Kérjük, válasszon kiszállítási helyet

Az ország/régió kiválasztása befolyásolhatja az árat, a szállítási lehetőségeket és a termékválasztékot.

Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.- iroda

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

+36 1 3066486
+36 1 4310374
HU(HU)

Média

Van kérdése? Anyagra van szüksége?
Aktuális sajtóinformáció és publikálásra kész fotóanyag letöltésre elérheto itt.
Emellett telefonon, e-mailben és faxon is érdeklodhet.
 
Press contactSzeretne felkerülni a média terjesztési listánkra?

Sajtókiadványok terület szerint

7. vector-díj: szakértői zsűri értékelésre várja az izgalmas energialánc-alkalmazásokat2019.11.21.

A 2020-as vector-díjra való jelentkezés a Motek vásáron elkezdődött.

Amíg a sztárok alig várják, hogy a díjgálák rivaldafényébe kerüljenek, a tervezők kevésbé szomjazzák a hírnevet. A vector-díj zsűrije azonban biztos abban, hogy igenis ők és innovációik azok, amelyek figyelmet érdemelnek – hiszen ők alakítják az ipar, sőt, a világ arculatát nap mint nap. Ezért kérték fel a fejlesztőket, hogy merész és egyedülálló energialánc-alkalmazásaikat versenyeztessék a 7. vector-díjért.

Az energialáncok már hosszú ideje standardnak számítanak több iparágban és piacon az energiatovábbítás terén. Világszerte több ezer gépben és gyárban biztosítják a kábelek és tömlők biztonságos elvezetését. Sok esetben komoly kihívásoknak felelnek meg: az e-chain energialáncok nagy sebességgel mozgathatók, rendkívüli mértékű torziós mozgásra képesek, és a legkisebb telepítési helyeken is elférnek. Pontosan ezek azok az alkalmazások, amelyekre a 7. vector-díj zsűrije kíváncsi.

A nevezés a Motek vásáron kezdődik
A díjra való nevezés a Motek automatizációs kiállításon veszi kezdetét Stuttgartban. 2020. február 28-ig a fejlesztők e-chain-alkalmazásaikat szöveg, kép és videó beküldésével nevezhetik online. A nemzetközi részvételről: „A legutóbbi vector-díjért 187 csapat versenyzett több mint 30 országból” – mondta Michael Blaß, az e-chain rendszerek osztályának üzleti vezetője az igusnál. „Ugyanígy idén is nagy számú nemzetközi résztvevőre számítunk.” A jelentkezési szakasz után jönnek az izgalmak: az egyes alkalmazásokat egy szakmai egyesületek, kereskedelmi magazinok, illetve az ipar és a tudomány egyéb képviselőiből álló szakmai zsűri fogja górcső alá venni. A vector-díjat a legmerészebb dizájnnal rendelkező, leginnovatívabb megoldás kapja majd. A 2020-as Hannoveri Vásáron kihirdetett díjjal együtt 5000 euró jár.

Ki lesz a következő győztes?
A vector-díj 2008 óta járul hozzá, hogy a világ tervezőinek rendkívüli munkáit minden második évben megismerje a nagyközönség. Az eddig nyertesek között szerepel a spanyol Loxin gépgyártó cég robotja, amely repülőgéptörzsek szegecselésére szolgál (arany vector-díj, 2018); a norvég Robot Drilling Systems tervezőinek gépe, amelyet a fúróelemek fúróállványokon való pozicionálására használnak (arany vector-díj, 2016); illetve a duisburg-esseni egyetem által kifejlesztett szállítórendszer, amely nyolc megfeszített huzalkötél segítségével mozog rakodóállványokon (arany vector-díj, 2014). Noha az alkalmazások rendkívül különbözőek, egy közös dolog azért van bennük: bemutatják az energialáncok alkalmazásának sokszínűségét, és inspirációként szolgálnak a többi tervező számára. „A vector-díj megnyerően mutatja be, hogy ma már mi mindenre képesek az energialáncok – akár új, váratlan dolgokra is. Izgatottan várjuk, hogy milyen meglepetéseket tartogat a következő év” – magyarázta Michael Blaß.

A díjjal kapcsolatos tudnivalókat és a részvételi feltételeket a www.igus.hu/vector-award weboldalon találja.


Az "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" and "yes" kifejezések az igus® GmbH/ Köln jogilag védett védjegyei a Német Szövetségi Köztársaságban és adott esetben egyes külföldi országokban. Ez a védjegyek nem teljes listája (pl. függőben lévő védjegybejelentések vagy bejegyzett védjegyek) az igus vagy az igus leányvállalatai Németországban, az Európai Unióban, az Egyesült Államokban és/vagy más országokban vagy joghatóságokon.

Az igus® GmbH felhívja a figyelmet, hogy a következő cégek, illetve az összes többi, hajtásokat gyártó és a webhelyen szereplő cég semmilyen termékét nem értékesíti: Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber. Az igus® által kínált termékek gyártója az igus® GmbH.