Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

+36 1 3066486
+36 1 4310374

Költséghatékony és egyedi alkatrészek 3D nyomtatással készült fröccsöntő szerszámoknak köszönhetően

A fröccsöntőformák általában acélból készülnek, ezért csak nagyobb mennyiségű alkatrész gyártása esetén térülnek meg. Az igus® a 3D nyomtatással készült fröccsöntő szerszámok használatával olyan alternatív technológiát kínál, mellyel akár költségei 80%-át is megtakaríthatja. Állítsa elő kiváló minőségű műanyagból készült, egyedi alkatrészeit gyorsan és gazdaságosan, akár kis mennyiségben is. Tetszés szerint válogathat mind az 50 meglévő iglidur® anyagunk közül, legyen szó magas hőmérséklet vagy akár nagy igénybevétel melletti alkalmazásról.

A 3D nyomtatással készült fröccsöntő szerszámok előnyei

A fröccsöntő szerszámok 3D nyomtatásának köszönhetően az igus® gyorsan és költséghatékonyan állít elő karbantartást nem igénylő, műanyag siklócsapágyakat és egyéb kopó alkatrészeket a kívánt formában és anyagból. Az egyszerűbb formák esetében a különleges alkatrészek akár 4 nap alatt szállításra készek. A kivánt iglidur® anyagtól függően úgy választjuk ki a legmegfelelőbb 3D nyomtatási eljárást és a fröccsöntőforma anyagát, hogy az eszköz a lehető leggyorsabban készülhessen el, és közvetlenül használható legyen a fröccsöntőgépeinkben. Különleges jellemzőiknek köszönhetően a formák kiválasztott anyagai ellenállnak a magas hőmérsékletnek a fröccsöntési folyamat során, így akár 500 alkatrészt is előálíthatunk egyetlen 3D nyomtatási forma felhasználásával.

3D nyomtatással készült fröccsöntő szerszámok siklócsapággyal

3D nyomtatással készült fröccsöntő szerszámok siklócsapággyal

 

Mi szól a 3D nyomtatással készült eszközök mellett?

Fröccsöntőgépek az igus® gyárában

Fröccsöntőgépek az igus® gyárában

 

A 3D nyomtatás segítségével a fröccsöntőformák előállítási költségei akár 80%-kal is csökkenthetőek. Ezért a 3D nyomtatással készült formák ideálisak a kis szériás alkalrészek és minták elkészítéséhez, ráadásul akár 1 darabos mennyiségtől is rendelhetőek. A karbantartást nem igénylő, műanyag siklócsapágyak ezzel a módszerrel előállíthatóak az iglidur® teljes anyagkínálatából. Az 50 kapható anyag közül azt választjuk ki, amely az Ön céljának a leginkább megfelel (pl. számos további anyagunk mellett az iglidur® G sokoldalú megoldást kínál, míg az iglidur® X kiválóan alkalmas folyamatos használatra akár 250°C hőmérsékletig).

Mikor érdemes igazán a közvetlen 3D nyomtatás helyett a 3D nyomtatással készült fröccsöntőformát választani?

Ha hatékonyan és alacsony költségen szeretné előállítani a gyártás előtt szükséges elemeket az eredeti anyagból, a 3D nyomtatással készült fröccsöntőformák kiválóan megfelelnek a célnak, hiszen a 3D nyomtatási formával készült elemek és a hagyományos formával sorozatgyártás révén előállított későbbi elemek anyaga hasonló jellemzőkkel rendelkezik. A siklócsapágyak gyártásához használt anyagoknak különleges jellemzőkkel kell rendelkezniük (pl. vezetőképesség, víz alatti használat, KTW-megfelelőség, magas hőmérséklet stb.), a 3D nyomtatók pedig nem képesek őket megmunkálni, azonban így is a 3D nyomtatással készült fröccsöntőforma a megfelelő választás.

Egyedi igényekre szabott siklócsapágyak

Egyedi igényekre szabott siklócsapágyak

 

Vannak-e olyan esetek, amelyekben célszerűbb közvetlen 3D nyomtatást alkalmazni?

3D nyomtató igus® szálanyaggal

A 3D nyomtató az igus® szálanyagok segítségével különleges formákat nyomtat

 

Például ha rendkívül szoros a határidő, 24 óra vagy legfeljebb 3 nap áll rendelkezésünkre. Ráadásul minél összetettebbek az adott alkatrészek, annál célszerűbb őket közvetlenül 3D nyomtatással elkészíteni. Mivel az eljáráshoz nincs szükség szerszámokra, az alkatrészek összetettsége egyáltalán nem jár plusz költséggel. Az 5 g-nál kisebb alkatrészek esetében, függetlenül összetettségüktől vagy egyszerűségüktől, a 3D nyomtatás lehet a legköltséghatékonyabb megoldás, még akkor is, ha a kívánt mennyiség ezres nagyságrendű. 3D nyomtatás esetén igénybe veheti az igus® 3D nyomtatási szolgáltatást, melynek segítségével az egyedi igényeire szabott, különleges alkatrészeket kényelmesen és gyorsan rendelheti meg online. A kiváló minőségű iglidur® műanyagok szálanyagként kaphatóak a 3D nyomtatáshoz, ráadásul nagyfokú kopásállóságuknak, valamint kiemelkedő súrlódási együtthatójuknak köszönhetően kifejezetten alkalmasak mogzó alkatrészek előállítására.

További kérdései lennének?

Szívesen megválaszoljuk őket személyesen.

Forduljon hozzánk a következő telefonszámon: +49 2203 9649 8254

Látogasson el az igus® 3D nyomtatási szolgáltatás oldalára.

A 3D nyomtatási szolgáltatás emblémája  

Vegye igénybe az igus® 3D nyomtatási szolgáltatást most, és nyomtassa ki alkatrészeit a kívánt célra.

Konzultáció

Szívesen megválaszolom kérdéseit személyesen is

Szállítás és tanácsadás

Személyesen:

Hétfőtől péntekig reggel 7 és este 8 között.
Szombaton reggel 8 és 12 között.

Online:

24h