Kérjük, válasszon kiszállítási helyet

Az ország/régió kiválasztása befolyásolhatja az árat, a szállítási lehetőségeket és a termékválasztékot.
Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.- iroda

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

+36 1 3066486
+36 1 4310374
HU(HU)

chainflex® SFP „semi finished product”, azaz félkész termék

A chainflex® SFP gyártási folyamat

A versenyképesség és a termelékenység mindig is olyan téma volt, amellyel a gépgyártóknak és az automatizálási szakértőknek foglalkozniuk kellett. A gazdasági növekedés 2009 óta tartó lassulása következtében a hatékony és termelékeny folyamatok egyre inkább a figyelem középpontjába kerülnek. A gyakorlati tapasztalatok azonban egyre inkább azt mutatják, hogy a készen kapható megoldások nem alkalmasak a termelékenységi potenciál hosszú távon is fenntartható kiaknázására. Ezért van az, hogy a trendek egyre inkább az egyedileg kialakított gépek és rendszerek felé mutatnak, amelyek segítenek felgyorsítani a folyamatokat, és csökkenteni a költségeket – ez a fejlemény az alkatrészgyártókat sem kerülte el. Ez nemcsak a termékek pontos összeszerelését jelenti, hanem rövid szállítási határidőket, hosszú élettartamot és az új követelményekhez való rugalmas adaptálhatóságot is.
 
Az igus® már 2007-ben meghallotta az idők szavát, és megkezdte a chainflex® kábelgyártási termékcsalád gyökeres átalakítását.
 
Ennek egyik alappillére a chainflex® kábelek moduláris kivitelének bevezetése volt. A chainflex® műszaki kivitelét úgy korszerűsítették, hogy sok alkatrész legyen előállítható moduláris módon, amelyek így számos különféle chainflex® sorozatban lesznek használhatók. Ennek köszönhetően úgy tudjuk testre szabni termékeinket, hogy közben nem növekednek a költségeink. Az igus®-nál a „Semi Finished Product” (félkész termék) rendszer (SFP) néven emlegetjük azt az alapelvet, ami ezt lehetővé teszi. " Ma már minden kábelt átfogóan ennek az alapelvnek megfelelően gyártunk.
 
Ez számos alkatrész nagyszériás gyártását teszi lehetővé, amelyeket aztán ideiglenesen raktárba helyezünk, majd végül pár héten belül késztermékké állítunk össze, miután rendelés érkezett bizonyos kábelekre. Az alapelv: az időigényes és költséges gyártási fázisokat nagy szériában végezzük el, optimalizálva azok idő- és költségigényét.
 
Az „SFP folyamat” jóvoltából az igus® késztermékgyártási költségei a jelentősen megnövekedett anyagárak ellenére nem emelkedtek.
 
A rendszer révén az igus® 97,2%-ban pontosan tudja tartani a szállítási határidőket, így több mint 1000 chainflex® kábel esetében tudja teljesíteni „24 órán belüli” szállításra vonatkozó ígéretét.


Az "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" and "yes" kifejezések az igus® GmbH/ Köln jogilag védett védjegyei a Német Szövetségi Köztársaságban és adott esetben egyes külföldi országokban. Ez a védjegyek nem teljes listája (pl. függőben lévő védjegybejelentések vagy bejegyzett védjegyek) az igus vagy az igus leányvállalatai Németországban, az Európai Unióban, az Egyesült Államokban és/vagy más országokban vagy joghatóságokon.

Az igus® GmbH felhívja a figyelmet, hogy a következő cégek, illetve az összes többi, hajtásokat gyártó és a webhelyen szereplő cég semmilyen termékét nem értékesíti: Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber. Az igus® által kínált termékek gyártója az igus® GmbH.