Kérjük, válasszon kiszállítási helyet

Az ország/régió kiválasztása befolyásolhatja az árat, a szállítási lehetőségeket és a termékválasztékot.

Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.- iroda

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

+36 1 3066486
+36 1 4310374
HU(HU)

Média

Van kérdése? Anyagra van szüksége?
Aktuális sajtóinformáció és publikálásra kész fotóanyag letöltésre elérheto itt.
Emellett telefonon, e-mailben és faxon is érdeklodhet.
 
Press contactSzeretne felkerülni a média terjesztési listánkra?

Sajtókiadványok terület szerint

Világpremier: az RBTX online platform közös rendszerben egyesíti a robotikai rendszerek felhasználóit és gyártóit2019.09.10.

Költségtakarékos automatizálás gyorsan és könnyen

Az új RBTX.com platform egyszerű és könnyű módot biztosít a költséghatékony robotikai rendszerekben használt alkatrészek felhasználóinak és gyártóinak közös rendszerben való egyesítésére. A felhasználóknak lehetősége nyílik az igényeiknek és pénzügyi korlátaiknak megfelelő költséghatékony robotikai rendszer összeállítására. A robotikai rendszerek alkatrészgyártói pedig egy teljes új piacon, sokkal több érdeklődőnek tehetik elérhetővé termékeiket.

Az RBTX.com oldal célja egyetlen rendszerben egyesíteni a költséghatékony robotikában rejlő valamennyi lehetőséget, illetve mindent átláthatóvá és könnyűvé tenni. A Hannover Messe vásáron szereplő 16 más ipari partnerrel karöltve az igus bemutatja a világ első olyan online rendszerét, amelynek célja a gyártók és a felhasználók közös megoldásban való egyesítése. Az elgondolás alapját az képezi, hogy a felhasználók mindössze néhány kattintással képesek legyenek saját robotalapú megoldásuk kialakítására. Az igus „rohbot” megoldásának kiindulási pontja az alapvető elektro-mechanikai kialakítás kidolgozása: a robotok között megtalálhatók a csuklós karokkal felszerelt robotok, a delta robotok és a karteziánus rendszer alapján működő robotok is. A következő lépésben a felhasználó a különféle gyártók alkatrészeivel, például befogókkal, kamerákkal és vezérlőrendszerekkel látja el az alapvető szerkezetet. A megoldás megkérdőjelezhetetlen előnye, hogy a különféle alkatrészek biztosan kompatibilisek egymással.

Új célcsoportok a láthatáron
Az online rendszer célja, hogy a gyártók költséghatékony automatizálást lehetővé tévő termékei számára új értékesítési lehetőségek nyíljanak, új célcsoportokat tudjanak megszólítani, valamint, hogy a rendszerhez folyamatosan új alkatrészeket lehessen hozzáadni. A jövőben a felhasználóknak mindig naprakész és áttekinthető hozzáférésük lesz ehhez a gyorsan fejlődő piaci szegmenshez. „Az RBTX.com rendszer célközönségét a cégek, induló vállalkozások, kutatóintézmények és gépgyártó vállalatok képezik. A megoldás gyors, egyedi igények szerint kialakított alternatívákat kínál mindössze néhány ezer eurós indulási áron, amihez rövid megtérülési idők társulnak,” – részletezi az új platform előnyeit Christian Batz, az igus digITal vezetője. „A rendszer lényegében alacsony kockázat mellett biztosít belépési lehetőséget az automatizálási piacra, valamint egyben kihagyhatatlan lehetőséget is nyújt a jövő versenyképes megoldásaiba való befektetésre is.” A tervek szerint a rendszer a későbbiekben hajtóművekkel, csuklókkal és csatlakozó alkatrészekkel felvértezve teszi majd lehetővé a robot mechanikai rendszerének konfigurációját.

A digitális iker: a robotika valós és digitális világának egyesítése
A Hannover Messe vásáron felállított standon a robot működése a kiterjesztett valóság (augmented reality – AR) felhasználásával tekinthető meg: a robot digitális „ikertestvére” a kitalált gyártási környezetben élethűen szimulálja a robot valamennyi mozdulatát. A látogatók ezáltal betekintést nyerhetnek a rendszer későbbi felhasználásának egyik nagyon érdekes módjába, ahol az AR-rendszeren keresztül a teljes robot működése átláthatóvá és követhetővé válik. Az ügyfelek ezáltal a robotcellában és közvetlenül a gépnél is figyelemmel kísérhetik a robot mozgását és hatótávolságának alakulását, a helyszínen pedig elvégezhetik a szükséges módosításokat. „A felhasználók tableten keresztül követhetik nyomon a valóság és a digitális robot összhangját. A felhasználó tájékoztatást kap a konfiguráció működőképességéről, valamint az adott helyen való alkalmazhatóságáról is,” – teszi hozzá Christian Batz. „Az RTBX.com pontosan rámutat a felhasználó számára a költséghatékony automatizálásból és digitalizációból származó előnyökre.”


Az "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" and "yes" kifejezések az igus® GmbH/ Köln jogilag védett védjegyei a Német Szövetségi Köztársaságban és adott esetben egyes külföldi országokban. Ez a védjegyek nem teljes listája (pl. függőben lévő védjegybejelentések vagy bejegyzett védjegyek) az igus vagy az igus leányvállalatai Németországban, az Európai Unióban, az Egyesült Államokban és/vagy más országokban vagy joghatóságokon.

Az igus® GmbH felhívja a figyelmet, hogy a következő cégek, illetve az összes többi, hajtásokat gyártó és a webhelyen szereplő cég semmilyen termékét nem értékesíti: Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber. Az igus® által kínált termékek gyártója az igus® GmbH.