Kérjük, válasszon kiszállítási helyet

Az ország/régió kiválasztása befolyásolhatja az árat, a szállítási lehetőségeket és a termékválasztékot.

Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.- iroda

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

+36 1 3066486
+36 1 4310374
HU(HU)

Média

Van kérdése? Anyagra van szüksége?
Aktuális sajtóinformáció és publikálásra kész fotóanyag letöltésre elérheto itt.
Emellett telefonon, e-mailben és faxon is érdeklodhet.
 
Press contactSzeretne felkerülni a média terjesztési listánkra?

Sajtókiadványok terület szerint

Az igus előmozdítja a körkörös gazdaságot a világ első, teljesen újrahasznosított anyagokból készült energialáncával2022.09.27.

Az erőforrások kímélése és a termék életciklusának növelése – ez az igus célja az új E2.1.CG cradle-chain energialánccal

Cradle-to-cradle: Azaz, bölcsőtől bölcsőig; a körforgásos gazdaság a természettől kölcsönözte az alapelvét. A cél: a fogyasztási cikkek visszaállítása a biológiai vagy műszaki körforgásba, az értékes erőforrások és nyersanyagok megőrzése érdekében. Az igus, a motion plastics megoldások specialistája, is ezt a célt követi, és mostanra kifejlesztette a világ első, újrahasznosított anyagból készült energialáncát, melynek alapja a cég saját „chainge” energialánc újrahasznosítási programja.


A szélsőséges időjárástól és a természeti katasztrófáktól a tengerek szennyezéséig, az éghajlati válság egyre súlyosabb, és ezzel egyre többen vagyunk tisztában. „Ügyfeleink vásárlási döntéseit is egyre nagyobb mértékben befolyásolják a környezetvédelmi szempontok. Éppen ezért, sok energiát fektettünk a termékfejlesztésbe annak érdekében, hogy erőforrás-hatékonyabban tudjunk termelni – a termékminőség feláldozása nélkül” - magyarázza Jörg Ottersbach, az igus energialánc üzletágának vezetője. Az eredmény: az E2.1.CG cradle-chain energialánc – az új igumid CG anyagból készült energialáncok teljes palettája. Saját tesztlaboratóriumunkban végzett számos teszt bizonyítja, hogy az új energialánc műszaki tulajdonságai és terhelési határértékei szinte megegyeznek a szabványos igumid G anyagból készült energialáncéval. További előnye, hogy a cradle-chain energialánc ugyanolyan áron kapható, mint a standard anyagból készült energialáncok. Az új termékpaletta öt sorozatban és 28 típusban érhető el raktárról.

Kiselejtezett energialáncból újrahasznosított alapanyag
A cradle-chain energialáncban többek között a chainge újrahasznosítási programból származó újrahasznosított anyagokat használják fel. A program részeként az igus 2019 óta gyűjti be ügyfeleitől a használt energialáncokat, hogy azok ne váljanak ipari hulladékká. A szolgáltatás az igus energialáncokra és a más gyártóktól származó láncokra is vonatkozik. Eddig 13 országban több, mint 32 tonna alapanyagot gyűjtöttek össze. 2022-re az igus azt a célt tűzte ki maga elé, hogy ezt a mennyiséget összesen 500 tonnára növeli. Az anyagot típus szerint leválogatják, tisztítják és az eredeti anyagminőségre dolgozzák fel. Ez egy kémiai analízis és az összetétel finomhangolása segítségével lehetséges - ebben a folyamatban optimalizálják az anyagot a kívánt tulajdonságokra, és ez eredményezi az állandó termékminőséget. Az igumid CG újrafeldolgozott alapanyagot használják az újrahasznosított cradle-chain készítéséhez - a kopási viselkedés, a stabilitás vagy a hajlítási kifáradás tekintetében bekövetkező minőségromlás nélkül.

Fenntartható nyersanyagciklus – 28%-kal kevesebb CO2-dal
Az újrahasznosított anyagokból készült új e-chain energialánc termékcsaláddal az igus még inkább hozzájárul az erőforrások megőrzéséhez és a körforgásos gazdaság előmozdításához. A Környezetvédelmi Terméknyilatkozat értelmében ez a fenntartható nyersanyagciklus 28%-kal csökkenti a CO2-kibocsátást is. Jörg Ottersbach szerint: „Nem csak a termékek első használatára kell összpontosítani, hanem a nyersanyagok újrafelhasználására is. A cradle-to-cradle (bölcsőtől bölcsőig) ciklus rengeteg lehetőséget tartogat, ezért arra törekszünk, hogy a lehető legtöbb nyersanyagot és kiselejtezett terméket újra feldolgozzuk, hogy az értékes erőforrásokat ne pazarló módon, hanem bölcsen, a lehető legtovább használjuk.”


Az "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" and "yes" kifejezések az igus® GmbH/ Köln jogilag védett védjegyei a Német Szövetségi Köztársaságban és adott esetben egyes külföldi országokban. Ez a védjegyek nem teljes listája (pl. függőben lévő védjegybejelentések vagy bejegyzett védjegyek) az igus vagy az igus leányvállalatai Németországban, az Európai Unióban, az Egyesült Államokban és/vagy más országokban vagy joghatóságokon.

Az igus® GmbH felhívja a figyelmet, hogy a következő cégek, illetve az összes többi, hajtásokat gyártó és a webhelyen szereplő cég semmilyen termékét nem értékesíti: Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber. Az igus® által kínált termékek gyártója az igus® GmbH.