Kérjük, válasszon kiszállítási helyet

Az ország/régió kiválasztása befolyásolhatja az árat, a szállítási lehetőségeket és a termékválasztékot.
Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.- iroda

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

+36 1 3066486
+36 1 4310374
HU(HU)
3D nyomtatás kopásálló polimerekkel

Önkenő alkatrészek, amelyek akár 50-szer kopásállóbbak, mint a hagyományos 3D nyomtatáshoz használt anyagok


► Tesztelve: akár 50-szer hosszabb élettartam a hagyományos 3D nyomtatóanyagokhoz képest
Világszerte több mint 5000 aktív ügyfél használja kopásálló, 3D nyomtatáshoz alkalmazható polimerjeinket
► Cserealkatrészek, prototípusok és sorozatgyártott alkatrészek 1 és 10 000 közötti darabszámban, egy–három nap alatt szállításra készen, online 3D nyomtatási szolgáltatásunk segítségével

Online 3D nyomtatási szolgáltatás

Online 3D nyomtatási szolgáltatás
3D nyomtatási szolgáltatás

Elég feltölteni a 3D modellt, az azonnali árkalkulátorral már ki is választható a legmegfelelőbb anyag és eljárás. A világ minden pontjára szállítunk.

► Nem működik a feltöltés? Kattintson ide, és közvetlenül a 3D-nyomtatási szolgáltatáshoz tartozó segédprogramban indíthatja el a feltöltést.

Töltsön be egy mintamodellt, és tesztelje az online 3D-nyomtatási szolgáltatást

A továbbfejlesztett alkalmazások ámulatba ejtették vásárlóinkat

► Ügyfélalkalmazások egy csokorban


3D nyomtatáshoz CAD konfigurálása online és az alkatrész élettartamának számítása

CAD konfigurátorok és élettartam-kalkulátor

Ingyenes online eszközök 3D nyomtatott alkatrészekhez: 3D nyomtatáshoz való 3D sablonok egyszerű konfigurálása és az iglidur anyagokból készült nyomtatott alkatrészek várható élettartamának meghatározása az alkalmazásba bevitt paraméterek alapján. Nem szükséges mélyebb CAD ismeret és nem kell regisztrálni sem.

Kopásálló csúszó polimerek kopásvizsgálata

3D nyomtatott alkatrészek tesztelése

Hogyan teljesítenek az iglidur polimerekből 3D nyomtatott gépalkatrészek a PLA, ABS és egyéb anyagokkal, illetve gyártási folyamatokkal szemben? Pillantson be tesztlaborunkba!

3D nyomtatással kapcsolatos fejlesztések

3D nyomtatással kapcsolatos hírek - 2021

Ipari 3D nyomtatással kapcsolatos innovációk. Új termékek és szolgáltatások az additív gyártásban – kopásálló polimerek. Ismerje meg új anyagainkat és eszközeinket!


Tervezési iránymutatás a 3D nyomtatáshoz

Tervezési iránymutatás a 3D nyomtatáshoz

Additív gyártási konstrukciós útmutató

Praktikus tanácsok a 3D nyomtatással gyártható működőképes alkatrészek tervezéséhez A helyes alapanyag és gyártási eljárás mellett a helyes alkatrész konstrukció is nagyon fontos szerepet játszik az élettartam növelésében, a kopás minimalizálásában és a siklási tulajdonságok optimalizálásában.
 

Töltse le a tervezési útmutatót

Ingyenes mintadoboz kopásálló alkatrészekkel

iglidur® 3D nyomtatási mintadoboz

Tapasztalja meg az anyagaink kiváló minőségét

Fedezze fel a 3D nyomtatás alapanyagait és technológiáit. Rendelje meg azingyenes mintadobozunkat amiben különböző nyomtatott mintákat és alapanyagokat láthat majd. Ezekhez a saját nagy teljesítményű műanyag alapanyagainkat használtuk, melyeket különböző gyártási eljárásokkal készült termékeken tekinthet meg.

3D nyomtatási mintadoboz megrendelése

GYIK: Kérdések és válaszok az igus 3D nyomtatási szolgáltatással és az iglidur anyagokkal kapcsolatban

Poralapú nyomtatás (lézerszinterezés)

Mely 3D nyomtatók alkalmasak az iglidur lézerszinterező porok feldolgozására?
Az igus az EOS Formiga P110-et használja. Elvileg az iglidur I3-PL és iglidur I6-PL tribo anyagok CO2 lézeres lézerszinterező 3D nyomtatókkal is működnek, ha a nyomtatási paraméterek állíthatók. Pozitív visszajelzéseket kaptunk már az EOS Formiga P100, valamint 3D rendszerberendezésekkel rendelkező vásárlóktól. A lézerenergia eltérő elnyelése miatt nem alkalmas olyan egyszerűbb rendszerekhez, mint a Sinterit Lisa vagy a Formlabs Fuse 1. Az iglidur I8-ESD-PL fekete színe miatt alkalmas erre; ügyfeleink visszajelzései erre vonatkozóan kedvezőek.

Eddig PA12 vagy MJF alkatrészeket vásároltam; melyik igus lézerszinterezési alapanyag felel meg ezeknek?
Alapvetően minden iglidur lézerszinterező anyag alkalmas, így az igényeknek megfelelően kiválasztható a legmegfelelőbb anyag. Az iglidur I3-PL a leggyakrabban választott és legköltséghatékonyabb lézerszinterező anyag az igus 3D nyomtatási szolgáltatásban.

Nyomtathatók menetek is?
A rögzítő menetek közvetlenül nyomtathatók M6-tól vagy hasonló méretektől. Ehhez a geometriai alakzatot integrálni kell a 3D modellbe. Alternatív megoldásként menetek is vághatók, vagy erős igénybevételnek kitett vagy sűrű menetek esetén menetbetéteket is bevezethetünk. Kérjük, kérjen külön árajánlatot ilyen esetben.

Mi a helyzet a menetes anyákkal?
Az igus kérésre menetes furatokkal ellátott alkatrészeket is tud szállítani trapéz- vagy dryspin vezérorsós anyákhoz. Trapézmenetekhez való menetes anyákat az igus CAD konfigurátorokkal generálhat. A dryspin menetekkel kapcsolatban forduljon igus kapcsolattartójához, mivel ez egy jogilag védett geometria.

Lehetőség van az anyag marására vagy egyéb megmunkálására?
Megfelelő mechanikai megmunkálás lehetséges. Az esztergagépen történő megmunkálásra a nem tömör műanyagoknál szokásos intézkedések (pl.: POM) vonatkoznak; előfordulhat, hogy megfogóra lesz szükség, hogy megakadályozzuk az alkatrész deformálódását a befogás során. Az iglidur anyagok fokozott kopásállósága miatt a köszörülés nehezebb lehet, mint a hagyományos műanyagok esetében.

Melyik iglidur lézerszinterező anyag a legalkalmasabb fogaskerekekhez?
Az iglidur I3 rendelkezik a leghosszabb élettartammal az összes igus 3D nyomtatási anyag közül a fogaskerekekkel végzett tesztek alapján. Csigahajtóművekhez az iglidur I6 jobban megfelel az ellenanyagok közötti relatív súrlódás miatt.

Milyen lehetőségek vannak az alkatrész felületkezelésére?
Az igus 3D nyomtatási szolgáltatásán keresztül megrendelt lézerszinterezett alkatrészek felületkezelésére csiszolás és kémiai simítás közül lehet választani. A rezgő csiszolás során kis kerekek segítségével egyengetik az alkatrész felületét, ezzel csökkentve a felületi érdességet. A kémiai simítás során egy kémiai anyagot visznek fel a felületre, amely lesimítja és lezárja azt.

Milyen előnyökkel és hátrányokkal jár a felületkezelés?
A rezgő csiszolás segítségével aprólékosan eltávolíthatók a felületről a részecskék, ezzel megelőzhető például a siklócsapágyak zsugorodása. Költséghatékony és gyors módszer, de hatástalan olyan helyeken, ahová nem érnek el a csiszolófejek (pl.: belső élek, furatok). Az eljárás csak kisebb, egyszerű geometriájú alkatrészek esetében alkalmazható.
A kémiai simítás folyamat feloldja a műanyagot az alkatrész felületén. Az oldószer elpárolgása után tömör felületet kapunk. Ezzel szemben a kezeletlen alkatrésznek mindig van egy bizonyos porozitása, ami befolyásolhatja a kenőanyagok, ragasztók, sűrített levegő, vagy vákuum alkalmazását. Ez a felületkezelés még simább felületeket eredményez, mint a rezgő csiszolás, ugyanakkor magasabb felárral, és hosszabb, 9-12 munkanapos szállítási idővel jár.
Mindkét felületkezelés közvetlenül konfigurálható és megrendelhető online az iglidur Designerben a "Felületkezelés" fülön.

Mit kell figyelembe venni, vákuummal történő használat során?
A hozzáadott szilárd kenőanyagoknak köszönhetően az igus siklócsapágyak vákuumban is működnek. Alkalmazástól függően a műanyag alkatrészen megengedett maximális gázleadást minimálisra kell csökkenteni. A nagyobb sűrűség miatt itt inkább a lézerszinterezési eljárást javasoljuk az FDM helyett. A lézerszinterezett műanyag alkatrészek gázfelszabadulása csökkenthető az alkatrészek szárításával és átitatásával. Mindkét szolgáltatás elérhető az igus-nál, közvetlenül a gyártási folyamatban.

A 3D-nyomtatott alkatrészek légtömörek?
Az igus-nak eddig az SLS termékekre vonatkozóan volt lehetősége tapasztalatokat szerezni ebben a kérdésben. Ismeretes, hogy a kezeletlen alkatrészek nem rendelkeznek nagy légtömörséggel. A gáztömörség jelentősen javítható impregnálással vagy vegyszeres simítással; ezt vásárlói visszajelzéseink is megerősítettek. A gáztömörség azonban a falvastagságtól is függ; minél vastagabb a fal, annál nagyobb az alkatrész légtömörsége. A filamentnyomtatással előállított alkatrészeknél kisebb gáztömörség feltételezhető, ezért itt a lézerszinterezés javasolt.

Létezik színes por is / milyen színek állnak rendelkezésre?
Az igus nem kínál színes lézerszinterező port. Az anyagok cseréje időigényes, ezért a lézerszinterezett alkatrészeket általában utólag színezzük. Ez lehetséges igludur anyagok esetében is. Több mint 20 standard szín áll rendelkezésre, és egyedi színek is elérhetőek. Az anyag tribológiai tulajdonságait befolyásolhatja a színezés.
Az iglidur tribo-anyagok alapvetően fehér (iglidur I6, I10), sárga/bézs (iglidur I3) vagy antracit/fekete (iglidur I8-ESD) színűek. Fekete alkatrészek esetében az iglidur I8-ESD néha jobb választás a színezett alkatrészekhez képest, mivel az alkatrésznek nem csak a felülete fekete, és így a szállítási idő és az alkatrészköltség sem növekszik. Az így kapott fekete szín jobban ellenáll az időjárás viszontagságainak.

Filament nyomtatás (FDM/FFF)

Melyik filament 3D nyomtatót ajánlja az igus?
A piacon elérhető rendszerek nagy száma miatt nem lehet egyértelmű ajánlást tenni. Alapvetően a nyomtatónak kellően nagy és zárt beépítési térrel, valamint fűtött betétekkel kell rendelkeznie. Továbbá a nyomtatófej két festékfúvókával vagy két független nyomtatófej szükséges, melyek legalább 300°C-ra melegíthetőek.
Az eszköz szabad konfigurálhatósága is fontos, tehát, hogy a feldolgozási paraméterek állíthatóak legyenek, és legyen lehetőség külső gyártóktól származó filamentek feldolgozására. További hasznos specifikáció a cserélhető mágneses lemezek, a hálózati csatlakozás, a közvetlen meghajtású extruder és az automatikus nyomtatótálca szintezés.
A legtöbb nyomtató gond nélkül működik szálanyagainkkal. Ha most vásárolt nyomtatót, szívesen küldünk Önnek mintákat alapanyagainkból - keressen minket bizalommal.

Használhatom az iglidur szálanyagokat a saját nyomtatómmal is?
A legtöbb esetben igen, amennyiben a 3D nyomtató lehetővé teszi harmadik féltől származó anyagok feldolgozását. Ha a nyomtatási paraméterek (sebesség, hőmérséklet, stb.) beállíthatók, akkor belevághatunk.

Feldolgozhatók az igus filamentek Stratasys/Makerbot/Markforged nyomtatókon?
Nem, mivel más gyártókhoz hasonlóan, ezek is csak a saját szabadalmaztatott filamentek használatát engedik.

Milyen filament átmérőket kínál az igus?
Az igus filamentjei 1,75 mm és 2,85 mm átmérőjűek. Egyes 3D nyomtatókhoz 3 mm átmérőjű szálanyag szükséges. A gyakorlatban ez a 2,85 mm-es átmérőre vonatkozik, így ez használható. Ezért az igus "3 mm-es filament" olyan nyomtatókon használható, amelyek 2,85 mm-es vagy 3 mm-es szálanyagot igényelnek.
Egyelőre csak a magas hőmérsékletű nyomtatásra alkalmas szálak (iglidur RW370, A350 stb.) elérhetők az 1,75 mm-es méretben.

Milyen méretűek a tribofilament tekercsek?
A filament tekercsek méretei a webshop termékoldalain tekinthetők meg.

A Cura profilok nem működnek, mit tehetek?
Az iglidur I150-PF, I180-PF és más tribofilamentek profiljait a Marketplace-en keresztül telepítheti Curába. Ezután újra kell indítani a szoftvert. A profilok csak az Ultimaker 3D nyomtatókkal (3, S3, S5) működnek, az anyagokat pedig csak akkor lehet kiválasztani, ha a Curában be van állítva ilyen eszköz. Nincsenek letölthető profilok a Curához más 3D nyomtatókra.

Létezik egy általános, 3D nyomtatókra alkalmazható profil vagy paraméter beállítás?
A legtöbb 3D nyomtató esetében javasoljuk az adott tribofilamentre vonatkozó általános megmunkálási segédletünk letöltését. Ez az adott anyag termékoldalán, a letöltések között található a webshopban.

Létezik az igus kínálatában szálerősített filament?
Az igumid P150-PF szálerősített alapanyag, melynek merevsége és tartása meghaladja a többi tribofilamentét.

Melyik anyag alkalmas tribofilamentek hordozóanyagaként?
A tribofilamenttől függően különböző külső beszállítóktól származó (víz)oldható filamentek, például PVA használhatók. A magasabb feldolgozási hőmérsékletű szálaknál, mint az iglidur I180-PF, I190-PF és J260-PF, szükség esetén magasabb hőmérséklethez megfelelő hordozóanyagot kell használni (pl.: Formfutura Helios).
Alternatív megoldás az úgynevezett "letéphető" hordozóanyagok, amelyek 3D nyomtatás után kézzel könnyen eltávolíthatók. Egyes tribofilamentek, pl.: az iglidur I150-PF esetében, a PLA is alkalmas támasztóanyagnak, mely nyomtatás után manuálisan, különösebb erőfeszítés nélkül eltávolítható.
A magas hőmérsékleten használható tribofilamentek esetében (iglidur RW370, A350 stb.) egyelőre nem áll módunkban javaslatot tenni.

Melyik szálanyag a legalkalmasabb a fogaskerekekhez?
A tribofilamentek és standard szálanyagok összehasonlítása során az iglidur I190-PF és az igumid P150-PF érte el a legjobb eredményeket. Részletes jelentés jelenleg nem áll rendelkezésre, de a jövőben tervezzük.

Hogyan lehet elérni, hogy az igus szálak tapadjanak a nyomólemezhez?
A tribofilamentekhez való tapadásfokozó és ragasztófólia elérhető az igus webshopban. A tapadást elősegítő anyagot folyékony formában viszik fel a nyomtatási felületre (például üvegre), és tapadási közegként és elválasztási segédanyagként szolgál, amikor a lemez lehűlt. A fólia a nyomtatólapra van ragasztva, és jobb tapadást biztosít. Az Ultimaker 3D nyomtatókhoz csak a tapadásfokozó használható.

Elérhetők színes szálanyagok is, ha igen, milyen színekben?
Mivel műszaki anyagokról van szó, a szín másodlagos. Ezért a szálanyagok csak fehér (iglidur I150-PF, I180-PF) vagy bézs/sárga (iglidur J260-PF, I190-PF, RW370-PF) színben kaphatók. Az iglidur I180-PF változataként speciális alkalmazásokhoz az iglidur I180-BL-PF fekete színben, valamint az élelmiszeripar számára készült iglidur I151-PF és A350-PF kék színben kapható.

Milyen lehetőségek vannak az alkatrész felületkezelésére?
Egyes tribofilamentek esetében ez lehetséges, és már kísérletileg is tesztelték. Az Ön alkalmazására vonatkozó konkrét kérdésével kérjük, forduljon bizalommal igus képviselőjéhez.

Meg kell szárítani a filamenteket?
Általában ajánlott időről időre szárítani a filamenteket a kiváló felületi minőség, valamint az optimális mechanikai tulajdonságok és az anyag nyomtathatóságának biztosítása érdekében. Egyes filamenteket, mint például az iglidur I190-PF, iglidur A350-PF és iglidur RW370-PF, gyakrabban kell szárítani. A szálanyagok légkeveréses sütőben vagy kifejezetten erre a célra kialakított szárazlevegős készülékben száríthatók.

Mi a maximális szárítási hőmérséklet?
Alapvetően az a megfelelő szárítási hőmérséklet, amely nem haladja meg a műanyag maximális felhordási hőmérsékletét, és nem károsítja a műanyag tekercset sem. Matt fekete műanyag tekercs esetében max. 70°C, átlátszó tekercs esetében max. 90°C és fényes fekete tekercsnél (magashőmérsékletű szálanyagok) max. 125°C legalább 4-6 óra szárítási idővel.

A lézerszinterezéshez hasonlóan az FDM eljárás esetében is van lehetőség utólagos megmunkálásra?
Van lehetőség az FDM eljárással készült alkatrészek utólagos megmunkálására, például mechanikus megmunkálásra (fúrás, esztergálás, marás) és menetbeállításra is. Ezzel kapcsolatos kérdése esetén forduljon hozzánk bizalommal.

Milyen anyagok elérhetők az igus 2K és 4K nyomtatási szolgáltatásban?
A tribofilamenteken kívül számos más szálanyag is elérhető a többkomponensű 3D nyomtatási szolgáltatás keretében, például rugalmas anyagok (TPU) és egyéb alapanyagok. Ha felkeltettük érdeklődését, kérjük, keressen minket bizalommal.

Mely anyagokat lehet kombinálni?
Egyes szálanyagok molekuláris összetételük révén vegyíthetők. Míg más anyagok nem kombinálhatók egymással, ezért esetükben formai illeszkedést kell kialakítani. További információt talál a többkomponensű nyomtatásról szóló blogbejegyzésünkben.

További kérdések az additív gyártás kapcsán

Forgalmaz az igus műgyantát SLA/DLP feldolgozáshoz?
Nem, jelenleg nem. De abszolút elképzelhető, hogy a jövőben lesz tribo-gyanta. Az SLA és DLP eljárások során olyan fotopolimereket alkalmaznak, melyek specifikációi a megmunkálás után is jelentős változásokon mehetnek át, különösen UV-sugárzás hatására. Az igus aktívan keresi a megoldást a problémára.

Forgalmaz az igus műgyantát SLA/DLP feldolgozáshoz?
Nem, jelenleg nem. De abszolút elképzelhető, hogy a jövőben lesz tribo-gyanta. Az SLA és DLP eljárások során olyan fotopolimereket alkalmaznak, melyek specifikációi a megmunkálás után is jelentős változásokon mehetnek át, különösen UV-sugárzás hatására. Az igus aktívan keresi a megoldást a problémára.

Léteznek átlátszó anyagok az igus kínálatában?
Nem. Az igus elsősorban és kifejezetten mozgó alkalmazásokhoz gyárt alapanyagokat.

Melyik anyag a legjobb választás a burkolatokhoz?
Elképzelhető, hogy az ilyen alkatrészek gyártása az igus-nál drágább, mint más szolgáltatóknál, mivel speciálisan minimális súrlódásra és kopásra optimalizált anyagokat használunk. Az iglidur I8-ESD színe és antisztatikus tulajdonságai miatt, valamint az igumid P150-PF szálerősítése miatt alkalmas.

Az igus tud pótalkatrészeket gyártani?
Ha létezik 3D-s modell, és az eredeti gyártó részéről nem áll fenn jogkövetelés, akkor semmi akadálya. Kereskedelmi ügyfeleink számára elérhető a hibás alkatrészek újragyártásának lehetősége. Magánszemélyek számára javítási szolgáltató partnereinken keresztül lehetőséget nyújtunk az alkatrész rekonstrukciójára és elkészítésére. Az olyan egyszerűbb alkatrészekhez mint a siklócsapágyak és fogaskerekek, az igus CAD konfigurátorai is használhatók.

Az igus fém alkatrészeket is gyárt a 3D nyomtatási szolgáltatásban?
Nem.

Vannak vezetőképes 3D nyomtatási anyagok az igus kínálatában?
Igen és nem. A módosított műanyagok a fémekhez képest nagyon nagy ellenállással rendelkeznek. A fajlagos ellenállási tényezők alapján, mely 1x107 ohm x cm, az iglidur I8-ESD az "antisztatikus disszipatív" tartományba tartozik, de nem igazán vezetőképes.

Vannak tűzálló 3D nyomtatási anyagok az igus kínálatában?
Az iglidur RW370-PF, A350-PF és J350-PF tribofilamentek az UL94 V-0 szerint tűzállóak. Az iglidur RW370-PF a vasúti járművekre vonatkozó EN45545 szabványnak is megfelel. Az iglidur I3 SLS anyag teljesíti a gépjármű belső terére vonatkozó FMV SS 302 és a DIN 75200 tűzállósági vizsgálat követelményeit. A tanúsítványok az egyes termékoldalak „Letöltések“ fülénél letölthetőek a webáruházból .

Vannak FDA tanúsítvánnyal rendelkező 3D nyomtatási anyagok az igus kínálatában?
Az iglidur I6 és iglidur I10 SLS anyagok, valamint az iglidur I151-PF és A350-PF tribofilamentek megfelelnek az élelmiszerekkel való kontaktusra vonatkozó FDA és EU 10/2011 előírásoknak. A tanúsítványok az egyes termékoldalak „Letöltések“ fülénél letölthetőek a webáruházból.

Mely anyag alkalmas vízalatti használatra?
Az iglidur anyagokkal végzett víz alatti forgó alkalmazásokban végzett tesztek során láthattuk, hogy az iglidur I8-ESD SLS anyag különösen jól illeszkedik az ilyen környezeti feltételekhez, mivel ebben a környezetben a kopási arány nagyon alacsony.

Melyik anyag UV-álló?
Az időjárási tesztben (egyenként 8 óra UV-A besugárzás, valamint 4 óra kondenzáció 50°C-on, összesen 2000 óra / ASTM G154 4. ciklus) az iglidur I3 és I6 lézerszinterező anyagok viszonylag ellenállónak bizonyultak, a hajlítószilárdság körülbelül -20%-os változásával; az iglidur I190-PF tribofilament pedig körülbelül -40%-kal tekinthető a leginkább ellenállónak az időjárási tényezőkkel, például az UV-sugárzással szemben.

Mekkora az iglidur 3D nyomtatási anyagok kémiai ellenállása?
A tribofilamentek és az SLS anyagok vegyszerállósága megtekinthető a kereshető listákban a "Műszaki adatok" fülnél a webáruházi termékoldalakon vagy az iglidur Designerben a "További információk" alatt.


Konzultáció

Szívesen megválaszolom kérdéseit személyesen is

Photo
Illy Dániel

E-mail írása

Szállítás és tanácsadás

Személyesen:

Hétfotol péntekig reggel 7 és este 8 között.
Szombaton reggel 8 és 12 között.

Online:

24h

The terms "igus", "Apiro", "CFRIP", "chainflex", "conprotect", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-loop", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-spool", "e-skin", "flizz", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "kineKIT", "manus", "motion plastics", "pikchain", "plastics for longer life", "print2mold", "readycable", "readychain", "ReBeL", "robolink", "speedigus", "tribofilament", "triflex", "xirodur" and "xiros" are legally protected trademarks of the igus® GmbH/Cologne in the Federal Republic of Germany, and, where applicable, in some foreign countries. igus® GmbH points out that it does not sell any products of the companies Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosh Rexroth, SEW, Siemens, Stöber and all other drive manufacturers mentioned on this website. The products offered by igus® are those of igus® GmbH.