Kérjük, válasszon kiszállítási helyet

Az ország/régió kiválasztása befolyásolhatja az árat, a szállítási lehetőségeket és a termékválasztékot.

Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.- iroda

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

+36 1 3066486
+36 1 4310374
HU(HU)

Média

Van kérdése? Anyagra van szüksége?
Aktuális sajtóinformáció és publikálásra kész fotóanyag letöltésre elérheto itt.
Emellett telefonon, e-mailben és faxon is érdeklodhet.
 
Press contactSzeretne felkerülni a média terjesztési listánkra?

Sajtókiadványok terület szerint

Sok mozgás kis helyen – az igus új csúszógyűrű csapágya2019.09.12.

A PRT-04-es termékcsalád kenésmentes csúszógyűrűs csapágyai 60%-kal könnyebbek és 50%-kal kisebb helyet foglalnak el

Gyors forgó mozgások rendkívül kis helyen. A vezérlőpanelekben, színpadi berendezésekben és az automatizálásban használt csúszógyűrűs csapágyakkal szemben ezek a leggyakrabban támasztott különleges követelmények. Az igus pontosan az ilyen felhasználási területekre fejlesztette ki a közepes terheléseket bíró, új csúszógyűrűs csapágyait. A csúszógyűrűk nem pusztán kopásállók és karbantartásmentesek, hanem a nagy teljesítményű műanyagoknak köszönhetően pontosan fele olyan magas helyre is beszerelhetők, mint elődeik, valamint 60%-kal könnyebbek is azoknál, ezáltal mintegy 20%-os költségmegtakarítást is jelentenek.

A hegesztőrendszerekben, forgó zsámolyok, illetve a csomagolóiparban előforduló magas ciklusszámok és terhelések nagyon nagy igénybevételt jelentenek a csúszógyűrűknek. Az igénybevétellel szembeni ellenállás érdekében az igus már 15 éve szerepelteti palettáján a csúszkával segített csúszógyűrűs csapágyakat. Az iglidur márkájú polimer csúszógyűrűs csapágyakban (PRT) az acélból vagy alumíniumból készült belső és külső csapágygyűrűk között csúszó-sikló elemek helyezkednek el. A speciális, nagy teljesítményű iglidur J műanyag felhasználásával készült karbantartásmentes csúszóelemek biztosítják, hogy a gépelemek kenés nélkül is minimális kopással és súrlódással mozoghassanak. A nagy teljesítményű műanyag akár 35 MPa felületi nyomást is képes elviselni. Az igus ezen felül minimális rendelési mennyiségre vonatkozó kikötés nélkül kínál az FDA- és ESD-előírásoknak megfelelő változatokat. Az igus által újonnan kifejlesztette PRT-04-es termékcsaládnak köszönhetően a közepes terhelésnek kitett rendszerekben most már a legszűkebb helyeken is lehet csúszógyűrűs csapágyakat alkalmazni. A 100 mm-es belső átmérővel gyártott PRT-01-es sorozathoz képest az új rendszerrel akár 50%-nyi hely is megtakarítható, és jelentősen csökkenthető a mozgó tömeg nagysága is. Kifejezetten kompakt alkalmazások kialakítására is lehetőség nyílik, hiszen az új alkatrész használható az automatizálásban, a rendszerező/válogató berendezésekben, különféle vezérlőpanelekben, valamint a világítástechnikában és a legkülönfélébb színpadi rendszerekben is. A megoldás további előnye, hogy karcsúsága miatt 20%-kal kevesebbe is kerül.

Széles választék: különféle méretek és tartozékok
Az új PRT-04 termékcsalád 50–300 mm közötti belső átmérővel közvetlenül készletről kapható. Az igus ezen felül széles választékban kínál különféle tartozékokat a csúszógyűrűs csapágyakhoz. A repertoárban megtalálhatók a meghajtócsapok, a változtatható forgáshatárolók, a fogaskoszorúk és a szorítókarok is. Az új csúszógyűrűs csapágy a cég 3800 m2-es saját tesztlaborjában is bizonyította hosszú élettartamát. A tesztek során begyűjtött adatokat természetesen beprogramozták az iglidur SRT csúszógyűrűs csapágyak konfigurátorába is, amelynek segítségével az ügyfelek az adott alkalmazási területtől függően gyorsan kiválaszthatják a legmegfelelőbb csúszógyűrűs csapágyat, valamint előre kiszámíthatják az alkatrész élettartamát.


Az "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" and "yes" kifejezések az igus® GmbH/ Köln jogilag védett védjegyei a Német Szövetségi Köztársaságban és adott esetben egyes külföldi országokban. Ez a védjegyek nem teljes listája (pl. függőben lévő védjegybejelentések vagy bejegyzett védjegyek) az igus vagy az igus leányvállalatai Németországban, az Európai Unióban, az Egyesült Államokban és/vagy más országokban vagy joghatóságokon.

Az igus® GmbH felhívja a figyelmet, hogy a következő cégek, illetve az összes többi, hajtásokat gyártó és a webhelyen szereplő cég semmilyen termékét nem értékesíti: Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber. Az igus® által kínált termékek gyártója az igus® GmbH.