Change Language :
A vendéglátóiparban az automatizálás, az általános élelmiszer-előállítás vagy a vendéglátóipari automatizálás az alapanyagok kiválasztásától az ételek és italok elkészítéséig és a vendégeknek történő felszolgálásáig minden tevékenységre kiterjedhet. A szobai lineáris robotok a polcról veszik le az alapanyagokat, a főzőrobotok pedig feldolgozzák azokat. A barista robotok kiveszik és felszolgálják a frissen elkészített kávét. A delta robotok pedig a pick & place segítségével rakják össze a hamburgert. A forgó, forgó és lineáris mozgásokat mindezen folyamatokban csapágyak, fogaskerekek és robotikus alkatrészek biztosítják. Ezek az úgynevezett mozgásplasztikák egyszerűen megvalósíthatók, karbantartásmentesen üzemeltethetők és költséghatékonyan megvalósíthatók.
Az automatizálásnak aligha lehetne édesebb íze. A robot kamerával van felszerelve, és minden csokoládét lefényképez. Az adatokból megtanulja, hogy hol találhatók a különböző típusú pralinék. A robot megméri az egyes pralinéfajták magasságát is. Ezt az információt később felhasználja a csokoládédoboz megtöltésekor.
Ebben az alkalmazásban a tésztadarabokat egy szállítószalagra helyezik a további feldolgozáshoz. Előzetesen függőlegesen szállítják őket, majd a szállítószalagra helyezik. FDA-konform kialakításra volt szükség, mivel ez élelmiszerekkel való bánásmódot jelent.
Az automatizált jégkeverő gép megmutatja, hogy az automatizálás hogyan lehet könnyen sikeres a vendéglátóiparban. Hasznos segítség sok vendéglős számára a munkaerőhiányos időkben.