Kérjük, válasszon kiszállítási helyet

Az ország/régió kiválasztása befolyásolhatja az árat, a szállítási lehetőségeket és a termékválasztékot.

Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.- iroda

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

+36 1 3066486
+36 1 4310374
HU(HU)

Média

Van kérdése? Anyagra van szüksége?
Aktuális sajtóinformáció és publikálásra kész fotóanyag letöltésre elérheto itt.
Emellett telefonon, e-mailben és faxon is érdeklodhet.
 
Press contactSzeretne felkerülni a média terjesztési listánkra?

Sajtókiadványok terület szerint

A kutatás szolgálatában: az igus a Profibus Nutzerorganisation e.V. új tagja2020.11.26.

A különféle teszteken már bizonyított Profinet kábelek mozgó rendszerekben is biztosítják az adatok megbízható továbbítását

A Profinet az ipari automatizálás terén világszinten az első számú Ethernet-alapú kommunikációs megoldás. Joggal, hiszen a valós idejű kapcsolatnak köszönhetően nagy mennyiségű adat gyors továbbítására alkalmas. A Profinet technológia mozgó rendszerekben való felhasználási lehetőségeinek a korábbinál még intenzívebb kutatása érdekében az igus az ehhez szükséges kábelek szakértőjeként csatlakozott a Profibus Nutzerorganisation e.V.-hez.

Az IHS Markit által végzett kutatások szerint a Profinet az ipar Ethernet-kommunikációs rendszereként funkcionál. Az újonnan telepített csomópontok száma alapján a Profinet 2018-ban majdnem 30%-os piaci részesedést ért el. A technológiát a Profibus Nutzerorganisation e.V. (rövidítve: PNO) fejlesztette ki. „Mivel számos iparágban egyre több helyen alkalmazzák a Profinet megoldásokat a mozgó rendszerekben, elérkezettnek láttuk az időt, hogy a dinamikus kábelek szakértőjeként csatlakozzunk a Profibus Nutzerorganisation e.V.-hez. Célunk ezzel a technológia továbbfejlesztésének elősegítése” – foglalja össze a döntés hátterét Andreas Muckes, a chainflex kábelekkel foglalkozó részleg vezetője. „Ügyfeleink biztosak lehetnek benne, hogy kábelrendszereink mindig megfelelnek az aktuális villamossági követelményeknek.” A Profinet nyilvánvaló előnyöket tartogat az iparág számára, hiszen az Ethernet protokollon keresztül nagy mennyiségű adat akár 100 Mbit/s sebességű továbbítására is lehetőséget nyújt. Ez azonban azzal is jár, hogy a gépeknek és a kábeleknek a szűk helyeken egyre dinamikusabban kell mozogniuk, ami a normál kábelek számára meglehetősen nagy kihívást jelent. Az igus ezért több mint 25 éve fejleszt és gyárt kifejezetten energialáncokban és robotokban használható kábeleket. Csak a Profinet szabványnak megfelelően az igus kilenc kábeltípust kínál, amelyek különféle alkalmazási területeken használhatók.

Mindegy, hogy csavarodás vagy lineáris mozgás, a kábelek minden igénybevételt jól bírnak
A chainflex Profinet kábelek négyféle anyagú köpennyel, négyféle hajlítási sugárral és kétféle csavarodási szöggel kaphatók. Az igus termékkínálatában megtalálhatók a szűk beszerelési helyekre telepíthető, nagy sebességekre és háromdimenziós mozgásokra egyaránt alkalmas kábelek, amelyek robotokon vagy szabadon mozogva is akár ±360 fok/m elmozdulásra képesek. A kábelek többféle jóváhagyással is rendelkeznek, többek között például UL, NFPA, EAC és CTP tanúsítással. A termékek közvetlenül készletről rendelhetők a kívánt hosszúságban. Az cég valamennyi kábelét saját, 3800 négyzetméteres laboratóriumában valós körülmények között veti alá a lehető legalaposabb teszteknek. A 63 mm-es hajlítási sugarú CFBUS.LB.060 Profinet kábel a tesztek során például több mint 65 millió elmozdulást végzett. A kiterjedt laboratóriumi tesztelésnek köszönhetően a chainflex kábelekhez a világon egyedülálló módon 36 hónapos működési garancia jár. Igény szerint a kábelek readycable kivitelben, azaz teljesen készre szerelve is kaphatók. Tökéletes példa erre a Telegärtner M12-es kerek csatlakozójával ellátott kábel.

A Profinet technológiával és a chainflex Profinet kábelekkel kapcsolatban a https://www.igus.hu/info/unharnessed-cables-profinet oldalon olvashat bővebben


Az "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" and "yes" kifejezések az igus® GmbH/ Köln jogilag védett védjegyei a Német Szövetségi Köztársaságban és adott esetben egyes külföldi országokban. Ez a védjegyek nem teljes listája (pl. függőben lévő védjegybejelentések vagy bejegyzett védjegyek) az igus vagy az igus leányvállalatai Németországban, az Európai Unióban, az Egyesült Államokban és/vagy más országokban vagy joghatóságokon.

Az igus® GmbH felhívja a figyelmet, hogy a következő cégek, illetve az összes többi, hajtásokat gyártó és a webhelyen szereplő cég semmilyen termékét nem értékesíti: Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber. Az igus® által kínált termékek gyártója az igus® GmbH.