Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

+36 1 3066486
+36 1 4310374

Média

Van kérdése? Anyagra van szüksége?
Aktuális sajtóinformáció és publikálásra kész fotóanyag letöltésre elérhető itt.
Emellett telefonon, e-mailben és faxon is érdeklődhet.
 
Press contactSzeretne felkerülni a média terjesztési listánkra?

Sajtókiadványok terület szerint

Gyorsan összeszerelhető és biztonságos: új rögzítőbilincsek a cobotokon alkalmazott e-chain láncokhoz2019.04.18.

A triflex R energiatovábbító láncok új bilincsei biztonságossá teszik a gépek és az emberek közötti együttműködést

Ebben az iparágban is kiemelten fontos, hogy a robotok és az emberek biztonságosan tudjanak egymással együttműködni. A cobotok és az ipari robotok használói emiatt alkalmazzák az igus több tengely mentén való elmozdulást lehetővé tévő triflex R energiatovábbító láncait, amelyek a tápellátást és az adatok továbbítását biztosítják. A láncok könnyű rögzítése, valamint a biztonsági mutatók javítása érdekében az igus új műanyag rögzítőbilincseket fejlesztett ki. A gyorsan beszerelhető, lekerekített szélű kivitelnek köszönhetően sokkal kisebb a sérülési kockázat.

Az Industry 4.0 világában az automatizálás egyik napról-napra nagy visszhangot kapó területe az emberek és a robotok közötti interakció. A jövő egyértelműen az együttműködő robotoké, azaz a cobotoké. A nagy méretű és gyors ipari robotokkal szemben a cobotokat többnyire egyszerű vagy interakciót igénylő tevékenységek során hasznosítják, miközben kéz a kézben dolgoznak együtt az emberekkel. A cobotok és az ipari robotok megbízható tápellátása érdekében az igus triflex R termékcsaládja az optimális megoldás az energiatovábbító láncokat illetően. A fémbilincseken kívül mostantól megtalálhatók kínálatunkban a cobotok által tervezett bilincsek is, amelyek az energiatovábbító lánc robotkarra való rögzítésére szolgálnak. A lekerekített szélű kialakítás miatt kisebb a robottal való érintkezés okozta sérülési kockázat. A műanyag bilincsek csavarkötéssel gyorsan a robot karjára rögzíthetők. A triflex R láncot egy speciális kapocs rögzíti a bilincsen. Az új bilincsek problémamentesen használhatók a Universal Robots, a TMS, valamint a Kuka LBR iiwa robotkarokkal.

triflex energialáncok a robot biztonságos energiatovábbításának érdekében
A triflex R termékcsaládot kifejezetten az ipari környezetben alkalmazott, 6 tengelyes robotok számára fejlesztették ki. A tömlők rugalmasságát és az energiatovábbító lánc stabilitását egymással ötvözve a lekerekített élekkel rendelkező triflex R termékcsalád tagjai a több tengely körül elmozduló berendezések számára megbízható kábelvezetési alternatívát kínálnak. A gömbcsuklós csatlakozás nagy szakítószilárdságot biztosít, és jelentősen megkönnyíti az e-chain felszerelését. A belső elválasztóelemek szabadon választhatók. A hajlítási sugarat gátló kör alakú elem, továbbá az e-chain magas fokú elcsavarhatósága megakadályozza a kábelek túlterhelődését; a rendszer fokozza az élettartamot és a megbízhatóságot. A triflex e-chain láncok cobotok által tervezett bilincsekkel, kábelekkel és csatlakozókkal ellátott teljes csomagban, csatlakoztatásra készen kaphatók.