Kérjük, válasszon kiszállítási helyet

Az ország/régió kiválasztása befolyásolhatja az árat, a szállítási lehetőségeket és a termékválasztékot.

Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.- iroda

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

+36 1 3066486
+36 1 4310374
HU(HU)

Média

Van kérdése? Anyagra van szüksége?
Aktuális sajtóinformáció és publikálásra kész fotóanyag letöltésre elérheto itt.
Emellett telefonon, e-mailben és faxon is érdeklodhet.
 
Press contactSzeretne felkerülni a média terjesztési listánkra?

Sajtókiadványok terület szerint

Kenésmentes gömbcsuklók: műanyag - fém hibrid nagy terhelésekhez az élelmiszeriparban2022.08.03.

Az igubal rozsdamentes acél gömbcsuklók iglidur A160-nal lehetővé teszik a kenésmentes, száraz működést szennyeződés veszélye nélkül

Az élelmiszeriparban a fém csapágyak folyamatos utánkenése időbe és pénzbe kerül, emellett növeli a szennyeződés kockázatát. Az igus karbantartást nem igénylő igubal gömbcsuklói gazdaságos és biztonságos alternatívát jelentenek. A motion plastics megoldások szakértője most egy új modellt mutat be a nagyobb terhelésekhez. Rozsdamentes acél házzal, önkenő polimer belső gyűrűvel és rozsdamentes acél csapágygolyóval van felszerelve. Így a nagyobb terheléssel járó alkalmazások is jövőfókuszú tribo-technológiává fejleszthetők.


A gömbcsuklók nélkülözhetetlenek az élelmiszeripari gépek és üzemek fejlesztésében. A töltőüzemektől a húsfeldolgozó gépeken át a csomagolórendszerekig mindenhol alkalmazzák őket, ahol dinamikus erőket adnak át a forgó, billenő és körkörös mozgások során. A folyamat során a fejeket újra kell kenni, hogy biztosítsák az alacsony súrlódású mozgást a csapágygyűrű és a gömb között. Ez a munka nem csak időigényes, hanem növeli a szennyeződés kockázatát is, mivel a szennyeződés és a por könnyen ragacsos bevonatot és szilárd csomókat képez. „Az élelmiszer-feldolgozó üzemek terheinek enyhítése és a mozgó alkalmazások higiéniájának javítása érdekében kibővítettük igubal gömbcsuklóink kínálatát” - magyarázza Thomas Preißner, az igus termékmenedzsere. "Az új műanyag-fém hibrid acél házból és csapágygolyóból, valamint az iglidur A160 nagy teljesítményű műanyagból készült belső gyűrűből áll, amely megfelel az FDA és az EU 10/2011 követelményeinek is."

Higiénikus száraz működés a mikroszkopikus szilárd kenőanyagoknak köszönhetően
Mint minden iglidur műanyag, az iglidur A160 is tartalmaz szilárd kenőanyagot, amely idővel mikroszkopikus mennyiségben szabadul fel. Ez biztosítja az alacsony súrlódású száraz működést a belső gyűrű és a rozsdamentes acél golyó között. A kenés hiánya jelentősen felgyorsítja a gömbcsuklók tisztítását is. Zsír nélkül a szennyeződésnek és a pornak kicsi az esélye a lerakódásra. Az élelmiszer-biztonság további javítása érdekében a nagy teljesítményű iglidur A160 műanyag kék színben készült. Ezen a tisztítási ellenőrzések során gyorsan kimutathatóak az élelmiszer-maradványok és a penészspórák. Ráadásul a szín optikailag is érzékelhető. „Ezt a magas szintű higiéniát az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóságának (FDA) jóváhagyása is megerősíti, amely a világ egyik legszigorúbb higiéniai irányelvét követi” - mondja Preißner. "Ahogy az EU 10/2011 irányelvekkel való konformitás is."

Nem csak tiszta, de ellenálló is
Az új igubal termékek azonban nemcsak higiénikusak, de strapabíróak is, még kültéri alkalmazásokban is. A műanyag gömbcsuklókhoz képest nagyobb szakítószilárdsággal és merevséggel rendelkeznek. Ezenkívül ellenállnak a nedvességnek, savaknak, lúgoknak és UV-sugárzásnak, valamint -40°C és +90°C közötti hőmérsékleten használhatók. Az igus tesztlaboratórium eredményei szerint az iglidur A160 kopásállósága tízszer jobb, mint a poliamidé - még a szerelt tengely gyors forgómozgásai mellett is. Thomas Preißner: "A felhasználók tehát szerény befektetéssel jelentősen növelhetik rendszereik megbízhatóságát." Az új gömbcsuklók M6, M8, M10, M12, M16 és M20 méretekben kaphatók.


Az "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" and "yes" kifejezések az igus® GmbH/ Köln jogilag védett védjegyei a Német Szövetségi Köztársaságban és adott esetben egyes külföldi országokban. Ez a védjegyek nem teljes listája (pl. függőben lévő védjegybejelentések vagy bejegyzett védjegyek) az igus vagy az igus leányvállalatai Németországban, az Európai Unióban, az Egyesült Államokban és/vagy más országokban vagy joghatóságokon.

Az igus® GmbH felhívja a figyelmet, hogy a következő cégek, illetve az összes többi, hajtásokat gyártó és a webhelyen szereplő cég semmilyen termékét nem értékesíti: Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber. Az igus® által kínált termékek gyártója az igus® GmbH.