Kérjük, válasszon kiszállítási helyet

Az ország/régió kiválasztása befolyásolhatja az árat, a szállítási lehetőségeket és a termékválasztékot.

Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.- iroda

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

+36 1 3066486
+36 1 4310374
HU(HU)

Média

Van kérdése? Anyagra van szüksége?
Aktuális sajtóinformáció és publikálásra kész fotóanyag letöltésre elérheto itt.
Emellett telefonon, e-mailben és faxon is érdeklodhet.
 
Press contactSzeretne felkerülni a média terjesztési listánkra?

Sajtókiadványok terület szerint

Költségtakarékos chainflex kábelek új, 300 voltos UL-tanúsítvánnyal2020.10.29.

A 10-szer magasabb feszültségosztályú, UL-tanúsítvánnyal rendelkező kábelek új szintre emelik a tervezői szabadságot

A feszültség 300 voltra növelésével lehetővé válik a chainflex kábelek közvetlenül a nagyfeszültségű kábelek melletti elvezetése. Korábban az eltérő feszültségosztályú kábeleket az UL-tesztelést végző szervezet útmutatása szerint egymástól elválasztva, külön kellett elvezetni. Az új, továbbfejlesztett, és UL-jóváhagyással rendelkező feszültségosztályú kábeleknek köszönhetően optimalizálható a technológia, valamint mérsékelhetők az energiatovábbító láncok tervezéséhez kapcsoló idő- és költségráfordítások.

Az Underwriters Laboratories (röviden: UL) egy független amerikai szervezet, amely különféle termékek biztonsági jellemzőit vizsgálja. A tűzvédelmi szabályok meglehetősen szigorúak. Csak a tesztelt termékek kapják meg az UL-tanúsítványt, amely garantálja és egyben megkönnyíti, hogy a gépeket és rendszereket az egész világon forgalmazni lehessen. A kábelekkel kapcsolatban az UL előírja, hogy az energiaellátó rendszerben használt, különböző feszültségosztályú kábeleket mindig el kell választani egymástól. Emiatt az energialánc tervezése sokkal hosszabb ideig tart, és többe is kerül. A technológiai előrelépés és a költségek csökkentése érdekében az igus a CF888, CFBUS.PVC, CF898 és CFBUS.PUR chainflex buszkábeleknél 30 voltról 300 voltra emelte az UL-tanúsítvány szerinti feszültségértéket, és megkapta az UL-tanúsítványt. Ez egyben azt is jelenti, hogy az azonos feszültségosztályú kábelek közvetlenül egymás mellett vezethetők, tehát mostantól már nem kell külön elválasztva vezetni a kábeleket. „Így nemcsak kisebb lesz a lánc, hanem mivel nincsenek elválasztók, a beszerelési költségek is alacsonyabbak lesznek” – emeli ki az új megoldás előnyeit Rainer Rössel, az igus chainflex kábelekkel foglalkozó üzleti egységének vezetője.

17 millió kettős elmozdulás a tesztek során
A buszkábelek négyféle minőségben, PVC vagy PUR külső bevonattal kaphatók. Ennek köszönhetően mindig könnyű megtalálni a mozgó felhasználásnak leginkább megfelelő műszaki paraméterekkel rendelkező, ugyanakkor költséghatékony megoldást. A 300V UL buszkábelek tartóssága az igus saját, mintegy 3800 négyzetméteres tesztlaborjában is bizonyságot nyert. A motion plastic termékek szakértője ebben a speciális létesítményben vizsgálja valamennyi termékét az összes eshetőséget tekintve. A 10.3xd hajlítási sugarú CFBUS.PUR.049 buszkábellel végzett teszt során az elrendezés 17 millió kettős elmozdulást is képes volt elviselni. A többféle tesztnek köszönhetően az igus teljesen egyedülálló módon az összes chainflex kábelére 36 hónapos garanciát kínál. A műszaki szempontból legmegfelelőbb és legkedvezőbb árú kábel gyors és egyszerű kiválasztásához a chainflex élettartam-kalkulátora a legalkalmasabb. Ebben a speciális alkalmazásban ki lehet választani a felhasználásra jellemző hőmérsékletet, illetve közvetlenül megállapítható az élettartam hossza, valamint összehasonlíthatók a különféle minőségben készülő kábelek árai.


Az "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" and "yes" kifejezések az igus® GmbH/ Köln jogilag védett védjegyei a Német Szövetségi Köztársaságban és adott esetben egyes külföldi országokban. Ez a védjegyek nem teljes listája (pl. függőben lévő védjegybejelentések vagy bejegyzett védjegyek) az igus vagy az igus leányvállalatai Németországban, az Európai Unióban, az Egyesült Államokban és/vagy más országokban vagy joghatóságokon.

Az igus® GmbH felhívja a figyelmet, hogy a következő cégek, illetve az összes többi, hajtásokat gyártó és a webhelyen szereplő cég semmilyen termékét nem értékesíti: Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber. Az igus® által kínált termékek gyártója az igus® GmbH.