők. A Tajvan legnagyobb CNC megmunkálóközpont-gyártójának számító Hartford tervezőmérnökei szintén tisztában vannak ezzel. A cég 50 éves fennállása alatt eddig több mint 46 000 gépet exportált 65 országba. A vállalat 2017-ben kezdte meg az AERO fantázianevű CNC-gépsorozat fejlesztését, amelyet például a repülőgép-iparban használt, hatalmas méretű alkatrészek gyártására szolgáló robotizált megmunkáló központok alkotnak. Ebben az iparágban a megmunkálási pontosság és a megbízhatóság alapvető fontosságú. Ezért a cég számára igen lényeges volt egy megbízható energiatovábbító rendszer kialakítása a kapcsolószekrény és a mozgó gépelemek között, melyek a golyósorsók és motorok. A másik fontos követelmény, hogy a tengelyek pozíció- és dinamikai adatait folyamatosan vissza kell juttatni a vezérlőrendszer felé. A sorozat első modelljének számító AERO626 típusban ez 0,5 g maximális gyorsulás és 60 m/perc maximális elmozdulási sebesség mellett történik.

Megbízható, teljes körű megoldás egyetlen forrásból
Ezért fordultak a Hartford mérnökei a motion plastics szakértőjeként számon tartott igus céghez. Az igus az egyetlen olyan cég, amely online konfigurálható és az interneten kiszámítható élettartamú energy chain egységeket fejleszt olyan speciális tervezésű, nagyon rugalmas chainflex kábelek mellett, amelyeket évente kétmillió ciklus során tesztelnek egy 2750 négyzetméteres tesztlaboratóriumban. Egyetlen forrásból elérhető teljes körű rendszerként ezeket az úgynevezett „readychains” egységeket világszerte 12 üzemben szabják az ügyfelek egyedi igényeire, majd szállítják ki szerelésre kész termékekként. Az igus a Hartford AERO termékcsaládjához is kidolgozta a megfelelő megoldást. A rendszer előnye, hogy az igus energy chains használatával jelentősen csökkenthető a telepítés helyigénye. Ezt többek között az teszi lehetővé, hogy a gépen elhelyezett összes chainflex kábelt olajálló PUR külső köpeny veszi körül. Mivel ennek köszönhetően nincs szükség külön védőcsövezésre, a kábelek helyigénye és ezáltal az energy chain egységek mérete csökken. A védőcsövek elhagyása a költségeket is mérsékeli, és a karbantartást is megkönnyíti. Az igus tajvani kirendeltsége és a Hartford közötti szoros együttműködés során a két cég közösen készítette el a readychain egység és a hozzá tartozó szerelőkeret 3D-rajzát a szerelési folyamat szimulációjához. Ennek előnye azonnal megmutatkozott: a minden szükséges kábellel ellátott első energy chain egységet egy óra alatt sikerült felszerelni a gépre. A hidraulikatömlőket tartalmazó második energy chain egységet még gyorsabban, mindössze 40 perc alatt telepítették a szakemberek.

Kevesebb munkalépés a jelentősen nagyobb termelékenység érdekében
A szerszámgépgyártók rendszerint igyekeznek elkerülni, hogy egy adott rendszeren egyidejűleg több különféle munkalépést végezzenek. Az, ha számos dolgozó végez nagy mennyiségű manuális munkát, nem feltétlenül vezet a hatékonyság növekedéséhez; épp ellenkezőleg, növeli a hibák bekövetkezésének esélyét. Az igus readychains egységek használata révén mind a négy igus e-chain egységet fél nap alatt teljesen üzemkészre lehet telepíteni. Korábban két kollégának másfél hétig kellett dolgoznia az AERO rendszerek X tengelyén, az Y és Z tengely energiaellátásának kialakítása pedig további egy hétbe telt. Az új megoldásnak köszönhetően a Hartford csökkenteni tudja a munkalépések számát, mérsékelheti a folyamat költségeit és mindemellett jelentősen fokozhatja a termelékenységet.


Az "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" and "yes" kifejezések az igus® GmbH/ Köln jogilag védett védjegyei a Német Szövetségi Köztársaságban és adott esetben egyes külföldi országokban. Ez a védjegyek nem teljes listája (pl. függőben lévő védjegybejelentések vagy bejegyzett védjegyek) az igus vagy az igus leányvállalatai Németországban, az Európai Unióban, az Egyesült Államokban és/vagy más országokban vagy joghatóságokon.

Az igus® GmbH felhívja a figyelmet, hogy a következő cégek, illetve az összes többi, hajtásokat gyártó és a webhelyen szereplő cég semmilyen termékét nem értékesíti: Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber. Az igus® által kínált termékek gyártója az igus® GmbH.