Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

+36 1 3066486
+36 1 4310374

drylin® SHT – Termékválaszték

Trapézmenetek

Az opcionális trapézmenetes hajtású lineáris asztalokkal a drylin® SHT termékek portfóliója számos kihívásra kínál változatos megoldásokat.

Ritkamenet

A drylin® ritkamenetes lineáris asztalok rendkívül nagy mozgási sebességet biztosítanak alacsony forgási sebesség mellett. Így elérik akár a 100 mm/fordulat emelkedést is. A kenésmentes iglidur® J műanyagból készült anyák eközben hidegen hengerelt rozsdamentes acélból készült orsókon futnak. Megfontolandó alternatívát kínál a fogasszíjas tengelyekkel szemben, különösen a kis darabok gyors mozgatásában.

Állítható radiális hézag

A „turn-to-fit” funkció (állíthatóság) segítségével az egyedi hézagállítás kézzel végezhető el. A beállítás 0,01 mm-es lépésekben történik, a működés során pedig nem fordulhat elő véletlenszerű meglazulás (SLW 10-20 típussorozat).

 
Elhajlás

Az opcionális axiális előfeszítés csökkenti a rendszer holtjátékát. A pozicionálás pontossága és az ismételhetősége optimalizálható. A szükséges hajtónyomaték csak csekély mértékben nő.

 
Bal-jobb és fordított

A szabványos jobbmenetes vezérorsókon túl balmenetes és fordított vezérorsók is alkalmazhatók. Ez az opció, melyet gyakran alkalmaznak a formátumállítás során, pontosan meghatározható minden ármérőhöz és típussorozathoz.
 
 
 
 

Tengelyanyagok

Az SHT típussorozat lineáris tengelyeinek használata esetén megválaszthatjuk a tengely anyagát is: acél, rozsdamentes acél vagy kemény anodizált alumínium (standard). A gyors kiszállításnak, a kiváló súrlódási együtthatóknak és a kopásállóságnak köszönhetően a legkedveltebb standard kivitel az alumíniumból készült változat.

 
Trapézmenetes orsók anyagai

A trapézmenetes orsók acélból és rozsdamentes acélból készült változatban kaphatók. Külön kérésre kemény bevonattal ellátott alumíniumorsókat is szállítunk. A ritkamenetes orsók és a metrikus menetes rudak mindig rozsdamentes acélból készülnek. Az orsóvégek fokozatosan vékonyodnak az akár 14 mm-es orsóátmérőre. Kérésre csapok és különleges megmunkálás is rendelhető.

Nagy emelkedésű vezérorsóanyák  
Ritkamenetes orsók anyagai

Valamennyi ritkamenetes orsó rozsdamentes acélból készül. A trapézmenethez képest a ritkamenet jóval nagyobb menetmagasságokat mutat. Így nagyobb mozgási sebességet lehet lehet elérni, ugyanakkor a hajtónyomaték is nagyobb lesz, mint a trapézmenet esetében. Rendelhető átmérők és menetmagasságok: 8 x 15, 10 x 12, 10 x 50, 18 x 100.

 
Gyors előremenet

A gyorskioldó mechanizmussal ellátott SHT lineáris asztalok és SHTP műanyag lineáris asztalok egyszerre kombinálják a pontos pozicionálást és a gyors kézi állítást.