Kérjük, válasszon kiszállítási helyet

Az ország/régió kiválasztása befolyásolhatja az árat, a szállítási lehetőségeket és a termékválasztékot.
Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.- iroda

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

+36 1 3066486
+36 1 4310374
HU(HU)
Fém helyett iglidur®
Tovább a webáruházba

Váltson a fém csapágyról iglidur® polimer siklócsapágyakra – költség megtakarítás mellett technológiai fejlesztést is elérhet

Akár 89,5%-kal költséghatékonyabb, 80%-kal könnyebb és teljesen kenésmentes

Az igus® műanyag csapágyak már több mint 35 éve biztosítanak műszakilag kifogástalan és gazdaságos alternatívát szerteágazó alkalmazási területeken a fém csapágyakat kiváltva. A polimerben lévő merevítőanyagok és szilárd kenőanyagok révén szinte bármilyen alkalmazáshoz és követelmények mellett használhatók, csökkentik a karbantartási időt, és lehetővé teszik az alkalmazások technológiai fejlesztését.
 
A kiváltás nyilvánvalóan előnyös– a kiváló teljesítményű ipari műanyagból készült csapágyak:
  • kenés- és karbantartásmentesek
  • megbízhatóak
  • költséghatékonyak
A műanyag helyettesíti a fémet: 40%-os költségmegtakarítás – 20 ügyfél saját alkalmazás példáját bemutatja Önnek

További nyilvánvaló előnyök:

Teljesen korrózióállók

Hosszú élettartam és alacsony súrlódási együtthatók mozgástípustól függetlenül

Kiválóan ellenáll a különféle közegeknek

Széles hőmérséklettartományban alkalmazhatóak

RoHS-megfelelőség

Nagyfokú ellenállás a szennyeződésekkel szemben

Kiváló rezgéscsillapítás

Kis tömeg

Nagyon jó ár-teljesítmény arány

Online számítható élettartam

Online rendelhető raktárról

Fém az iglidur® műanyag siklócsapágyak ellen – összehasonlítás típusonként

Fém kompozit csapágyak cseréje

Kompozit fém csapágyak

A klasszikus fém kompozit csapágyak alapvetően fém szerkezeti tartó rétegből és egy nagyon vékony teflon rétegből állnak. Ezek a típusú csapágyak jellemzően kb. 0,05 mm-es kopási zónával rendelkeznek. Működés közben a teflon réteg az ami kopik. Rendkívüli esetekben teljesen elkopik, míg végül fém a fémen súrlódik, ami tengelykárosodáshoz és a csapágy „besüléséhez” vezet.
Fém csapágyak cseréje

iglidur® polimer siklócsapágyak

Az iglidur® műanyag csapágyak modern polimer anyagokból készülnek, amelyek alappolimerből, szilárd részecskékből és úgynevezett szilárd kenőanyagokból állnak. Ezek csökkentik az iglidur® siklócsapágyak súrlódási együtthatóját. A homogén szerkezet révén a csapágyfal teljes szélességében kopási zónaként szolgál így az élettartam sokkal nagyobb lehet.
Az iglidur® helyettesíti a szinterzett csapágyakat

Összehasonlítás:
Szinterezett csapágyak és az iglidur® polimer siklócsapágyak

Szinterezett persely

Szinterezett csapágyak

A porózus szinterezett csapágytest elnyeli az olajat és működés közben így biztosítja a kenést, különösen a magas fordulatszámokon. A szinterezett csapágyak hatékony működését biztosító vékony olajréteg nem hatásos lassú és/vagy lineáris, ill. elforduló mozgások esetén. Emellett a működési időtartam alatt az olaj mennyisége folyamatosan csökken és végül elfogy. Ekkor fém a fémen súrlódik tovább.
iglidur® polimer siklócsapágyak

iglidur® polimer siklócsapágyak

A homogén és konzisztens szerkezet a szilárd kenéssel és a merevítő anyagokkal együtt, ám az olajtelítettség nélkül biztosítja, hogy az anyagban lévő szilárd kenőanyagok végig rendelkezésre álljanak a mozgás típusától függetlenül. Nagyon alacsony súrlódási együttható és csekély kopás a termék teljes élettartama során.
Tűgörgős csapágyak

Összehasonlítás:
Tűgörgős csapágyak és az iglidur® polimer siklócsapágyak

Tűgörgős csapágyak

Tűgörgős csapágyak

A tűgörgők és a tűpálya közötti vonalas érintkezésnek köszönhetően futás közben a tűgörgők – a golyós csapágyak pontszerű érintkezéséhez képest – jobb terheléseloszlással rendelkeznek az érintkezési pontokon, azonban a vonalas érintkezés magas Hertz-féle nyomást igényel. Ezért a gördülőcsapágyakhoz hasonlóan érzékenyek a rezgésre és az ütésre. Ezenkívül a tengelyek kopása is előfordulhat, ezért általában edzett tengelyeket kell használni. A tűgörgős csapágyak csak a radiális erők elnyelésére alkalmasak.
iglidur® polimer siklócsapágyak

iglidur® polimer siklócsapágyak

A nagy teherbírású felületnek és a műanyag viszonylag rugalmas tulajdonságainak köszönhetően az iglidur® siklócsapágyak használhatók erős ütések és élterhelések esetén is. A merevítőszálak tovább javítják a csapágyak mechanikai tulajdonságait. Az iglidur® siklócsapágyak és a „lágy” anyagból készült tengelyek együtt számos alkalmazásban használhatók. A tengelyek kopásának kockázata még élterhelés esetén is jelentősen kisebb, mint a tűgörgős csapágyak esetében.

Ügyfélalkalmazások | iglidur® polimer siklócsapágyak váltják fel a fém csapágyakat

Cseréljen csapágyat most!

Csere alkatrész raktárról

Az alkalmazás jellemzőinek kiválasztásával gyorsan megtalálhatja a megfelelő terméket, majd kiszámíthatja a pontos élettartamot.

Siklócsapágy mintacsomag

Még mindig nem biztos a választásában? Rendelje meg most ingyenes mintacsomagunkat vagy egyedi mintáinkat, és fedezze fel saját kézből az Ön alkalmazásához megfelelő megoldásainkat.

Személyes tanácsadás

Szeretne jelenlegi megoldása helyett iglidur siklócsapágyat használni? Esetleg szeretné alkalmazásában tesztelni a csapágyainkat? Kérjen személyes tanácsadást kollégáinktól!
Siklócsapágy tesztlaboratórium

Tesztelve!

Évente több mint 140 milliárd tesztciklus 2750 m2 alapterületen – az igus® valós körülmények mellett teszteli, elemzi és fejleszti termékeit az iparág legnagyobb laboratóriumában.

iglidur® katalógus

A kenésmentes siklócsapágy rendszerek előnyei egyetlen katalógusban - a legmegfelelőbb alapanyag minden alkalmazáshoz!

Konzultáció

Szívesen megválaszolom kérdéseit személyesen is

Szállítás és tanácsadás

Személyesen:

Hétfotol péntekig reggel 7 és este 8 között.
Szombaton reggel 8 és 12 között.

Online:

24h


Az "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" and "yes" kifejezések az igus® GmbH/ Köln jogilag védett védjegyei a Német Szövetségi Köztársaságban és adott esetben egyes külföldi országokban. Ez a védjegyek nem teljes listája (pl. függőben lévő védjegybejelentések vagy bejegyzett védjegyek) az igus vagy az igus leányvállalatai Németországban, az Európai Unióban, az Egyesült Államokban és/vagy más országokban vagy joghatóságokon.

Az igus® GmbH felhívja a figyelmet, hogy a következő cégek, illetve az összes többi, hajtásokat gyártó és a webhelyen szereplő cég semmilyen termékét nem értékesíti: Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber. Az igus® által kínált termékek gyártója az igus® GmbH.