Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

+36 1 3066486
+36 1 4310374

Média

Van kérdése? Anyagra van szüksége?
Aktuális sajtóinformáció és publikálásra kész fotóanyag letöltésre elérhető itt.
Emellett telefonon, e-mailben és faxon is érdeklődhet.
 
Press contactSzeretne felkerülni a média terjesztési listánkra?

Sajtókiadványok terület szerint

Konfiguráció egyetlen gombnyomással: az igus új online eszközével pillanatok alatt hozhat létre tengelyeket2019.10.03.

Konfiguráljon megmunkált vagy megmunkálatlan vezetőtengelyeket online, töltse le a műszaki rajzokat, és rendelje meg őket közvetlenül az igustól

Az adott alkalmazásnak megfelelő tengely megtervezése nem egyszerű CAD-szoftver és beható műszaki ismeretek nélkül. Az igus ezért nemrégiben kifejlesztett egy új, ingyenes és szabadon hozzáférhető online eszközt a drylin tengelykonfigurátorral. Az eszköz segítségével a felhasználó mindössze három egyszerű lépésben kiválaszthatja a megfelelő tengelyt a kívánt méretben hét különböző anyagból, a tengelytestet és a megmunkált végeket szabványos elemekkel, például barázdákkal vagy hornyokkal láthatja el, végül pedig megrendelheti a konfigurált terméket. Ráadásként ingyenesen letöltheti a konfiguráció STEP-fájljait és a méretrajzot.

Tengelyt szeretne tervezni CAD-program nélkül? Az igusnak köszönhetően már ezt is megteheti egy új online eszköz, a drylin tengelykonfigurátor segítségével. Az eszköz tovább bővíti az online gyakorlati szolgáltatások széles kínálatát. Így a felhasználók gyorsabban hozzájuthatnak a kívánt termékhez mindenfajta műszaki ismeret, illetve CAD-szoftver nélkül is. Az új online konfigurátorban a felhasználók hét különböző anyagból választhatnak 6–50 mm átmérőjű tengelyeket, a tengelytestet és a megmunkált véget pedig tetszés szerint alakíthatják ki. Mindeközben megtudhatják a konfigurált tengely árát, és közvetlenül meg is rendelhetik. További előny, hogy az igus PDF-formátumban letölthetővé teszi a tengely STEP-fájlját és műszaki méretrajzát. Így a felhasználók a kívánt alkalmazást közvetlenül a konfigurált tengellyel tervezhetik meg a továbbiakban.

Gyors és egyszerű konfiguráció mindössze három lépésben
A drylin tengelykonfigurátor első lépésében a felhasználó meghatározhatja az átmérőt, a hosszúságot és a kívánt tengelyek számát. Ezt követően kiválaszthatja a megfelelő anyagot az optimális felületkezeléssel. A kemény bevonattal ellátott alumíniumból készült tengelyek mellett edzett vagy keménykrómozott acélból, többféle edzett rozsdamentes acélból és VA anyagokból készült tengelyeket is kínálunk. A rozsdamentes acélból készült tengelyek kiválóan alkalmasak az élelmiszeripari felhasználásra, míg az alumíniumtengelyek a gépgyártás terén nyújthatnak könnyű és költségtakarékos alternatívát. A második lépésben a felhasználó kialakíthatja a tengelytestet, illetve igény szerint a megmunkált végeket, melynek során különböző megmunkálási fázisok, valamint 14 szabványos elem, például reteszelések, furatok, menetek vagy hornyok közül választhat. Egy intelligens rendszer pedig megadja a felhasználó számára azokat a minimális és maximális értékeket, melyekkel elkerülhető a hibás tervezés. Az eszköz könnyen átlátható felülete, a tippek és a javaslatok nagyban megkönnyítik a felhasználó dolgát a tengely megtervezése során. Az utolsó lépésben az ügyfél áttekintést kap a konfigurációról, az árról, a nagy tételben történő rendelésre vonatkozó árakról és a szállítási időről. Egyúttal meg is rendelheti a tengelyt, árajánlatot kérhet, valamint letöltheti a termék méretrajzát és CAD-adatait. A konfigurációt el is lehet menteni, illetve egy hivatkozás révén meg lehet osztani a munkatársakkal is, ami különösen akkor lehet hasznos, ha nagy projekteket kell megtervezni. A rendelés beérkezését követően digitálisan továbbítjuk azt a gyár felé, ahol az igus 3–6 nap alatt elkészíti a tengelyt, mely végül kiszállításra kerül.

Az iglidur siklócsapágyak sokáig megbízható partnerként működnek
De mit ér egy tengely megfelelő siklócsapágy vagy lineáris siklócsapágy nélkül? Az igus a motion plastics műanyagok szakértőjeként immár több mint 35 éve fejleszt tribo-polimerekből készült siklócsapágyakat. Az igus 50 különböző anyagból a legkülönfélébb méretekben minden alkalmazáshoz és tengelyhez megfelelő siklócsapágyat vagy lineáris siklócsapágyat kínál iglidur csúszóelemekkel. Az iglidur anyagok különlegessége, hogy mind kenés- és karbantartásmentes tribo-műanyagokból készülnek. Ezek kopásállók, könnyűek, korrózióállók és a legszélsőségesebb terhelést is elbírják. Az online drylin tengelykonfigurátort itt találhatja meg: https://www.igus.hu/shaft-configurator.