Kérjük, válasszon kiszállítási helyet

Az ország/régió kiválasztása befolyásolhatja az árat, a szállítási lehetőségeket és a termékválasztékot.

Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.- iroda

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

+36 1 3066486
+36 1 4310374
HU(HU)

Média

Van kérdése? Anyagra van szüksége?
Aktuális sajtóinformáció és publikálásra kész fotóanyag letöltésre elérheto itt.
Emellett telefonon, e-mailben és faxon is érdeklodhet.
 
Press contactSzeretne felkerülni a média terjesztési listánkra?

Sajtókiadványok terület szerint

Gyorsan összeszerelhető és biztonságos: új rögzítőbilincsek a cobotokon alkalmazott e-chain láncokhoz2019.04.18.

A triflex R energiatovábbító láncok új bilincsei biztonságossá teszik a gépek és az emberek közötti együttműködést

Ebben az iparágban is kiemelten fontos, hogy a robotok és az emberek biztonságosan tudjanak egymással együttműködni. A cobotok és az ipari robotok használói emiatt alkalmazzák az igus több tengely mentén való elmozdulást lehetővé tévő triflex R energiatovábbító láncait, amelyek a tápellátást és az adatok továbbítását biztosítják. A láncok könnyű rögzítése, valamint a biztonsági mutatók javítása érdekében az igus új műanyag rögzítőbilincseket fejlesztett ki. A gyorsan beszerelhető, lekerekített szélű kivitelnek köszönhetően sokkal kisebb a sérülési kockázat.

Az Industry 4.0 világában az automatizálás egyik napról-napra nagy visszhangot kapó területe az emberek és a robotok közötti interakció. A jövő egyértelműen az együttműködő robotoké, azaz a cobotoké. A nagy méretű és gyors ipari robotokkal szemben a cobotokat többnyire egyszerű vagy interakciót igénylő tevékenységek során hasznosítják, miközben kéz a kézben dolgoznak együtt az emberekkel. A cobotok és az ipari robotok megbízható tápellátása érdekében az igus triflex R termékcsaládja az optimális megoldás az energiatovábbító láncokat illetően. A fémbilincseken kívül mostantól megtalálhatók kínálatunkban a cobotok által tervezett bilincsek is, amelyek az energiatovábbító lánc robotkarra való rögzítésére szolgálnak. A lekerekített szélű kialakítás miatt kisebb a robottal való érintkezés okozta sérülési kockázat. A műanyag bilincsek csavarkötéssel gyorsan a robot karjára rögzíthetők. A triflex R láncot egy speciális kapocs rögzíti a bilincsen. Az új bilincsek problémamentesen használhatók a Universal Robots, a TMS, valamint a Kuka LBR iiwa robotkarokkal.

triflex energialáncok a robot biztonságos energiatovábbításának érdekében
A triflex R termékcsaládot kifejezetten az ipari környezetben alkalmazott, 6 tengelyes robotok számára fejlesztették ki. A tömlők rugalmasságát és az energiatovábbító lánc stabilitását egymással ötvözve a lekerekített élekkel rendelkező triflex R termékcsalád tagjai a több tengely körül elmozduló berendezések számára megbízható kábelvezetési alternatívát kínálnak. A gömbcsuklós csatlakozás nagy szakítószilárdságot biztosít, és jelentősen megkönnyíti az e-chain felszerelését. A belső elválasztóelemek szabadon választhatók. A hajlítási sugarat gátló kör alakú elem, továbbá az e-chain magas fokú elcsavarhatósága megakadályozza a kábelek túlterhelődését; a rendszer fokozza az élettartamot és a megbízhatóságot. A triflex e-chain láncok cobotok által tervezett bilincsekkel, kábelekkel és csatlakozókkal ellátott teljes csomagban, csatlakoztatásra készen kaphatók.


Az "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" and "yes" kifejezések az igus® GmbH/ Köln jogilag védett védjegyei a Német Szövetségi Köztársaságban és adott esetben egyes külföldi országokban. Ez a védjegyek nem teljes listája (pl. függőben lévő védjegybejelentések vagy bejegyzett védjegyek) az igus vagy az igus leányvállalatai Németországban, az Európai Unióban, az Egyesült Államokban és/vagy más országokban vagy joghatóságokon.

Az igus® GmbH felhívja a figyelmet, hogy a következő cégek, illetve az összes többi, hajtásokat gyártó és a webhelyen szereplő cég semmilyen termékét nem értékesíti: Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber. Az igus® által kínált termékek gyártója az igus® GmbH.