Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

+36 1 3066486
+36 1 4310374

Média

Van kérdése? Anyagra van szüksége?
Aktuális sajtóinformáció és publikálásra kész fotóanyag letöltésre elérhető itt.
Emellett telefonon, e-mailben és faxon is érdeklődhet.
 
Press contactSzeretne felkerülni a média terjesztési listánkra?

Sajtókiadványok terület szerint

Kedvező árú kábelvezetés robotokon az igus visszahúzó rendszerével2019.07.18.

Az energialáncokhoz használható új visszahúzó rendszer révén a korszerű gyárakban hibamentesen működhetnek a robotok

Hegesztés, szegecselés, forrasztás: az ipari robotoknak dinamikusan és gyorsan kell dolgozniuk a gyártási folyamatokban. A kábeleket és tömlőket ezért biztonságos és kompakt módon kell elvezetni. Itt kerülnek a képbe az igus háromdimenziós mozgást végző triflex energialáncai. Ha az e-láncok hurokba lógnak a robot munkaterében, az kárt tehet a kábelekben és a tömlőkben, illetve a gép meghibásodását okozhatja. Ezért fejlesztette ki az igus az új, kedvező árú TR.RSEL visszahúzó rendszert. A rendszer egy vonalban tartva vezeti meg az energialáncot a roboton, probléma- és hibamentes működést garantálva.

Az autóalkatrész-összeszerelő robotok működését például nagy forgásszögek és sok gyors mozdulat jellemzi. A felhasználók az energialáncok segítségével gondoskodnak az adat-, sűrítettlevegő- és tápvezetékek biztonságos megvezetéséről a roboton. Az igus triflex R e-láncai nagyon hasznosak erre a célra, mivel kifejezetten ipari robotokhoz tervezték őket, és követik a robotok háromdimenziós mozgását. Mivel azonban egyre többféle automatizált gyártástechnológia nyer teret, nemcsak elektromos és sűrített levegős vezetékek, hanem csavarok, szegecsek és csapszegek továbbítására szolgáló tömlők megvezetésére is szükség van. Mivel ezek a tömlők nem hajlíthatók meg túl éles szögben, a robot energiaellátásához visszahúzó rendszerre van szükség. Ezért fejlesztette ki az igus az új, igen költséghatékony triflex RSEL visszahúzó rendszert az energialáncaihoz. Ennek köszönhetően az e-lánc a lehető legkevesebb helyet foglalja el a robot karján. A rendszer használatával a lelógó energiaellátó rendszer még igen dinamikus mozgás mellett sem zavarja vagy akadályozza a robot mozdulatait. A hurkolódás a legrosszabb esetben akár kárt is tehet az energialáncban és a benne lévő vezetékekben és tömlőkben, a gép meghibásodását okozva.

Költséghatékony és utólag is könnyen felszerelhető visszahúzó rendszer
Szabványos méreteinek és igen helytakarékos kivitelének köszönhetően az új visszahúzó rendszer közvetlenül felszerelhető az összes gyakoribb robottípus 3. tengelyére. Ez azt jelenti, hogy az összes meglévő triflex R sorozat – mint például a TRC, TRE és TRCF szériák – gyorsan és könnyen felszerelhetőek. Az energialánc fix vége az új rendszer révén szabadon választható meg. Újabb előny: a lineáris visszahúzó rendszer használatával csökkenthető a felhasznált kábelhossz és a kapcsolódó költségek, hiszen nincs szükség a kábelek elterelésére. A triflex RSEL rendszert az igus két – 70-es és 85-ös méretű – elasztomer zsinórral ellátott változatban kínálja.