Kérjük, válasszon kiszállítási helyet

Az ország/régió kiválasztása befolyásolhatja az árat, a szállítási lehetőségeket és a termékválasztékot.

Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.- iroda

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

HU(HU)

Média

Van kérdése? Anyagra van szüksége?
Aktuális sajtóinformáció és publikálásra kész fotóanyag letöltésre elérheto itt.
Emellett telefonon, e-mailben és faxon is érdeklodhet.

Press contactSzeretne felkerülni a média terjesztési listánkra?

Sajtókiadványok terület szerint

Az új triflex TRX energiaellátó rendszer forradalmasítja a robotok 3D mozgását2021.10.28.

Az igus teleszkópos triflex TRX energialánca helyet takarít meg a roboton és akár 40%-os visszahúzási úthosszt biztosít

Az ipari robotok kábelezésének mozgás közbeni biztonságos, egyszerű és kompakt vezetésére alkotta meg az igus a négydimenziós triflex TRX energialáncot. Az új tanulmányterv kiválthatja a tradicionális robot kábelkötegeket és visszahúzási rendszereket. Különlegesség: 40 százalékos visszahúzási úthossz a lánc belsejében elhelyezett egyedi teleszkópos mechanizmussal. Ennek köszönhetően a felhasználók helyet takaríthatnak meg a robotok harmadik tengelyén, továbbá akár 83%-kal csökkenthetik a tömeget és megspórolhatják a visszahúzó rendszer magas költségét.

Az igus háromdimenziós mozgást végző triflex R energialáncait széles körben alkalmazzák az iparban kábelek és tömlők hibabiztos vezetésére robotokon. A robot mozgása következtében az energialáncban keletkező hurkok megelőzésére eddig visszahúzó rendszereket alkalmaztak a harmadik tengelyen. "A robotok tengelyein azonban egyre kevesebb hely akad, ezért új megoldásra volt szükség." - mondta Jörg Ottersbach az igus GmbH e-chains Business Unit igazgatója. A gondolatot azonnal tett követte: a triflex R energialánc alapján kifejlesztették a triflex TRX rendszert. Amely egy négydimenziós energialánc integrált visszahúzó rendszerrel. "A TRX fejlesztéssel egy helytakarékos és kompakt láncot hoztunk létre, melyet közvetlenül a harmadik tengelyre lehet rögzíteni. Az energiaellátó rendszer önmagába csavarodik vissza és spirálisan változtatja a hosszát, mint egy teleszkópos mozgás, akár 40%-ig." - mondja Ottersbach. Ehhez az egyedi mechanizmusban az igus egy orsós csatlakozó rendszert, valamint egy integrált visszaállító szalagot alkalmaz. A szalag időről időre visszahúzza a láncszemeket a kiindulási pontba, a visszahúzási erő pedig ennek segítségével állítható. A kábeleket a láncon belül spirális alakzatban rendezik el, mozgás közbeni biztonságos vezetésüket a lánc biztosítja. Továbbá, a kábeleket és tömlőket a TRX közepén rögzítik, így azok a lánc meghúzásakor nem hagyják el a helyzetüket.

83%-kal kisebb tömeg
Más visszahúzó rendszerekkel összehasonlítva akár 83%-kal kisebb tömeg érhető el, ráadásul kevesebb, mint feleannyi helyen. Így a robot teljesítménye tovább növelhető, és a további visszahúzó rendszer nélkül a költségeken is jelentős megtakarítás érhető el. A TRX könnyen csatlakoztatható a meglévő triflex R láncokhoz a TRE szériából. Ahogy a triflex R esetében megszokhattuk, a kábelek kívülről egyszerűen tölthetőek az energialáncba. Az igus 2021. május 5-étől látogatható valóságos-virtuális vásári standján mutatja be az új TRX-et az érdeklődőknek.

További információk és a TRX működését bemutató videó:

Az "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" and "yes" kifejezések az igus® GmbH/ Köln jogilag védett védjegyei a Német Szövetségi Köztársaságban és adott esetben egyes külföldi országokban. Ez a védjegyek nem teljes listája (pl. függőben lévő védjegybejelentések vagy bejegyzett védjegyek) az igus vagy az igus leányvállalatai Németországban, az Európai Unióban, az Egyesült Államokban és/vagy más országokban vagy joghatóságokon.

Az igus® GmbH felhívja a figyelmet, hogy a következő cégek, illetve az összes többi, hajtásokat gyártó és a webhelyen szereplő cég semmilyen termékét nem értékesíti: Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber. Az igus® által kínált termékek gyártója az igus® GmbH.