Kérjük, válasszon kiszállítási helyet

Az ország/régió kiválasztása befolyásolhatja az árat, a szállítási lehetőségeket és a termékválasztékot.

Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.- iroda

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

+36 1 3066486
+36 1 4310374
HU(HU)

Média

Van kérdése? Anyagra van szüksége?
Aktuális sajtóinformáció és publikálásra kész fotóanyag letöltésre elérheto itt.
Emellett telefonon, e-mailben és faxon is érdeklodhet.
 
Press contactSzeretne felkerülni a média terjesztési listánkra?

Sajtókiadványok terület szerint

50 százalékkal hosszabb alátámasztás nélküli szakasz: Az igus tovább bővíti a YE hibrid láncok sorozatát

2020.10.01.

A gyorsan beszerelhető és 50 százalékkal könnyebb, acélból és polimerből készült energiaellátó sorozat már új, nagyobb méretekben is kapható

50 százalékkal könnyebb, mint a hagyományos acélláncok, ugyanakkor 50 százalékkal hosszabb alátámasztás nélküli szakasz, mint a polimer energialáncok esetében: ez teszi különlegessé az igus YE sorozatú energiaellátó rendszereit. A rendszer polimer- és acélelemekből áll, ezért rendkívül merev. Az igus most két újabb mérettel bővítette könnyen beszerelhető hibrid láncainak sorozatát, így lehetővé téve a mozgatható darus szerelőkosarakban és építőgépekben a nagyméretű hidraulikus tömlők és a különösen nagy töltősúlyok felfelé irányuló biztonságos vezetését.

A fúróberendezésekben, a mozgatható daruplatformokban és az emelőszerkezetekben használt kábeleknek és tömlőknek rendkívüli mechanikai terhelést kell elbírniuk, ráadásul biztonságosan és kis helyen kell őket felfelé vezetni a géppel együtt, melyhez csatlakoznak. Az ilyen helyeken a felhasználók gyakran nehéz acélláncokat alkalmaznak. Ugyanakkor ezek beszerelése sok munkával jár, a karbantartás vagy javítás esetén pedig fennáll az a veszély, hogy a teljes láncot ki kell cserélni. A gép leállása pedig egyúttal bevételkieséssel is jár. Az igus éppen ezért fejlesztette ki a világ első hibrid láncát, a YE-t, mely egyszerre ötvözi az acél és a műanyag előnyeit. „A 42 milliméteres belső magasságú YE láncot már sikerrel alkalmazzák számos olyan építőgépben és teleszkópos karban, ahol az alátámasztás nélküli szakasz akár a 7 métert is eléri. Ügyfeleinket meggyőzte az energiaellátó rendszer moduláris felépítése, illetve egyszerű összeszerelése és üzembe helyezése. Utóbbi annak köszönhető, hogy az energialánc könnyen nyitható és zárható” – ismerteti a lánc előnyeit Jörg Ottersbach, az igus GmbH e-chain energialáncokkal foglalkozó részlegének vezetője. Az igus ezúttal két új mérettel bővítette a hibrid láncok sorozatát, így lehetővé téve a hidraulikus tömlők esetén a hosszabb alátámasztás nélküli szakaszokat, illetve a nagyobb töltőtömeget. A YE.56 belső magassága 56 milliméter, és akár 8,5 méteres alátámasztás nélküli szakaszt tesz lehetővé, míg az elsősorban fúróberendezésekhez kifejlesztett YE.108 belső magassága 108 milliméter, és akár 9,5 méteren is lehetővé teszi a nagy és nehéz hidraulikus tömlők és kábelek biztonságos felfelé történő elvezetését.

Műanyag és acél – könnyű és szerkezetileg rendkívül stabil kombináció A YE sorozat különlegessége, hogy az új energialánc támasztó lánctagjai acélból készülnek, így nagyon merevek, míg a csapok és a furatok, valamint a külső tagok és a keresztlécek teljes mértékben tribológiai szempontok szerint optimalizált, nagy teljesítményű műanyagból készülnek. Ennek köszönhetően a lánc igen merev, bevágott kivitele pedig szerkezetileg kifejezetten stabillá teszi, ugyanakkor akár 50 százalékkal könnyebb, mint a hagyományos acélláncok. A könnyebb súly következtében pedig növelhető a töltősúly a mozgatható darus szerelőkosarak gémjén. Ráadásul a hibrid láncok gyártása a műanyag használata miatt 22 százalékkal kevesebb energiát igényel. A YE moduláris kialakításának köszönhetően nincs szükség csavarokra, szegecsekre vagy csapokra, amelyek a rezgés miatt meglazulhatnának. A nyitható keresztlécek révén a kábelek gyorsan kicserélhetők, az energialánc belső részét pedig olyan belső elválasztóelemekkel látta el az igus, melyek minimalizálják a kábelek és tömlők kopását. Az energiaellátó rendszer csatlakoztatásra kész, úgynevezett readychain rendszerben is kapható, melynek részét képezik az alaposan tesztelt, a lánc szempontjából előnyös chainflex kábelek, hidraulikus alkatrészek, tömlők és tömlőszerelvények. Az összes chainflex kábelt az igus saját, mintegy 3800 négyzetméteres laboratóriumában, valós körülmények között, alaposan tesztelik. A világon egyedül az igus nyújt az általa gyártott kábelekre 36 hónapos garanciát.


Az "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" and "yes" kifejezések az igus® GmbH/ Köln jogilag védett védjegyei a Német Szövetségi Köztársaságban és adott esetben egyes külföldi országokban. Ez a védjegyek nem teljes listája (pl. függőben lévő védjegybejelentések vagy bejegyzett védjegyek) az igus vagy az igus leányvállalatai Németországban, az Európai Unióban, az Egyesült Államokban és/vagy más országokban vagy joghatóságokon.

Az igus® GmbH felhívja a figyelmet, hogy a következő cégek, illetve az összes többi, hajtásokat gyártó és a webhelyen szereplő cég semmilyen termékét nem értékesíti: Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber. Az igus® által kínált termékek gyártója az igus® GmbH.