Kérjük, válasszon kiszállítási helyet

Az ország/régió kiválasztása befolyásolhatja az árat, a szállítási lehetőségeket és a termékválasztékot.

Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.- iroda

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

+36 1 3066486
+36 1 4310374
HU(HU)

Média

Van kérdése? Anyagra van szüksége?
Aktuális sajtóinformáció és publikálásra kész fotóanyag letöltésre elérheto itt.
Emellett telefonon, e-mailben és faxon is érdeklodhet.
 
Press contactSzeretne felkerülni a média terjesztési listánkra?

Sajtókiadványok terület szerint

Az igus új megoldása minden irányban lehetővé teszi az energiaellátást2019.08.22.

21 méternyi kábel vagy cső biztonságos felcsévélése motoros meghajtás nélkül

A rendszer a magasban, sík felületeken és nagyobb mélységekben is megbízhatóan alkalmazható. Az igus által különféle energiatovábbító rendszerekhez és felhasználási területekre ajánlott e-spool kábeldobjában nincs csúszógyűrű. A kompakt, rugós meghajtású rendszer biztonságosan vezeti az energiát, a különféle közegeket és a száloptikás adatkábeleket. Az igus újonnan kifejlesztett megoldása sokkal nagyobb távolságokon is lehetővé teszi az energiatovábbító láncok alkalmazását. Optimalizált kialakításának köszönhetően az e-spool 21 méternyi kábel vagy cső biztonságos felcsévélésére alkalmas, motoros meghajtás nélkül.

A felcsavarható e-spool a legszélesebb területen, például színpadokon, olajfúró tornyokon és darukon is sikerrel alkalmazható, ahol a kábeleket szűk helyen, és természetesen biztonságosan kell mozgatni. Az igus kompakt energiaellátó rendszere megfelelő alternatívát kínál a hagyományos kábeldobos megoldások helyett. A korábbi rendszerekhez képest két alapvető különbség jellemzi: a e-spool az egyetlen, amely nem pusztán energiát továbbító kábelek megvezetésére alkalmas, hanem az összes egyéb közeg, például adatok, sűrített levegő és folyadékok szállítására szolgáló csövek is elférnek benne. Az egyik legfőbb előnye, hogy egyesíti magában a kétféle rendszer kedvező tulajdonságait. A vezetőgörgő által megvezetett normál e-chain a beépített rugónak köszönhetően mindig biztosítja az e-chain-rendszer optimális hosszát és feszességét. A forgó mozgást igus twisterband segíti. Ez a különleges szerkezet minden irányban lehetővé teszi a mozgást. A másik jelentős eltérés, hogy az e-spoolhoz nincs szükség drága csúszógyűrűre. Az új kialakítás jóvoltából a legszélesebb körben változó fajtájú kábelek még szűk helyeken is folyamatosan csatlakoztatva lehetnek, és természetesen bármikor igény szerint kicserélhetők, illetve bővíthetők is. A nagyobb távolságok energiatovábbító rendszerrel való áthidalását igénylő ügyfelek számára az igus egy teljesen új, 21 méteres távolságot bejáró e-spool-megoldást fejlesztett ki. A prototípust az igus a szakértő közönségnek a Hannover Messe szakkiállításon mutatja be első alkalommal.

Optimalizált szerkezet a kedvezőbb töltési és teherbírási jellemzők érdekében
Az e-spool rendszert a cég az ügyfelek követelményei és elvárásai, valamint az elmúlt évek tapasztalatai alapján fejlesztette ki. Az új rendszer a legfeljebb 14 méteres, rugós visszacsévélővel ellátott normál e-spool, illetve a nagyobb projekteken, például tengeri fúrótornyokon vagy színházakban alkalmazott motoros meghajtású e-spool rendszer közötti rést hivatott betölteni. A jobb tölthetőség érdekében az új energiatovábbító láncot nagyobb twisterbanddel látták el. A terhelés és a nagyobb hossz kompenzálása érdekében az új kialakítású e-spool jobban megerősített szerkezettel rendelkezik, kialakítása zárt, sokkal stabilabb, és a visszahúzás közben megerősített padlólemez nyújt extra védelmet. A nagyobb igénybevétel elviseléséhez a fejlesztők a rugóerő beállítását lehetővé tévő, optimalizált kialakítású szerkezetet alakítottak ki. Az új e-spool 2 HD rugóval ellátott rugós visszahúzó mechanizmussal vagy beépített motoros meghajtással is rendelhető.


Az "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" and "yes" kifejezések az igus® GmbH/ Köln jogilag védett védjegyei a Német Szövetségi Köztársaságban és adott esetben egyes külföldi országokban. Ez a védjegyek nem teljes listája (pl. függőben lévő védjegybejelentések vagy bejegyzett védjegyek) az igus vagy az igus leányvállalatai Németországban, az Európai Unióban, az Egyesült Államokban és/vagy más országokban vagy joghatóságokon.

Az igus® GmbH felhívja a figyelmet, hogy a következő cégek, illetve az összes többi, hajtásokat gyártó és a webhelyen szereplő cég semmilyen termékét nem értékesíti: Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber. Az igus® által kínált termékek gyártója az igus® GmbH.