Kérjük, válasszon kiszállítási helyet

Az ország/régió kiválasztása befolyásolhatja az árat, a szállítási lehetőségeket és a termékválasztékot.
Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.- iroda

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

+36 1 3066486
+36 1 4310374
HU(HU)

Ipari 3D nyomtatási szolgáltatás

kopásálló speciális alkatrészekhez egy-három nap alatt


Online 3D nyomtatási szolgáltatás
A 3D nyomtatás a digitális gyártás része. Először minden új alkatrészt digitális 3D modellként terveznek meg, majd rétegenként, additív gyártással állítják elő. Az igus 3D nyomtatási szolgáltatása keretében saját kopásálló műanyagainkból készült alkatrészeket rendelhet, nincs minimális rendelési mennyiség. Kifejezetten mozgó alkalmazásokhoz kifejlesztett megoldásokat kínálunk, amelyekben a szokásos anyagok gyorsan elérik a korlátaikat - műanyagjaink kopásállósága akár 50-szer nagyobb a normál 3D nyomtatási műanyagokénál. Egyszerűen töltse fel online az alkatrész CAD-modelljét, és a kívánt darabszámban kinyomtatjuk.

Nem áll rendelkezésére jelenleg CAD modell?
CAD konfigurátorunkkal könnyedén létrehozhat 3D modellt különböző típusokhoz, például fogaskerekekhez és siklócsapágyakhoz. Az igus élettartam-kalkulátor tervezési biztonságot is nyújt Önnek, mivel ezzel online meghatározhatja az összes alkatrész várható élettartamát. 
 
Nyomtasson ki egy alkatrészt most

Az oldalon szereplő témák:

3D-nyomtatott alkatrészek

Mit kínál az igus 3D-nyomtatási szolgáltatása?

Töltse fel a 3D modellt, és rendeljen online

Töltse fel 3D modelljeit, majd rendelje meg őket közvetlenül online a 3D nyomtatási szolgáltatásban
  • Akár tíz fájlt (STEP/STP/STL) is feltölthet vagy a feltöltési ablakba történő behúzással, vagy közvetlenül a 3D nyomtatási szolgáltatásba való feltöltéssel
  • Rendelje meg az alkatrészt azonnal online, vagy kérjen árajánlatot
  • ÚJ: egyedi komponensek élettartam számítása közvetlenül az eszközben

Azonnali árkalkuláció és gyárthatósági ellenőrzés

Az ár és a szállítási idő elérhető közvetlenül az online 3D nyomtatási szolgáltatásban
  • 1 darabtól 10 000 darabos mennyiségig
  • Az árak és gyártási idő azonnal megjelenik
  • A komponensek gyárthatóságát a falvastagság és a beépítési hely méretének figyelembevételével ellenőrzik: az esetleges korlátozások azonnal megjelennek

Alapanyagok és utólagos megmunkálási opciók széles választéka

nagy anyagválaszték az online 3D nyomtatási szolgáltatásban
  • Rendkívül kopásálló műanyagok
  • Az alkalmazás környezeti adottságai és az egyedi igények szerinti szűrés lehetséges
  • Anyagok különféle alkalmazási követelményekhez
  • Választható: az alkatrész felületének színezése és simítása, vagy egy menet újrafúrása

Speciális 3D nyomtatási szolgáltatás

Négykomponensű alkatrész integrált érzékelőkkel

Többkomponensű nyomtatás

A többkomponensű nyomtatás során legfeljebb négy különböző szálanyagot kombinálunk egyetlen alkatrész elkészítéséhez. Ezzel a két alkotóanyag előnyös tulajdonságait egyetlen alkatrészben egyesítjük.
Lehetséges alkalmazások:
  • Élettartam és teherbíró képesség: az igus tartós tribo-szálanyagai nagy merevségű anyagokkal kombinálhatók. Ez lehetővé teszi különösen erős, különleges sikló viselkedést mutató alkatrészek gyártását.
  • Beépített szenzoros komponensek: többkomponensű nyomtatással gyorsan állíthatók elő olyan kopásálló polimer alkatrészek, amelyek egy érzékelőréteget is tartalmaznak. Ennek a különleges rétegnek köszönhető, hogy ezek a kifejezetten tartós egyedi alkatrészek a túlterhelés esetén figyelmeztetik a felhasználót, ahogyan akkor is ezt teszik, ha elérték a kopáshatárt (prediktív karbantartás).
Nagyformátumú 3D nyomtató

Nagyformátumú 3D nyomtatás

Az igus nagyformátumú 3D nyomtatóval legfeljebb egy méteres alkatrészek gyártása lehetséges egyetlen nyomtatási folyamatban. Az igus nagy teljesítményű polimerekből készült nagy méretű darabok egyszerűen alkalmazhatók nagyméretű gépészmérnöki alkalmazásokban.

A 3D-nyomtatott alkatrészek felveszik a versenyt a megmunkált darabokkal, mivel könnyűekjelentősen csökkentik az anyagszükségletet (akár 85%-ig) és költséghatékonyan gyárthatók. A jó felületek és precíz alkatrészek érdekében a részterületek utólag megmunkálhatók.

A lehetséges felhasználási területek közé sorolható a készüléképítés, a speciális gépgyártás és a csomagolástechnika.

Egyedi alkatrészek élettartam számítása

Az igus több, mint 25 éve alkalmazza sikeresen az élettartam-kalkulátorokat siklócsapágyas alkalmazásokhoz. Az „iglidur Designer” 3D-nyomtatási szolgáltatás új élettartam-kalkulátora elsőként teszi lehetővé az egyedi kialakítású alkatrészek élettartamának meghatározását. A becsült várható élettartam érték kiszámításához kattintással válassza ki a csúszófelületet, majd adja meg az alkalmazás paramétereit. Az élettartam kalkulátor becslései az igus tesztlaboratóriumában 450 alkalmazáson elvégzett 11000 kopási vizsgálat eredményein alapulnak. Mostantól a felhasználók könnyedén, egyetlen eszköz segítségével juthatnak hozzá az egyedi 3D nyomtatott komponensek árra, gyárthatóságra és szállítási időre, valamint az anyag tulajdonságaira, a megmunkálásra és a várható élettartamra vonatkozó összes információhoz.
 
Fogaskerék élettartamának kiszámítása

Polimer fogaskerék élettartam kalkulátor

Ingyenes online eszközünk segítségével egyszerűen, a fogaskerék méreteinek és alkalmazási paramétereinek megadásával számíthatja ki a fogaskerék élettartamát. Vegyen részt az online workshopon, melyet Okl. Mérn. Tom Krause vezet, és ahol megtudhatja, hogyan használhatja a fogaskerék élettartam-kalkulátort tartós fogaskerekek ideális kialakításának meghatározásához. 

Milyen típusok rendelhetők a 3D nyomtatási szolgáltatásból?


Az igus 3D nyomtatási szolgáltatása mindenféle egyedi alkatrészeket gyárt. Az additív gyártásból adódó geometriai szabadságnak köszönhetően az alkatrész típusának nincsenek korlátai. Nyomtatunk többek között siklócsapágyakat, fogasszíj tárcsákat, fogaskerekeket, csigakereket és megfogókat.
 
3D nyomtatott megfogó

Megfogók a csomagolóiparban

A megfogók gyártása során az alumíniumról 3D nyomtatásra történő váltással a Carecos Kosmetik GmbH 85%-kal csökkentette a költségeit, és 70%-kal a gyártási időt.
 
Tovább az alkalmazási példához
ESD-s lézerszinterező porból készült megfogó ujjak

Ingyenes mintabefogó

Ha megtekintené az SLS anyagot, rendeljen 3D-nyomtatott megfogó mintadarabot iglidur i8-ESD-ből ingyenesen.
 
Ingyenes megfogó mintadarab rendelése

Utólagos megmunkálási és bevonat opciók


A lézerszinterezéssel előállított alkatrészek utólag simíthatók vagy színezhetők. Töltse fel CAD-modelljét, és azonnal megkapja az árakat! 
 
▶️ Modell feltöltése most
 

Felületsimítás

Az alkatrészek simítása nagyban csökkenti a felületi érdességet és sokkal kellemesebb érzetet eredményez. A rendelkezésre álló módszerek a kémiai simítás és a vibrációs felületkezelés. Mindkét esetben legalább 1 mm-es falvastagság szükséges, az alkatrész stabilitásának és helyes gyártásának biztosításához.

A kémiai simítás során egy vegyi anyagot visznek fel a felületre a 3D-nyomtatás után. Ez lesimítja és lágyabbá teszi az lézerszinterezett alkatrészek jellemzően durva felületét. Egyben a felületet is lezárja. A mechanikus simítás esetében az alkatrészt a 3D-nyomtatást követően egy csiszolóanyaggal töltött tartályba helyezik, ahol a felület simítása a csiszolóanyag és az alkatrész érintkezésével történik.

Színezés és utómunka

Online 3D-nyomtatási szolgáltatásunkban a fekete színű komponensek azonnal leköthetők. Kérésre egyéb színek is rendelkezésre állnak. A színezés során a festék 0,4 mm-es mélységben jut be az alkatrészbe, csak csekély mértékben módosítja a méreteket. A színezés, az alkalmazástól függően, akár a harmadával is csökkentheti a kopásállóságot. A mechanikai specifikációk szinte változatlanok maradnak. A színezéshez legalább 1 mm-es falvastagságra van szükség.


Mechanikus utómunkára például akkor van szükség, ha a termékre menetes furatot kell tenni. A mechanikus utómunka akkor is szükséges lehet, ha az alkatrésznek szűk mérettűrésnek kell megfelelnie.

Simított 3D-nyomtatott tekercs
Színezett SLS fogaskerekek

További információ a CAD konfigurátorokról

Készítsen 3D-s modelleket most ingyenes online konfigurátorainkkal

Fogaskerekekhez, fogaslécekhez, fogasszíjas tárcsákhoz, görgőkhöz, menetes anyákhoz, siklólapokhoz és siklócsapágyakhoz. Egyszerűen konfigurálja és töltse le a 3D-sablonokat. Nem szükséges mélyebb CAD ismeret és nem kell regisztrálni sem.

Hogyan működik:

1. Válassza ki a kívánt alkatrész csoportot
2. Írja be a kért méreteket. A 360°-os megtekintési funkció lehetővé teszi a 3D modell minden oldalról történő megtekintését.
3. Válassza ki a kívánt fájlformátumot, és töltse le a CAD fájlt.
4. Az elkészült 3D modell közvetlen online megrendeléséhez töltse le STEP formátumban, majd töltse fel a 3D nyomtatási szolgáltatás részbe.
 
Tovább a CAD-konfigurátorokhoz
Konfiguráljon 3D modelleket online ingyenesen az igus CAD konfigurátoraival

Kérjen ingyenes 3D nyomtatási mintadobozt

Válasszon ki egy mintadarabot, és tesztelje a tribológiailag optimalizált 3D nyomtatási anyagokat

Győződjön meg 3D-nyomtatási anyagaink minőségéről és előnyeiről: Érdeklik 3D nyomtatott komponenseink, de a végső döntés előtt szívesen kézbe venné őket? Örömmel küldünk Önnek ingyenesen termékmintát.
 

Csoda görgő

3D nyomtatott görgő belső görgővel Nyomtatott görgő belső forgó görgővel
Anyag: iglidur® i3 (lézerszinterezési alapanyag)

 
Ingyenes minta rendelése

Vezérorsós hajtó anyák

3D nyomtatott menetes alkatrészek Nyomtatott anya egy nyomtatott vezérorsón
Anyag: iglidur i3 (lézerszinterezési alapanyag)
 
Ingyenes minta rendelése

Elasztikus megfogó

3D nyomtatott elasztikus megfogó Nyomtatott elasztikus megfogó
Anyag: iglidur i3 (lézerszinterezési alapanyag) és elasztikus anyag (kék)
 
Ingyenes minta rendelése

Csigakerekes hajtómű

3D nyomtatott csigakerék Csigakerék
Anyag: iglidur i6 (SLS anyag)
 
Ingyenes minta rendelése

Kúpkerék

3D nyomtatott kúpos fogaskerék Kúpkerék
Anyag: iglidur i3 (SLS anyag)
 
Ingyenes minta rendelése

Színes fogaskerekek

3D nyomtatott fogaskerekek, helikális Fogaskerekek, spirálisan fogazott és színezett
Anyag: iglidur i3 (SLS anyag)
 
Ingyenes minta rendelése

Két komponensű mintadarab

Többkomponensű 3D nyomtatott rúdvég csapágy Többkomponensű alkatrész egy súrlódásra optimalizált szálanyagból és egy rendkívül merev szálanyagból a maximális szilárdság érdekében.
Anyagok: iglidur i150 és igumid P150 filament
 
Ingyenes minta rendelése

ESD mintadarab

ESD komponens Elektromosan vezetőképes görgő. Ezután a felületen kémiai felületkezelést alkalmaztak.
Anyag: iglidur i8-ESD (SLS anyag)
 
Ingyenes minta rendelése

A 3D-nyomtatási szolgáltatás a gyakorlatban


 

3D nyomtatási eljárás alkalmazás közben

3D-nyomtatott lánckerekek

Tekintse át azokat az alkalmazási területeket, amelyekben az igus 3D nyomtatási szolgáltatása meghatározó szerepet játszott.
 
Lépjen az alkalmazási példákra

Tervezési iránymutatás 3D nyomtatáshoz

Online 3D nyomtatási szolgáltatás

Gyakorlati tippek a funkcionális alkatrészek tervezéséhez a 3D nyomtatási szolgáltatásban történő gyártáshoz.
 
Tervezési irányelvek letöltése


Konzultáció

Szívesen megválaszolom kérdéseit személyesen is

Szállítás és tanácsadás

Személyesen:

Hétfotol péntekig reggel 7 és este 8 között.
Szombaton reggel 8 és 12 között.

Online:

24h


Az "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" and "yes" kifejezések az igus® GmbH/ Köln jogilag védett védjegyei a Német Szövetségi Köztársaságban és adott esetben egyes külföldi országokban. Ez a védjegyek nem teljes listája (pl. függőben lévő védjegybejelentések vagy bejegyzett védjegyek) az igus vagy az igus leányvállalatai Németországban, az Európai Unióban, az Egyesült Államokban és/vagy más országokban vagy joghatóságokon.

Az igus® GmbH felhívja a figyelmet, hogy a következő cégek, illetve az összes többi, hajtásokat gyártó és a webhelyen szereplő cég semmilyen termékét nem értékesíti: Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber. Az igus® által kínált termékek gyártója az igus® GmbH.