Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

+36 1 3066486
+36 1 4310374

Média

Van kérdése? Anyagra van szüksége?
Aktuális sajtóinformáció és publikálásra kész fotóanyag letöltésre elérhető itt.
Emellett telefonon, e-mailben és faxon is érdeklődhet.
 
Press contactSzeretne felkerülni a média terjesztési listánkra?

Sajtókiadványok terület szerint

Világpremier: az RBTX online platform közös rendszerben egyesíti a robotikai rendszerek felhasználóit és gyártóit2019.09.10.

Költségtakarékos automatizálás gyorsan és könnyen

Az új RBTX.com platform egyszerű és könnyű módot biztosít a költséghatékony robotikai rendszerekben használt alkatrészek felhasználóinak és gyártóinak közös rendszerben való egyesítésére. A felhasználóknak lehetősége nyílik az igényeiknek és pénzügyi korlátaiknak megfelelő költséghatékony robotikai rendszer összeállítására. A robotikai rendszerek alkatrészgyártói pedig egy teljes új piacon, sokkal több érdeklődőnek tehetik elérhetővé termékeiket.

Az RBTX.com oldal célja egyetlen rendszerben egyesíteni a költséghatékony robotikában rejlő valamennyi lehetőséget, illetve mindent átláthatóvá és könnyűvé tenni. A Hannover Messe vásáron szereplő 16 más ipari partnerrel karöltve az igus bemutatja a világ első olyan online rendszerét, amelynek célja a gyártók és a felhasználók közös megoldásban való egyesítése. Az elgondolás alapját az képezi, hogy a felhasználók mindössze néhány kattintással képesek legyenek saját robotalapú megoldásuk kialakítására. Az igus „rohbot” megoldásának kiindulási pontja az alapvető elektro-mechanikai kialakítás kidolgozása: a robotok között megtalálhatók a csuklós karokkal felszerelt robotok, a delta robotok és a karteziánus rendszer alapján működő robotok is. A következő lépésben a felhasználó a különféle gyártók alkatrészeivel, például befogókkal, kamerákkal és vezérlőrendszerekkel látja el az alapvető szerkezetet. A megoldás megkérdőjelezhetetlen előnye, hogy a különféle alkatrészek biztosan kompatibilisek egymással.

Új célcsoportok a láthatáron
Az online rendszer célja, hogy a gyártók költséghatékony automatizálást lehetővé tévő termékei számára új értékesítési lehetőségek nyíljanak, új célcsoportokat tudjanak megszólítani, valamint, hogy a rendszerhez folyamatosan új alkatrészeket lehessen hozzáadni. A jövőben a felhasználóknak mindig naprakész és áttekinthető hozzáférésük lesz ehhez a gyorsan fejlődő piaci szegmenshez. „Az RBTX.com rendszer célközönségét a cégek, induló vállalkozások, kutatóintézmények és gépgyártó vállalatok képezik. A megoldás gyors, egyedi igények szerint kialakított alternatívákat kínál mindössze néhány ezer eurós indulási áron, amihez rövid megtérülési idők társulnak,” – részletezi az új platform előnyeit Christian Batz, az igus digITal vezetője. „A rendszer lényegében alacsony kockázat mellett biztosít belépési lehetőséget az automatizálási piacra, valamint egyben kihagyhatatlan lehetőséget is nyújt a jövő versenyképes megoldásaiba való befektetésre is.” A tervek szerint a rendszer a későbbiekben hajtóművekkel, csuklókkal és csatlakozó alkatrészekkel felvértezve teszi majd lehetővé a robot mechanikai rendszerének konfigurációját.

A digitális iker: a robotika valós és digitális világának egyesítése
A Hannover Messe vásáron felállított standon a robot működése a kiterjesztett valóság (augmented reality – AR) felhasználásával tekinthető meg: a robot digitális „ikertestvére” a kitalált gyártási környezetben élethűen szimulálja a robot valamennyi mozdulatát. A látogatók ezáltal betekintést nyerhetnek a rendszer későbbi felhasználásának egyik nagyon érdekes módjába, ahol az AR-rendszeren keresztül a teljes robot működése átláthatóvá és követhetővé válik. Az ügyfelek ezáltal a robotcellában és közvetlenül a gépnél is figyelemmel kísérhetik a robot mozgását és hatótávolságának alakulását, a helyszínen pedig elvégezhetik a szükséges módosításokat. „A felhasználók tableten keresztül követhetik nyomon a valóság és a digitális robot összhangját. A felhasználó tájékoztatást kap a konfiguráció működőképességéről, valamint az adott helyen való alkalmazhatóságáról is,” – teszi hozzá Christian Batz. „Az RTBX.com pontosan rámutat a felhasználó számára a költséghatékony automatizálásból és digitalizációból származó előnyökre.”