Kérjük, válasszon kiszállítási helyet

Az ország/régió kiválasztása befolyásolhatja az árat, a szállítási lehetőségeket és a termékválasztékot.

Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.- iroda

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

+36 1 3066486
+36 1 4310374
HU(HU)

Média

Van kérdése? Anyagra van szüksége?
Aktuális sajtóinformáció és publikálásra kész fotóanyag letöltésre elérheto itt.
Emellett telefonon, e-mailben és faxon is érdeklodhet.
 
Press contactSzeretne felkerülni a média terjesztési listánkra?

Sajtókiadványok terület szerint

Konfiguráció egyetlen gombnyomással: az igus új online eszközével pillanatok alatt hozhat létre tengelyeket2019.10.03.

Konfiguráljon megmunkált vagy megmunkálatlan vezetőtengelyeket online, töltse le a műszaki rajzokat, és rendelje meg őket közvetlenül az igustól

Az adott alkalmazásnak megfelelő tengely megtervezése nem egyszerű CAD-szoftver és beható műszaki ismeretek nélkül. Az igus ezért nemrégiben kifejlesztett egy új, ingyenes és szabadon hozzáférhető online eszközt a drylin tengelykonfigurátorral. Az eszköz segítségével a felhasználó mindössze három egyszerű lépésben kiválaszthatja a megfelelő tengelyt a kívánt méretben hét különböző anyagból, a tengelytestet és a megmunkált végeket szabványos elemekkel, például barázdákkal vagy hornyokkal láthatja el, végül pedig megrendelheti a konfigurált terméket. Ráadásként ingyenesen letöltheti a konfiguráció STEP-fájljait és a méretrajzot.

Tengelyt szeretne tervezni CAD-program nélkül? Az igusnak köszönhetően már ezt is megteheti egy új online eszköz, a drylin tengelykonfigurátor segítségével. Az eszköz tovább bővíti az online gyakorlati szolgáltatások széles kínálatát. Így a felhasználók gyorsabban hozzájuthatnak a kívánt termékhez mindenfajta műszaki ismeret, illetve CAD-szoftver nélkül is. Az új online konfigurátorban a felhasználók hét különböző anyagból választhatnak 6–50 mm átmérőjű tengelyeket, a tengelytestet és a megmunkált véget pedig tetszés szerint alakíthatják ki. Mindeközben megtudhatják a konfigurált tengely árát, és közvetlenül meg is rendelhetik. További előny, hogy az igus PDF-formátumban letölthetővé teszi a tengely STEP-fájlját és műszaki méretrajzát. Így a felhasználók a kívánt alkalmazást közvetlenül a konfigurált tengellyel tervezhetik meg a továbbiakban.

Gyors és egyszerű konfiguráció mindössze három lépésben
A drylin tengelykonfigurátor első lépésében a felhasználó meghatározhatja az átmérőt, a hosszúságot és a kívánt tengelyek számát. Ezt követően kiválaszthatja a megfelelő anyagot az optimális felületkezeléssel. A kemény bevonattal ellátott alumíniumból készült tengelyek mellett edzett vagy keménykrómozott acélból, többféle edzett rozsdamentes acélból és VA anyagokból készült tengelyeket is kínálunk. A rozsdamentes acélból készült tengelyek kiválóan alkalmasak az élelmiszeripari felhasználásra, míg az alumíniumtengelyek a gépgyártás terén nyújthatnak könnyű és költségtakarékos alternatívát. A második lépésben a felhasználó kialakíthatja a tengelytestet, illetve igény szerint a megmunkált végeket, melynek során különböző megmunkálási fázisok, valamint 14 szabványos elem, például reteszelések, furatok, menetek vagy hornyok közül választhat. Egy intelligens rendszer pedig megadja a felhasználó számára azokat a minimális és maximális értékeket, melyekkel elkerülhető a hibás tervezés. Az eszköz könnyen átlátható felülete, a tippek és a javaslatok nagyban megkönnyítik a felhasználó dolgát a tengely megtervezése során. Az utolsó lépésben az ügyfél áttekintést kap a konfigurációról, az árról, a nagy tételben történő rendelésre vonatkozó árakról és a szállítási időről. Egyúttal meg is rendelheti a tengelyt, árajánlatot kérhet, valamint letöltheti a termék méretrajzát és CAD-adatait. A konfigurációt el is lehet menteni, illetve egy hivatkozás révén meg lehet osztani a munkatársakkal is, ami különösen akkor lehet hasznos, ha nagy projekteket kell megtervezni. A rendelés beérkezését követően digitálisan továbbítjuk azt a gyár felé, ahol az igus 3–6 nap alatt elkészíti a tengelyt, mely végül kiszállításra kerül.

Az iglidur siklócsapágyak sokáig megbízható partnerként működnek
De mit ér egy tengely megfelelő siklócsapágy vagy lineáris siklócsapágy nélkül? Az igus a motion plastics műanyagok szakértőjeként immár több mint 35 éve fejleszt tribo-polimerekből készült siklócsapágyakat. Az igus 50 különböző anyagból a legkülönfélébb méretekben minden alkalmazáshoz és tengelyhez megfelelő siklócsapágyat vagy lineáris siklócsapágyat kínál iglidur csúszóelemekkel. Az iglidur anyagok különlegessége, hogy mind kenés- és karbantartásmentes tribo-műanyagokból készülnek. Ezek kopásállók, könnyűek, korrózióállók és a legszélsőségesebb terhelést is elbírják. Az online drylin tengelykonfigurátort itt találhatja meg: https://www.igus.hu/shaft-configurator.


Az "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" and "yes" kifejezések az igus® GmbH/ Köln jogilag védett védjegyei a Német Szövetségi Köztársaságban és adott esetben egyes külföldi országokban. Ez a védjegyek nem teljes listája (pl. függőben lévő védjegybejelentések vagy bejegyzett védjegyek) az igus vagy az igus leányvállalatai Németországban, az Európai Unióban, az Egyesült Államokban és/vagy más országokban vagy joghatóságokon.

Az igus® GmbH felhívja a figyelmet, hogy a következő cégek, illetve az összes többi, hajtásokat gyártó és a webhelyen szereplő cég semmilyen termékét nem értékesíti: Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber. Az igus® által kínált termékek gyártója az igus® GmbH.