Kérjük, válasszon kiszállítási helyet

Az ország/régió kiválasztása befolyásolhatja az árat, a szállítási lehetőségeket és a termékválasztékot.

Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.- iroda

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

+36 1 3066486
+36 1 4310374
HU(HU)

Média

Van kérdése? Anyagra van szüksége?
Aktuális sajtóinformáció és publikálásra kész fotóanyag letöltésre elérheto itt.
Emellett telefonon, e-mailben és faxon is érdeklodhet.
 
Press contactSzeretne felkerülni a média terjesztési listánkra?

Sajtókiadványok terület szerint

Nagyobb, erősebb, gyorsabb: új igus lineáris robotok a költségtakarékos automatizálás érdekében2019.12.05.

Alacsony költségű folyamatautomatizálás az igus kenésmentes drylin lineáris robotjaival

Egyszerű, pontos és gyors folyamatok: ezeknek a követelményeknek kell megfelelniük a derékszögű koordináta-rendszer alapján működő robotoknak. Ezeket a robotokat „pick and place” alkalmazásoknál, válogatórendszerekben, valamint az orvostechnológia terén alkalmazzák. Az igus pedig előállt egy még újabb fejlesztéssel: a nagyobb munkaterületen is alkalmazható lineáris és térbeli lineáris robottal. A két új kinematikai rendszer akár öt kilogrammos darabok mozgatását is lehetővé teszi. Mindkét lineáris robot közvetlenül készletről elérhető. Mindkét megoldás az ügyfél konkrét alkalmazási igényeihez igazítható – ráadásul nincs minimális rendelési mennyiség sem.

A piaci versenyben való túlélés érdekében a nagy méretű ipari szereplők és a kisebb vállalatok egyaránt igénylik az olyan automatizált megoldásokat, amelyek gyorsan megtérülnek. Az automatizálási technológiák terén már évek óta megbízható alternatívát jelentenek a derékszögű koordináta-rendszer alapján működő robotok. Segítségükkel a felhasználók gyorsan, egyszerűen és költségtakarékosan végezhetik el feladataikat. Mindössze némi programozási ráfordítást igényelnek. Az igus több fázisban kifejlesztett, kenésmentes lineáris tengelyei már csupán 1800 eurótól beszerezhetők. Az adott alkalmazás által támasztott követelmények függvényében kéttengelyes lineáris vagy síkbeli lineáris robotok, illetve háromtengelyes térbeli lineáris robotok közül lehet választani. A Motek vásáron az igus ezúttal egy új lineáris és egy új térbeli lineáris robotot mutatott be, amelyek munkaterülete nagyobb lett, és segítségükkel a felhasználók akár nehezebb terheket is mozgathatnak nagyobb területeken.

Alacsony költségű automatizálás kenésmentes lineáris robotikai megoldásokkal
Mindkét lineáris robot előre konfigurált lineáris modulokból, alumíniumból készült lineáris tengelyekből, valamint NEMA léptetőmotorokból és enkóderekből áll. Az új lineáris robot akár 50 N-os terhek mozgatására is képes 800 x 500 mm méretű munkaterületen 1 m/s maximális sebességgel. „A lineáris robottal járó 2100 eurós befektetési kockázat könnyen kezelhető, ugyanis az összeszerelési feladatokhoz kifejlesztett automatizált „pick and place” alkalmazásaink kevesebb mint hat hónap alatt behozzák az árukat. Ez azt jelenti, hogy a döntéshozóknak csak alacsony szintű kockázattal kell számolniuk”, fejtette ki Alexander Mühlens, az igus automatizálási technológiákért felelő vezetője. Az új térbeli lineáris robot jó választás az összetettebb feladatokhoz. Akár 50 N-os terhek mozgatására is képes 800 x 800 x 500 mm méretű munkaterületen 0,5 m/s maximális sebességgel. A két ZLW fogasszíjas tengely és a GRR fogasléces tengely precíz vezetést és kenésmentes működést biztosít.

Teljes mértékben automatizált válogatási feladatokhoz
Az új lineáris robotikai megoldásokat „pick and place”, „bin-picking” és válogatási feladatok során alkalmazzák. A legtöbb ilyen jellegű folyamatot a gyártósorok végére helyezték. Így volt ez a 2019-es FachPack vásáron az intralogisztikai megoldások szakértőjének számító SSI Schäfer bemutatóján is. Az új drylin térbeli lineáris robot egy hőformázott betéttel ellátott szállítódoboz használatával automatizálta az érzékeny kezelést igénylő termékek adagolását. A speciálisan kifejlesztett csomagolás és a lineáris robot alkalmazása lehetővé tette a különféle színű nyelek előzetes szétválogatását háztartási eszközök gyártásához. A mikroelektronika és az automatizált tesztelési folyamatok terén más helyzetekben is hasznosítják a lineáris robotokat.

Egyedi kialakítású térbeli lineáris robotok
A készletről kapható darabok mellett a felhasználók összeállíthatják a saját, akár hat méteres lökethosszú lineáris robotjaikat is a http://www.igus.hu/robot-enquiry oldalon, és árajánlatot is kérhetnek az igustól. Az ügyfelek igényeinek megfelelően lehetőség van a tengelyhossz és a különféle motorok konfigurálására is, például az igus energialáncaival és kábeleivel.


Az "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" and "yes" kifejezések az igus® GmbH/ Köln jogilag védett védjegyei a Német Szövetségi Köztársaságban és adott esetben egyes külföldi országokban. Ez a védjegyek nem teljes listája (pl. függőben lévő védjegybejelentések vagy bejegyzett védjegyek) az igus vagy az igus leányvállalatai Németországban, az Európai Unióban, az Egyesült Államokban és/vagy más országokban vagy joghatóságokon.

Az igus® GmbH felhívja a figyelmet, hogy a következő cégek, illetve az összes többi, hajtásokat gyártó és a webhelyen szereplő cég semmilyen termékét nem értékesíti: Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber. Az igus® által kínált termékek gyártója az igus® GmbH.