Kérjük, válasszon kiszállítási helyet

Az ország/régió kiválasztása befolyásolhatja az árat, a szállítási lehetőségeket és a termékválasztékot.

Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.- iroda

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

+36 1 3066486
+36 1 4310374
HU(HU)

Média

Van kérdése? Anyagra van szüksége?
Aktuális sajtóinformáció és publikálásra kész fotóanyag letöltésre elérheto itt.
Emellett telefonon, e-mailben és faxon is érdeklodhet.
 
Press contactSzeretne felkerülni a média terjesztési listánkra?

Sajtókiadványok terület szerint

igus vezetékek a robottechnika számára – Kiszámítható biztonság az ipari Ethernet-hálózatokban2014.11.24.

A robotokban használható chainflex Ethernet-vezeték 22 millió alkalomnyi torziós mozgás után is tart

Nürnberg/Köln, 2014. november 25. – A robotok már ma is az ipari termelés elmaradhatatlan kellékei. Alkalmazásuk a gépek közötti adatátvitelt még többdimenziós mozgások esetében is biztosító Ethernet-vezetékek iránti keresletet is folyamatosan növeli. Az igus robotokhoz használható vezetékeinek programjából most a chainflex CFROBOT8.045 vezeték állt ki több mint 22 millió alkalomnyi torziós (csavaró) mozgást az igus szabványos tesztje során.

br> Az intelligens gyártás területén az automatizálás folyamatosan fejlődik. Körülbelül hárommillió ipari robot vezérli és ellenőrzi a gyártási folyamatokat, ami a gépek közötti önálló adatátvitel jelentőségét és ezáltal a speciális, csavarásnak is ellenálló adatkábelek szükségességét is fokozza. Mivel ezeknek a robotkábeleknek többdimenziós mozgásokat is gond nélkül el kell végezniük, speciális anyagokra, valamint konstrukciós és gyártási eljárásokra van szükség. Döntő jelentőséggel azonban mindenekelőtt az ezt követő tesztek bírnak, mivel a gyakorlatban kizárólag hosszas tesztsorozatok útján állapítható meg, mely anyagok és rászerelhető komponensek teljesítik valóban a robotokban történő használat során érvényes szigorú követelményeket. A vezetékek és energiatovábbítás specialistájának számító igus GmbH csaknem 25 éves tapasztalattal rendelkezik a chainflex márkanév alatt árusított, mozgó alkalmazásokhoz használható vezetékek fejlesztése, előállítása és tesztelése terén. A cég tíz éve gyárt rézalapú Ethernet-vezetékeket ipari célú, tartós mozgást végző energy chain energiavezető láncokhoz.

A szabványos tesztnek köszönhetően kiszámítható a robottechnikai célra készült vezetékek élettartama
„Kezdettől fogva világos volt a számunkra, hogy a gépek között csak akkor valósítható meg biztonságos adatátvitel, ha pont a különösen érzékeny Ethernet-jelek zavartalan átvitele nem ütközik problémákba, még nagy mechanikai terhelések mellett sem” – mondja Rainer Rössel, az igus cég chainflex vezetékekért felelős üzletágának vezetője. Ennek megfelelően az igus saját tesztszabványokat fejlesztett ki a csavarodás vizsgálatához, és a legkülönfélébb gyártók robotjain végzett tesztelés mellett tesztlaborjában saját kísérleti berendezést is üzemeltet a szabványosított kísérletsorozatok végrehajtásához. „A robotkábeleket mindkét végükön rögzítjük úgy, hogy a forgás- és a rögzítési pontok között egy méternyi távolság legyen, és ±180°-ban csavarjuk el őket a speciálisan torziós igénybevételre tervezett triflex R e-chain sorozatú láncokban” – meséli Rainer Rössel. „Ennek során a CFROBOT8.045 típusú chainflex vezeték 22 millió alkalomnyi torziós mozgást állt ki.” Az összes teszteredményt egy adatbankba mentik, és az élettartam kiszámítása céljából az interneten ingyenesen hozzáférhetővé teszik. Az igus az egyetlen gyártó, aki átlátható és megbízható módon képes kiszámítani a csavarodásnak ellenálló robotkábelek élettartamát.

A csavarodást kiegyenlítő elemek és különleges csúszófóliák kompenzálják
Torziós (csavaró) igénybevétel esetén az ereket, a fonatot, az árnyékolást és a köpenyanyagokat intenzíven változó terhelés éri. Azért, hogy a vezetékek ennek ellenére stabilak maradjanak, és az adatok biztonsága is garantálható legyen, az igus rendkívül jó csúszóképességgel rendelkező, ugyanakkor nagyon stabil fóliák és speciális kitöltő elemek kombinációját alkalmazza, amelyek az autók lökhárítóihoz hasonlóan működnek, és elnyelik az ilyen igénybevételek során fellépő erőket. Az elektromos követelményeknek megfelelően különféle árnyékolási módszerek kerülnek alkalmazásra; a chainflex CFROBOT Ethernet-vezeték esetében a tesztsorozatok során a páros fonatú árnyékolás és a speciális csúszófóliák használata bizonyult a legjobb koncepciónak. Ennek köszönhetően az igus egyedüli gyártóként teljes körű programot biztosít robotokhoz használható vezetékekből, amelyek raktárról kaphatók, és élettartamuk on-line számítható ki.


Az "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" and "yes" kifejezések az igus® GmbH/ Köln jogilag védett védjegyei a Német Szövetségi Köztársaságban és adott esetben egyes külföldi országokban. Ez a védjegyek nem teljes listája (pl. függőben lévő védjegybejelentések vagy bejegyzett védjegyek) az igus vagy az igus leányvállalatai Németországban, az Európai Unióban, az Egyesült Államokban és/vagy más országokban vagy joghatóságokon.

Az igus® GmbH felhívja a figyelmet, hogy a következő cégek, illetve az összes többi, hajtásokat gyártó és a webhelyen szereplő cég semmilyen termékét nem értékesíti: Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber. Az igus® által kínált termékek gyártója az igus® GmbH.