Kérjük, válasszon kiszállítási helyet

Az ország/régió kiválasztása befolyásolhatja az árat, a szállítási lehetőségeket és a termékválasztékot.

Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.- iroda

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

+36 1 3066486
+36 1 4310374
HU(HU)

Média

Van kérdése? Anyagra van szüksége?
Aktuális sajtóinformáció és publikálásra kész fotóanyag letöltésre elérheto itt.
Emellett telefonon, e-mailben és faxon is érdeklodhet.
 
Press contactSzeretne felkerülni a média terjesztési listánkra?

Sajtókiadványok terület szerint

Adatok, energia, folyadékok és levegő továbbítására szolgáló igus-megoldás nagyon szűk helyekre2019.07.25.

Az okos micro flizz energiaellátó rendszerben futó kábelek és csövek nagy sebességnél is megbízhatóan mozognak

Az adatok és különféle anyagok továbbítására szolgáló vezetékek szűk helyen való elvezetése sok helyen, például az intralogisztikában is nagy kihívások elé állítja a szakembereket. Az igus micro flizz termékcsaládja akár 100 méteres elmozdulási úthosszhoz is kompakt energiaellátó rendszert kínál. A rendszer egy energialáncból, kis sugárban hajlítható, rugalmas chainflex kábelekből és alumínium vezetőcsatornából áll. A micro flizz mostantól már az új okos CF.D rendszerrel is használható. A CF.D rendszer előre figyeli a kábel adatátviteli jellemzőinek alakulását, és időben figyelmeztet a meghibásodás veszélyére.

A buszsínes rendszereket gyakorta használják a keskeny, szűk helyeken, illetve gyors mozdulatok végrehajtása során, mint amilyeneket például a tárolás és válogatás közben végeznek a gépek. Ennek a megoldásnak azonban van egy nagy hátránya, mégpedig az, hogy normál esetben csak energia továbbítására alkalmas. Ahhoz, hogy ne csak energiát, hanem adatokat, folyadékokat vagy éppen levegőt is lehessen egyszerre továbbítani vízszintes és függőleges irányban, az igus micro flizz néven egy teljesen új energiaellátó rendszert fejlesztett ki. A rendszer akár 6 m/s elmozdulási sebességre és 4 m/s2 gyorsulásra is képes. A micro flizz lelke egy műanyag energiatovábbító lánc, amely egy alumínium vezetőcsatornában fut végig. A nagy mértékben rugalmas és kis sugárban hajlítható chainflex adat-, vezérlő- és motorkábeleken túl az energialánc tömlők, száloptikai kábelek vezetésére alkalmas, akár 10 GBit/s átviteli sebességgel. Az igus saját, 2750 nm-es tesztlaborjában végzett belsős teszteknek köszönhetően a gyártó az összes chainflex kábelnél 36 hónapos élettartamot garantál. Ha a buszkábel adatátviteli jellemzőinek alakulását szeretnék nyomon követni, az igus erre az okos CF.D rendszer és a micro flizz termékcsalád közös alkalmazását javasolja. Az innovatív és okos műanyag előre észleli a kábel adatátviteli jellemzőinek változását, és időben felhívja a figyelmet a közeledő csere esedékességére. Így előre lehet tervezni a karbantartást, és elkerülhetők a váratlan leállások.

Könnyen tisztítható, moduláris rendszer
Az opcionális intelligens megfigyelésen kívül a micro flizz előnye speciális felépítésében rejlik. A beépített oldalsó szárnyak folyamatosan stabilan tartják a kifeszített láncot a csatorna felső és alsó részén kiképzett különleges vályúban. Az e-chain lánc keresztlécein lévő műanyag rugókkal együtt ez a megoldás lágy és halk működést eredményez. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy jelentősen csökken a kopás, a súrlódás, az energiafogyasztás és a zaj. A rendszer másik előnye, hogy moduláris kialakításának köszönhetően mindenhol könnyen hozzáférhető, és így könnyen tisztítható. Ennélfogva a micro flizz használata nem pusztán a gyógyszeriparban, hanem az élelmiszerek gyártásában is előnyös. Az energialánc-rendszer a kábelek átmérőjétől függően három különféle méretben kapható.


Az "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" and "yes" kifejezések az igus® GmbH/ Köln jogilag védett védjegyei a Német Szövetségi Köztársaságban és adott esetben egyes külföldi országokban. Ez a védjegyek nem teljes listája (pl. függőben lévő védjegybejelentések vagy bejegyzett védjegyek) az igus vagy az igus leányvállalatai Németországban, az Európai Unióban, az Egyesült Államokban és/vagy más országokban vagy joghatóságokon.

Az igus® GmbH felhívja a figyelmet, hogy a következő cégek, illetve az összes többi, hajtásokat gyártó és a webhelyen szereplő cég semmilyen termékét nem értékesíti: Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber. Az igus® által kínált termékek gyártója az igus® GmbH.