Kérjük, válasszon kiszállítási helyet

Az ország/régió kiválasztása befolyásolhatja az árat, a szállítási lehetőségeket és a termékválasztékot.

Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.- iroda

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

+36 1 3066486
+36 1 4310374
HU(HU)

Média

Van kérdése? Anyagra van szüksége?
Aktuális sajtóinformáció és publikálásra kész fotóanyag letöltésre elérheto itt.
Emellett telefonon, e-mailben és faxon is érdeklodhet.
 
Press contactSzeretne felkerülni a média terjesztési listánkra?

Sajtókiadványok terület szerint

Letérnek a járt útról: az igus íves lineáris vezetőelemei2015.03.09.

Új, kenésmentes drylin megoldások a tervezők egyedi elképzeléseinek megvalósításához

Az egyedi konstrukciók kialakításának egyre növekvő igénye és a beépítéshez rendelkezésre álló tér optimális kihasználása új ötleteket követel meg az építőelemek terén. A lineáris siklócsapágyak esetében a sínes megvezetés egyenes jellege mostanáig bizonyos korlátok közé szorította a konstrukció alakítási lehetőségeit. Az igus mostantól olyan íves drylin síneket kínál, amelyek tovább növelik a konstruktőrök alkotói szabadságát – például az építőipari és mezőgazdasági gépek fülkéiben.


A bevált drylin W lineáris siklócsapágyak alapján az igus lineáris vezetőelemek új kínálatát fejlesztette ki, amely kanyargós elmozdulási utak esetében is üzembiztos és kedvező árú megoldást kínál. Az íves vezetősínek alumíniumból készülnek, amelyet különösen ellenálló kemény anódos bevonattal látnak el. A konstrukcióhoz igazított speciális vezetőcsúszkák a kanyarokban sem dőlnek vagy szorulnak meg. Emellett a rendszer megfelelő kézi szorítókkal is kiegészíthető. Az összes drylin rendszerhez hasonlóan az alacsony súrlódási értékeket a szennyeződésekkel szemben közömbös konstrukcióval ötvöző, kenőanyagok nélkül üzemeltethető új rendszer erőssége az egyszerű szerelhetőség és a karbantartásmentes üzem. A drylin alumíniumsínek emellett egyszerűen munkálhatók meg a különféle egyedi igények szerint, és csekély tömegükkel is kitűnnek.

A rendszer alkalmazása vezetőfülkékben
A mezőgazdasági gépek vezetőfülkéje jó példa arra, hogyan tehetik még rugalmasabbá az íves vezetősínek a képernyők, ülések vagy egyéb szerelvények állíthatóságát, és milyen optimálisan illeszkednek a gép általános formatervéhez is. Ez azért fontos, mivel minden egyes mezőgazdasági gépet más és más szerelési méretek és konstrukciós követelmények jellemeznek. A könnyen alakítható, moduláris felépítésű alkotóelemek kellő szabadságot biztosítanak az egyedi megoldások megvalósításához. A hajlított drylin sín konfigurálható kialakítású: Bizonyos fizikai határok között a felhasználók maguk választhatják meg a céljuknamegfelelő hajlítási sugarat, ezzel optimálisan a vezetőfülke belső kialakításához igazíthatják a rendszert. Az igus a megadott jellemzők alapján legyártja a profilsínt, az egyes síneket és lineáris csapágyakat pedig a drylin W és drylin T termékprogram kínálatából szállítja.


Az "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" and "yes" kifejezések az igus® GmbH/ Köln jogilag védett védjegyei a Német Szövetségi Köztársaságban és adott esetben egyes külföldi országokban. Ez a védjegyek nem teljes listája (pl. függőben lévő védjegybejelentések vagy bejegyzett védjegyek) az igus vagy az igus leányvállalatai Németországban, az Európai Unióban, az Egyesült Államokban és/vagy más országokban vagy joghatóságokon.

Az igus® GmbH felhívja a figyelmet, hogy a következő cégek, illetve az összes többi, hajtásokat gyártó és a webhelyen szereplő cég semmilyen termékét nem értékesíti: Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber. Az igus® által kínált termékek gyártója az igus® GmbH.