Kérjük, válasszon kiszállítási helyet

Az ország/régió kiválasztása befolyásolhatja az árat, a szállítási lehetőségeket és a termékválasztékot.

Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.- iroda

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

+36 1 3066486
+36 1 4310374
HU(HU)

Média

Van kérdése? Anyagra van szüksége?
Aktuális sajtóinformáció és publikálásra kész fotóanyag letöltésre elérheto itt.
Emellett telefonon, e-mailben és faxon is érdeklodhet.
 
Press contactSzeretne felkerülni a média terjesztési listánkra?

Sajtókiadványok terület szerint

A nyitható, tisztaterekhez való igus energialánc ISO 1. osztályú besorolást kap2019.11.28.

A moduláris e-skin energiaellátó rendszerek kiváló eredményeket értek el a Fraunhofer Társaság Gyártástechnológiai és Automatizálási Intézete (IPA) által végzett tisztatérteszteken

A tisztaterek megbízható energiaellátásához az igus kifejlesztette a moduláris és nyitható e-skin energiaellátó termékcsaládot. Az energialáncok adattal, közeggel és energiával látják el a berendezést, anélkül, hogy nem kívánatos részecskék szennyeznék be a levegőt. Ezt a Fraunhofer Társaság Gyártástechnológiai és Automatizálási Intézete (IPA) is alátámasztotta. Mind a négy energialánc-típus – kábelekkel és azok nélkül is – meggyőzően szerepelt a teszteken, és a Fraunhofer által tesztelt, tisztaterekben használt eszközök ISO 1. osztályú tanúsítványát kapta.

Tisztatér nélkül lehetetlen lenne a gyógyszeripari termékek, a mikrochipek, az OLED-ek, az LCD-k vagy a félvezetők gyártása. Mivel a legkisebb szennyeződés is károkhoz és végső soron a termék tönkremeneteléhez vezet. Ezért a szinte részecskék nélküli, kopásálló gépalkatrészekkel ellátott tér mindennek az alfája és omegája. A tisztaterekhez gépeket és berendezéseket gyártó vállalatok számára a Fraunhofer Társaság Gyártástechnológiai és Automatizálási Intézete (IPA) által az ISO osztályoknak megfelelően kiadott tanúsítványok jóval egyszerűbbé teszik a megfelelő – tisztaterekben használható – alkatrészek megtalálását. A tisztatér besorolása a mikroorganizmusok vagy részecskék előírt és megengedett számát mutatja. A motion plastics szakértője, az igus most az „e-skin” néven ismert moduláris és könnyen nyitható energiaellátó termékcsaládját vetette alá tesztelésnek a Fraunhofer Társaság Gyártástechnológiai és Automatizálási Intézeténél, kábelekkel és azok nélkül is. Ezek között megtalálható az az e-skin energiaellátó termék is, amely korábban megnyerte a Fraunhofer tiszta gyártásért adott „Clean! 2018” díját, a kompakt beszerelési helyekhez és rövid, alátámasztás nélküli hosszakhoz készülő e-skin soft, valamint a különösen lapos betétekhez készülő e-skin flat, zárt és nyitható, kamrás változatban. Az összes energialánc a Fraunhofer által tesztelt eszközök ISO 1. osztályú tanúsítványát kapta, és kiválóan használható tisztaterekben.

Különleges tesztelési eljárás
A Fraunhofer Társaság Gyártástechnológiai és Automatizálási Intézete által végzett teszt során, az ISO 14644-14 szabvánnyal összhangban, a vizsgálatot végzők mind a négy igus energialáncot tesztelték. A láncok több mint 100 percen keresztül voltak mozgásban. A műanyag energialáncokról lepattogzó részecskéket három különböző mérési ponton mérték. Mind a négy energialánc az ISO 1. osztály követelményeinek megfelelően teljesített, kábelekkel és azok nélkül is. Az ISO 1. osztály azt jelenti, hogy egy köbméter levegőben a 0,2 μm-nél nagyobb méretű részecskék száma nem lehet több kettőnél.

Rugalmas kábelvezetés a tisztaterekben négy e-skin megoldás segítségével
Az igus által gyártott összes e-skin energiaellátó rendszer tribológiailag optimalizált, nagy teljesítményű, rendkívül kopásálló polimerből készül. A „klasszikus” e-skin egy zárt, redőzött cső, amely a moduláris szerkezetnek köszönhetően, villámzár rendszert használva egyszerűen nyitható és tölthető. A gyors kábelcserének köszönhetően költségek takaríthatók meg, és minimalizálhatók az állásidők. Ahhoz, hogy az e-skin kis helyre is beszerelhető legyen, mostantól új, lágyabb anyaggal készítik. Ezért az új e-skin soft nagyon kis beszerelési helyen, alátámasztás nélküli rövid távolságok esetén is alkalmazható. A kifejezetten lapos helyekre és a nagyon igényes tisztateres alkalmazásokhoz az igus kamrákkal ellátott megoldást kínált, amelynek neve e-skin flat. Az energiaellátó rendszer mind zárt, mind egy másik, külön-külön nyitható kamrákkal ellátott változatban is kapható. Ez egyedülállónak és abszolút innovatívnak számít a piacon. Karbantartáshoz a kábelek egyszerűen újra behelyezhetők, nem kell teljesen új energiaellátó rendszert beszerelni. Az új megoldásnak köszönhetően magasabb színvonalú technológia alkalmazható, és csökkennek a kapcsolódó költségek. Az összes energialánc az igus rendkívül rugalmas chainflex kábeleivel felszerelve is kapható. Az igus egyedülálló, 36 hónapos garanciát nyújt minden kábelére.


Az "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" and "yes" kifejezések az igus® GmbH/ Köln jogilag védett védjegyei a Német Szövetségi Köztársaságban és adott esetben egyes külföldi országokban. Ez a védjegyek nem teljes listája (pl. függőben lévő védjegybejelentések vagy bejegyzett védjegyek) az igus vagy az igus leányvállalatai Németországban, az Európai Unióban, az Egyesült Államokban és/vagy más országokban vagy joghatóságokon.

Az igus® GmbH felhívja a figyelmet, hogy a következő cégek, illetve az összes többi, hajtásokat gyártó és a webhelyen szereplő cég semmilyen termékét nem értékesíti: Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber. Az igus® által kínált termékek gyártója az igus® GmbH.