Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

+36 1 3066486
+36 1 4310374

Saját igényei szerint, nagy teljesítményű műanyagból készülő csapágy, a kívánt alakban, mennyiségben és a legmegfelelőbb alapanyagokból előállítva

„Melyik műanyag alkatrész okozza a legtöbb problémát? Nekünk ez sem jelent gondot.” Günter Blase több mint 50 éve pontosan ennek az elgondolásnak a mentén alapította meg az igus® céget, amely mind a mai napig az eredeti hitvallásnak megfelelően működik. A gyárban nemcsak normál alkatrészek, hanem egyedi ügyféligényeknek megfelelő, sorozatban gyártott alkatrészek is készülnek.  Kifinomult és szerteágazó módszereink vannak a legegyedibb igények szerint megtervezett alkatrészek legyártására is. Szívesen segítünk a műszakilag és gazdaságilag leghatékonyabb gyártási eljárás megtalálásában, és javaslatot teszünk az egyéni igényeknek leginkább megfelelő, nagy teljesítményű polimer anyagokra vonatkozóan is.

Egyedi igények szerint legyártott műanyag siklócsapágyak az igus®-tól:

Érdeklődjön most, és fedezze fel a szinte végtelen lehetőségekben rejlő előnyöket

  • A legszigorúbb minőségi szabványoknak megfelelően
  • A  a sorozatgyártásig
  • Kötegszámok és keretrendelések az ügyfelek igényeinek megfelelően
  • Az FDA előírásainak megfelelő alkatrészek gyártása mindennapi feladataink közé tartozik
  • Igény szerinti alakban, anyagból és mennyiségben
Érdeklődjön az Ön egyéni igényeinek megfelelő alkatrésszel kapcsolatban

Sorozatgyártás műanyag fröccsöntési eljárással: hatékony, rugalmas és megfelelően méretezhető

A termék előnyei: 

  • Ha sorozatban gyártott alkatrészekre van szükség, akár néhány ezres, de több milliós darabszámban is legyártjuk őket.
  • Karbantartásmentes, a vegyi anyagoknak és szélsőséges hőmérsékletnek ellenálló anyagok; az iglidur® termékcsaládba kiemelkedő tulajdonságokkal rendelkező, kopásálló és nagy teljesítményű műanyagok tartoznak. Bízza ránk a nehezét; mi kiválasztjuk az alkalmazásnak legmegfelelőbb anyagot.
  • A fröccsöntőformákat saját szerszámgyártó műhelyünkben készítjük.
  • Az ügyféllel együttműködve készítjük el a gyártáshoz szükséges műszaki rajzokat.
Fröccsöntéssel készített alkatrészek

Fröccsöntőgépek az igus® gyárában  

Egyedi alkatrészek és speciális csapágyak egyéb gyártási eljárásai

Az alkatrészek 3D nyomtatással, lézerszinterezési eljárással készülnek.  
3D nyomtatással készülő alkatrész

Az egyedi igények szerint készülő alkatrészeket kenésmentes, kopásálló és nagy teljesítményű iglidur® műanyagból nyomtatjuk.  Töltse ki az igénylőlapot, csatolja a fájlt CAD- vagy STEP formátumban, és küldje el. Szakértő kollégáink ezt követően ellátják Önt a szükséges tanácsokkal.
 1 és 1000 közötti darabszámhoz a legmegfelelőbb

Nagy teljesítményű iglidur® polimerből készült alkatrész esztergálása  
Rúdanyagból esztergálással, marással vagy fúrással készülő alkatrész

Az egyedi igények szerint készülő alkatrészek előállítása nagy teljesítményű polimereket tartalmazó, iglidur® rúdanyagból történik. A CAD- vagy STEP-formátumú fájlok és az Ön által megadott adatok alapján elkészítjük az árajánlatot, majd az igény megerősítését követően legyártjuk az alkatrészt.  
 1 és 500 közötti darabszámhoz a legmegfelelőbb

3D nyomtatással készülő fröccsöntőforma, benne a gyártás alatt lévő alkatrésszel  
Alkatrész gyártása 3D nyomtatással készülő fröccsöntőformával

Az egyedi alkatrészek előállításához szükséges fröccsöntőformákat nagy teljesítményű műanyagból, 3D nyomtatással állítjuk elő. Ezzel jelentős mennyiségű idő-, és akár 80%-os költségmegtakarítás is elérhető. Jellemzőikből adódóan a formák anyagai ellenállnak a fröccsöntési folyamat során fellépő magas hőmérsékletnek. Ennek köszönhetően egyetlen forma akár 500 alkatrész legyártásához is felhasználható.
 1 és 500 közötti darabszámhoz a legmegfelelőbb

Alumínium fröccsöntőforma, benne a gyártás alatt lévő alkatrésszel  
Alkatrészek fröccsöntése alumínium szerszámmal

Ebben az esetben az egyedi alkatrészek alumínium szerszámok felhasználásával készülnek. Egyszerűsége miatt ez az eljárás még kifejezetten bonyolult szerkezetek gyártása során is nagyon időtakarékos.  A szerszámokhoz köthető költségek ezzel párhuzamosan nagyon alacsonyak. Küldje el a 3D modellt, amire válaszul azonnal megkapja az árajánlatot.
200 és 10 000 közötti darabszámhoz a legmegfelelőbb

Mindössze két lépés szükséges az alkatrész egyedi igények szerinti legyártásához

1. Igényeljen egyéni tanácsadástSzakértőink segítenek megtalálni a leginkább megfelelő megoldást. Ismertesse az alkalmazási terület főbb jellemzőit és követelményeit, és csatoljon pl. CAD-fájlt.2. Rendelje meg a terméketMiután szakértőink megvizsgálták a beküldött adatokat, javaslatot teszünk az alkalmazási területnek leginkább megfelelő iglidur® anyagra és gyártási eljárásra. Sorozatgyártáshoz lehetőség van mintadarabok és prototípusok megrendelésére is.
 
 
Érdeklődjön az egyéni igényeinek megfelelő alkatrésszel kapcsolatban

 
 
Mintacsomag iglidur® siklócsapágyakkal  
Ingyenes mintacsomag

A mintacsomagban termékminták, valamint áttekinthető formában az egyes alkatrészekre vonatkozó tudnivalók is megtalálhatók.

Sokoldalú iglidur® anyagok  
Az iglidur® anyagok előnyei

Az általunk különös gonddal és odafigyeléssel kifejlesztett, nagy teljesítményű polimerek mindegyike egyedülálló tulajdonságokkal rendelkezik.

iglidur® online webáruház  
igus® webáruház

Az áruházban nemcsak összes standard termékünket, hanem többféle iglidur® anyagot, illetve azok jellemzőinek ismertetését is megtalálja.  

Ingyenes igus® online eszközök  
Online eszközök

Az ingyenes online eszközökkel konfigurálhatja termékeinket, és online kiszámíthatja azok várható élettartamát.  

Alkalmazási példák ügyfeleinktől

Gyártás fröccsöntési eljárással: kifejezetten magas fokú kényelem és biztonság a térdízület-protézisek gyártása területén

A protézisek készítéséhez kizárólag megbízható anyagok és alkatrészek használhatók fel. Különösen a lábprotézisekre igaz, hogy futás és járás közben nagyon megbízhatóan kell működniük. A művégtagok gyártásában élen járó Otto Bock SE & Co. KGaA immáron több mint 20 éve a kifejezetten megbízhatónak tartott, nagy teljesítményű műanyagból készülő iglidur siklócsapágyakkal látja el termékeit.  

3D nyomtatás: karbantartásmentes befogó csomagolóipari felhasználásra

Ennél a 3D nyomtatással készült befogónál fontos szempont volt a kedvező áron való gyors elérhetőség és a szigorú higiéniai követelményeknek való megfelelés. A rendszert kozmetikai termékek csomagolására használják. Speciális előnye, hogy a szigorú higiéniai követelményeknek mindenben megfelel, mert semmilyen utólagos kenést nem igényel.

Fröccsöntéssel készülő alkatrészek: a tűréshatártól való eltéréseket jól kompenzáló csapágyak a nehéz igénybevétellel járó mezőgazdasági felhasználási területeken is jól teljesítenek

A mezőgazdasági gépek gyártása során a széna rakodására használt villákat is készítenek, amelyek mostoha körülmények között vannak kitéve folyamatos igénybevételnek. Az igus® különleges alkatrészei számára még ezek a feltételek sem jelentenek különösebb problémát, hiszen nem csupán kopásállók, hanem karbantartást sem igényelnek, és összeszerelési költségeik is alacsonyabbak.

Rúdanyagból készülő, egyedi igények szerint előállított iglidur® alkatrész az olvasztófejhez

Az „IceMole” elnevezésű olvasztófejjel a sarkvidéki területeken és gleccserekben folytatnak kutatásokat, a hosszú távú cél pedig a rendszer más égitesteken való alkalmazása. Az olvasztófej tárolásához hőszigetelt, a pornak és a nedvességnek  is ellenálló alkatrészre volt szükség. Emiatt célszerűnek bizonyult az iglidur® A180 rúdanyagból készülő csapágy alkalmazása.

3D nyomtatással készülő, mindössze néhány órán belül átvehető, egyéni igények szerint gyártott siklócsapágy

Mi a teendő, ha éppen egy szakmai kiállításra tart, és az egyik kiállítandó termékből eltűnik egy fontos alkatrész? A kameramozgató rendszereket gyártó berlini Blackcam az igus 3D nyomtatási szolgáltatását vette igénybe.

A művégtagok gyártásához szükséges, kifejezetten nagy precizitással előállított, rúdanyagból készülő speciális csapágyak

A szemvizsgálatokhoz alkalmazott mikroszkópkar gyártásához iglidur® rúdanyagot használnak. Az ok kézenfekvő: az anyag mikrométeres pontossággal teszi lehetővé a siklócsapágyak gyártását, amire a precíziós vizsgálatok közben végzett mozdulatok során nagy szükség van.

3D nyomtatással készülő műanyag fogaskerekek elektromos autók töltőrendszereihez

Az innovatív grazi cég „Matrix Charging” fantázianév alatt egy két részből álló töltőrendszert fejlesztett ki. A rendszer lényege, hogy a parkolóhely térburkolatába az elektromos hálózatra csatlakozó töltőinterfészt építenek be. Ha az elektromos autóval az interfész fölé állnak, a jármű alján lévő csatlakozó leereszkedik. A töltés automatikusan elindul, anélkül, hogy a vezetőnek bármilyen kábelt kellene csatlakoztatnia. Az igus® 3D nyomtatási szolgáltatásának köszönhetően a prototípusok fejlesztése a kiváló minőség megőrzése mellett is költséghatékony marad.

Egyedileg gyártott alkatrészek az igus® 3D nyomtatási szolgáltatásának segítségével

A Forma-1 által inspirált megmérettetésen a Formula Student Germany verseny diákokból álló csapatai különféle rendszerek építése és összeszerelése terén mérik össze tudásukat.  A Ravensburg melletti Weingartenből érkező csapatnak többek között egyéni igények szerint gyártott kúpfogaskerekekre volt szüksége a versenyautó megépítéséhez. Az igus® 3D nyomtatási szolgáltatásának jóvoltából a szükséges alkatrészeket nemcsak gyorsan sikerült legyártatni, hanem azok még a rendkívül kopásálló iglidur® anyagból is lettek legyártva.

Rúdanyagból megmunkált alkatrészek, tartós és kopásálló siklócsapágyak ujjprotézisekhez

A protézis lényegében egy elektromos úton működtetett műujjból áll. Az ujj tövénél lévő csuklót közvetlenül egy fogaskerekes motor mozgatja, amely rugalmas csatlakozáson keresztül egészen a középső csuklóig elhúzódik. A mozgásban részt vevő valamennyi tengely rögzítése iglidur® J anyagból készülő műanyag foglalatokkal történik. Egy ujjban összesen 8 csapágy kapott helyet.

Az iglidur® rúdanyagból készülő alkatrészek csökkentik a karbantartási költségeket

A gumiabroncsok szappanozását végző gépben eddig fém csapágyakat alkalmaztak, amelyek gyakran okozták a rendszer meghibásodását. A gépben most már az igus® rúdanyagából készülő, megbízható műanyag csapágyakat használnak. A váltással évente több ezer euró megtakarítást sikerült elérni.