Kérjük, válasszon kiszállítási helyet

Az ország/régió kiválasztása befolyásolhatja az árat, a szállítási lehetőségeket és a termékválasztékot.

Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.- iroda

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

+36 1 3066486
+36 1 4310374
HU(HU)

Média

Van kérdése? Anyagra van szüksége?
Aktuális sajtóinformáció és publikálásra kész fotóanyag letöltésre elérheto itt.
Emellett telefonon, e-mailben és faxon is érdeklodhet.
 
Press contactSzeretne felkerülni a média terjesztési listánkra?

Sajtókiadványok terület szerint

Kedvező árú kábelvezetés robotokon az igus visszahúzó rendszerével2019.07.18.

Az energialáncokhoz használható új visszahúzó rendszer révén a korszerű gyárakban hibamentesen működhetnek a robotok

Hegesztés, szegecselés, forrasztás: az ipari robotoknak dinamikusan és gyorsan kell dolgozniuk a gyártási folyamatokban. A kábeleket és tömlőket ezért biztonságos és kompakt módon kell elvezetni. Itt kerülnek a képbe az igus háromdimenziós mozgást végző triflex energialáncai. Ha az e-láncok hurokba lógnak a robot munkaterében, az kárt tehet a kábelekben és a tömlőkben, illetve a gép meghibásodását okozhatja. Ezért fejlesztette ki az igus az új, kedvező árú TR.RSEL visszahúzó rendszert. A rendszer egy vonalban tartva vezeti meg az energialáncot a roboton, probléma- és hibamentes működést garantálva.

Az autóalkatrész-összeszerelő robotok működését például nagy forgásszögek és sok gyors mozdulat jellemzi. A felhasználók az energialáncok segítségével gondoskodnak az adat-, sűrítettlevegő- és tápvezetékek biztonságos megvezetéséről a roboton. Az igus triflex R e-láncai nagyon hasznosak erre a célra, mivel kifejezetten ipari robotokhoz tervezték őket, és követik a robotok háromdimenziós mozgását. Mivel azonban egyre többféle automatizált gyártástechnológia nyer teret, nemcsak elektromos és sűrített levegős vezetékek, hanem csavarok, szegecsek és csapszegek továbbítására szolgáló tömlők megvezetésére is szükség van. Mivel ezek a tömlők nem hajlíthatók meg túl éles szögben, a robot energiaellátásához visszahúzó rendszerre van szükség. Ezért fejlesztette ki az igus az új, igen költséghatékony triflex RSEL visszahúzó rendszert az energialáncaihoz. Ennek köszönhetően az e-lánc a lehető legkevesebb helyet foglalja el a robot karján. A rendszer használatával a lelógó energiaellátó rendszer még igen dinamikus mozgás mellett sem zavarja vagy akadályozza a robot mozdulatait. A hurkolódás a legrosszabb esetben akár kárt is tehet az energialáncban és a benne lévő vezetékekben és tömlőkben, a gép meghibásodását okozva.

Költséghatékony és utólag is könnyen felszerelhető visszahúzó rendszer
Szabványos méreteinek és igen helytakarékos kivitelének köszönhetően az új visszahúzó rendszer közvetlenül felszerelhető az összes gyakoribb robottípus 3. tengelyére. Ez azt jelenti, hogy az összes meglévő triflex R sorozat – mint például a TRC, TRE és TRCF szériák – gyorsan és könnyen felszerelhetőek. Az energialánc fix vége az új rendszer révén szabadon választható meg. Újabb előny: a lineáris visszahúzó rendszer használatával csökkenthető a felhasznált kábelhossz és a kapcsolódó költségek, hiszen nincs szükség a kábelek elterelésére. A triflex RSEL rendszert az igus két – 70-es és 85-ös méretű – elasztomer zsinórral ellátott változatban kínálja.


Az "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" and "yes" kifejezések az igus® GmbH/ Köln jogilag védett védjegyei a Német Szövetségi Köztársaságban és adott esetben egyes külföldi országokban. Ez a védjegyek nem teljes listája (pl. függőben lévő védjegybejelentések vagy bejegyzett védjegyek) az igus vagy az igus leányvállalatai Németországban, az Európai Unióban, az Egyesült Államokban és/vagy más országokban vagy joghatóságokon.

Az igus® GmbH felhívja a figyelmet, hogy a következő cégek, illetve az összes többi, hajtásokat gyártó és a webhelyen szereplő cég semmilyen termékét nem értékesíti: Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber. Az igus® által kínált termékek gyártója az igus® GmbH.