Kérjük, válasszon kiszállítási helyet

Az ország/régió kiválasztása befolyásolhatja az árat, a szállítási lehetőségeket és a termékválasztékot.

Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.- iroda

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

+36 1 3066486
+36 1 4310374
HU(HU)

Média

Van kérdése? Anyagra van szüksége?
Aktuális sajtóinformáció és publikálásra kész fotóanyag letöltésre elérheto itt.
Emellett telefonon, e-mailben és faxon is érdeklodhet.
 
Press contactSzeretne felkerülni a média terjesztési listánkra?

Sajtókiadványok terület szerint

Fröccsöntés és 3D nyomtatás: egyéni igények szerint gyártott kopásálló alkatrészek 55-féle kenésmentes igus anyagból2019.10.10.

Az igus bővíti 3D nyomtatási szolgáltatását, amelynek köszönhetően 3D nyomtatott fröccs-szerszámmal gyorsan állíthatók elő karbantartásmentes, speciális alkatrészek

Ahol két felület súrlódik egymáson, kopásálló alkatrészeket használnak. A tervezők több iparágban is felhasználják az igus 55-féle hosszan tartó, kenésmentes, nagy teljesítményű műanyagját. A megfelelő anyagból előállított alkatrész gyors elkészítése érdekében az igus 3D online szolgáltatásába integrálta a Print2Mould eljárást. Az alkatrészt nyomtatott szerszámmal, fröccsöntéssel állítják elő. Az ügyfélnek elegendő feltölteni 3D nyomtatási szolgáltatásba a kopásálló alkatrész rajzát STEP formátumban, majd kiválasztani a megfelelő anyagot, és végül pedig árajánlatot kérni. A kiválasztást az anyagjellemzők, a teherbírási paraméterek és az ár pontos meghatározása segíti.

A kopásálló és tartós csapágyakhoz való anyagokat kereső ügyfelek az igus 55-féle nagy teljesítményű műanyagja között biztosan megtalálják a leginkább megfelelő anyagot. Ha azonban kopásálló alkatrészekre, például különleges alakú perselyekre vagy fogaskerekekre, az ügyfél saját maga megmunkálhatja az iglidur rúdanyagból készülő alkatrészt, vagy a bonyolultabb geometriájú munkadaraboknál igénybe veheti az igus 3D nyomtatási szolgáltatását. Az ideális iglidur anyagból készülő egyedi alkatrészekhez az igus a Print2Mould eljárást javasolja. Nyomtatással elkészítik a különleges megoldáshoz való fröccsöntőszerszámot, majd beteszik a fröccsöntőgépbe. A megoldás fő előnye, hogy az iglidur termékcsalád mintegy 55 kenésmentes, nagy teljesítményű műanyaga közül lehet választani. Az anyagok között megtalálhatók az FDA előírásainak megfelelő, az élelmiszeriparban használható iglidur A350 és A181, az autóiparban alkalmazható iglidur L500, valamint a magas hőmérsékleteket is jól elviselő iglidur X. A Print2Mould eljárás mostantól már online is rendelkezésre áll 3D-nyomtatási szolgáltatás. A különleges alkatrészek ilyen jellegű előállítása mindenekelőtt jelentős időmegtakarítással jár, ha prototípusok vagy alkatrészek kis számú sorozatgyártásáról van szó. Ennélfogva az ügyfél már a fejlesztés korai szakaszában szert tehet csoportosan megrendelhető, azonos paraméterekkel rendelkező alkatrészekre.

Kopásálló alkatrészek rendelése online
A kenés- és karbantartásmentes különleges megoldás nagyon egyszerűen elkészíthető: a www.igus.hu/iglidur-designer oldalon el kell indítani a 3D nyomtatási szolgáltatást, fel kell tölteni az alkatrész STEP formátumú rajzát, és ki kell választani a megfelelő anyagot. A Print2Mould eljárásban használt 55 iglidur anyagon kívül az ügyfelek az SLS-eljárás felhasználásával a kopásálló iglidur I3 vagy iglidur I6 anyagból költséghatékonyan kinyomtathatják a különleges szempontok alapján tervezett alkatrészt, illetve az iglidur szálakat felhasználó FDM-eljárást is igénybe vehetik. Természetesen online megtekinthetők a gyártással és a fröccsöntőszerszámmal járó költségek, valamint az anyaggal, a precíziós paraméterekkel és a hajlítási erősséggel kapcsolatos paraméterek is. A megfelelő nagy teljesítményű műanyag kiválasztása után meg kell adni a mennyiséget, majd közvetlen árajánlatot kell kérni az igustól. A fröccsöntéssel gyártott egyedi alkatrészeket a cég 10 munkanap után szállítja.


Az "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" and "yes" kifejezések az igus® GmbH/ Köln jogilag védett védjegyei a Német Szövetségi Köztársaságban és adott esetben egyes külföldi országokban. Ez a védjegyek nem teljes listája (pl. függőben lévő védjegybejelentések vagy bejegyzett védjegyek) az igus vagy az igus leányvállalatai Németországban, az Európai Unióban, az Egyesült Államokban és/vagy más országokban vagy joghatóságokon.

Az igus® GmbH felhívja a figyelmet, hogy a következő cégek, illetve az összes többi, hajtásokat gyártó és a webhelyen szereplő cég semmilyen termékét nem értékesíti: Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber. Az igus® által kínált termékek gyártója az igus® GmbH.