Kérjük, válasszon kiszállítási helyet

Az ország/régió kiválasztása befolyásolhatja az árat, a szállítási lehetőségeket és a termékválasztékot.

Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.- iroda

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

+36 1 3066486
+36 1 4310374
HU(HU)

Média

Van kérdése? Anyagra van szüksége?
Aktuális sajtóinformáció és publikálásra kész fotóanyag letöltésre elérheto itt.
Emellett telefonon, e-mailben és faxon is érdeklodhet.
 
Press contactSzeretne felkerülni a média terjesztési listánkra?

Sajtókiadványok terület szerint

Egyenesen a tekercsről: Az új chainflex kábeldobozoknak köszönhetően a szállítási költség 84 százaléka megtakarítható2021.02.18.

A chainflex CASE dobozok révén a felhasználók gyorsan és költséghatékonyan gondoskodhatnak egy helytakarékos tárolórendszerről méteráruik számára

Az igus kifejlesztett egy új logisztikai megoldást a speciális energialánc-kábeleihez. A chainflex CASE segítségével a felhasználó többszörösen is megtakarítja kiadásait, mivel a kábeleket a futár helyett már egy csomagküldő szolgálat szállítja ki biztonságos, egymásra helyezhető dobozokban. Ezáltal nagymértékben csökkennek mind a szállítási, mind pedig a tárolási költségek. A kábeleket pedig egyenesen a dobozból lehet letekerni és a kívánt méretre vágni. A chainflex CASE dobozon található QR-kód ráadásul a kábel újrarendelését is gyorsabbá teszi.

Mostantól dobozban hozza őket egy csomagküldő szolgálat – az igus chainflex kábelek már tekercselt áruként érkeznek: a chainflex CASE dobozok formájában az igus egy igazán különleges logisztikai megoldást dolgozott ki a vállalat méterre kapható termékeihez. Ahelyett, hogy a szokott módon egy teherautó szállítaná ki a tekercselt árukat egy raklapon, az igus kábeleit már egy csomagküldő szolgálat hozza egy új, 50x45x40 centiméteres dobozban. „Így ügyfeleink a szállítási költségek akár 84 százalékát is megtakaríthatják” – fejtette ki Andreas Muckes, a chainflex kábelek termékmenedzsmentjéért felelős részleg vezetője. Ugyanakkor a chainflex CASE még több praktikus előnyt is kínál. A dobozok nemcsak könnyen szállíthatók, de egymásra is lehet őket helyezni, így az építés helyszínén gyorsan fel lehet állítani számukra egy egyedi tárolóhelyiséget. A chainflex CASE praktikus megoldást nyújthat azoknak a vállalatoknak is, amelyek nem rendelkeznek megfelelő kapacitással a kábelek nagy mennyiségben történő és költséges tárolásához, ezért kábeleiket egyszerű polcokon tárolják. Hiszen a doboz megvédi a kábeleket, ráadásul egy kifejezetten erre tervezett kábeldobnak köszönhetően egyszerűen, egyenesen a dobozból lehet őket kitekerni. A bonyolult anyagmozgatás és a költséges raklapemelő mellett a kábelletekercselő és az állvány is már mind a múlté. „Mivel a doboz teljes egészében hullámpapírból készül, rendkívül könnyű, mégis masszív és könnyedén újrahasznosítható” – mondta Andreas Muckes.

60 százalékkal gyorsabb újrarendelés
De mi a teendő, ha a dob már üres? Az igus erre is kitalált egy új megoldást. Minden dobozon található egy QR-kód, mely közvetlenül az igus webáruházára mutat. Így a kábel mindössze néhány kattintással újrarendelhető anélkül, hogy hosszasan kellene keresgélni a típusmegjelölés után. Az új chainflex CASE közvetlenül készletről és minimális rendelési mennyiség nélkül megrendelhető az igus vezérlő-, adat-, busz-, szervo- és mérőrendszerekhez, valamint motorokhoz készült vezetékeihez és kábeleihez. A kábelek maximális hossza 200 méter, míg tömegük legfeljebb 70 kilogramm. Az igus valamennyi kábelét kifejezetten energialáncokban való használatra tervezték, ráadásul mindegyiket tesztelték a vállalat 3800 négyzetméteres laboratóriumában. Ügyfeleink – az iparágban egyedülálló módon – 36 hónapos garanciát kapnak a kábelekre.

A következő videón megnézheti, milyen egyszerű is a chainflex CASE kezelése:
www.igus.hu/CF-case-video


Az "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" and "yes" kifejezések az igus® GmbH/ Köln jogilag védett védjegyei a Német Szövetségi Köztársaságban és adott esetben egyes külföldi országokban. Ez a védjegyek nem teljes listája (pl. függőben lévő védjegybejelentések vagy bejegyzett védjegyek) az igus vagy az igus leányvállalatai Németországban, az Európai Unióban, az Egyesült Államokban és/vagy más országokban vagy joghatóságokon.

Az igus® GmbH felhívja a figyelmet, hogy a következő cégek, illetve az összes többi, hajtásokat gyártó és a webhelyen szereplő cég semmilyen termékét nem értékesíti: Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber. Az igus® által kínált termékek gyártója az igus® GmbH.