Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

+36 1 3066486
+36 1 4310374
Technológiai fejlődés és alacsonyabb költségek
motion plastics megoldások
fitneszgépekhez

Jelenleg több mint tízmillió látogató edz a németországi edzőtermekben, és a számuk egyre gyarapszik. A leg lányegesebb mindig: az ergonomikus és finom mozgások. Az ülés pozíciójának, a súlynak és az eszköz dőlésének beállításához az igus csapágyakat és lineáris rendszereket ajánljuk. Ezek kényelmesen kezelhetőek, és szinte hang nélkül működnek. Nem kevésbé lényeges: az igus termékek mindenféle külső kenés nélkül működnek. Végülis senki sem szeretné, hogy edzés közben koszos legyen a keze, vagy olajfoltok kerüljenek divatos edzőruhájára. A professzionális edzőgépeknek bírniuk kell a folyamatos, mindennapi működést, akár manuálisan, akár elektronikusan állíthatóak.

Az igus megoldások előnyei:

 • Költséghatékonyság
 • Kisebb helyigény és súly
 • Folyamatos használat mellett sem igényelnek karbantartást
 • Gyors kiszállítás
 • Könnyű összeszerelés
 • Komplett rendszerek vagy egyedi alkatrészek (akár 1 db is rendelhető)
 • Élettartam-számítás
 • Alacsony vibráció és zaj


Új termékek

40%-kal kevesebb szerelési idő

Nagy terhelhetőségű menetes siklóanya új kivitelben

Új drylin W hibrid görgős csapágy golyóscsapágyakkal


Válogatott motion plastics megoldások fitneszgépekhez

drylin lineáris technológia

drylin lineáris technológia

iglidur siklócsapágyak

iglidur siklócsapágyak

 • Karbantartásmentes, száraz működés
 • Kis súrlódási együttható
 • Vibráció elnyelő hatás

igubal gömbcsuklók

igubal gömbcsuklók

 • Az egytengelyűségi hibák kiegyenlítéséhez
 • Korróziómentes, könnyen tisztítható
 • Nagy teherbírás


Ingyenes termékminták

Nézze meg Ön is, hogyan fejleszthetné a technológiát fitnesz eszközeiben, miközben pénzt is megtakaríthat. Rendelje meg ingyenes siklócsapágy és lineáris technológia mintadobozainkat, vagy kérhet egyedi alkatrészt az Önnek megfelelő formában, anyagból és mennyiségben.


Példák a drylin és az iglidur termékek alkalmazására

Példa: lábgép és multifunkcionális fitnessgép

A leggyakrabban használt erősítő gépek közé tartoznak a lábgépek és multifunkcionális gépek bicepsz és hátizom-erősítő funkcióival. A drylin W lineáris vezetőelem lehetővé teszi a lábpárna magasságának egyszerű és szinte teljesen hangtalan beállítását a lábedzéshez. A dupla profilok és csúszkák gyorsan felszerelhetők, és mivel kenésmentesen működnek, semmilyen karbantartást nem igényelnek. Az iglidur G és M250 siklócsapágyak multifunkcionális edzőgép minden csapágyazási pontjára megfelelők. Ezek a csapágyak a mozgássorozatban részt vevő összes csuklóponthoz ajánlottak. Bárhová is szerelik őket, korrózióállóak, sosem nyikorognak, és egy életen át tartanak.

Lábgép Lábgép
Bicepsz-erősítő a multifunkcionális fitneszgépen Bicepsz-erősítő a multifunkcionális fitneszgépen
Pillangóizom és széles hátizom edzésére szolgáló függőleges hátgép Hátizom-erősítő a multifunkcionális fitneszgépen

Példa: evezőgép

Ha a kardiovaszkuláris rendszerét szeretné erősíteni, akkor az evezőgép a tökéletes választás. Mind a forgó, mind az elfordítható csuklók ideálisan beállíthatók az iglidur csapágyakkal – csendesek és karbantartásmentesek. Az evezőgépekbe beépített drylin W lineáris vezetőrendszerek egyáltalán nem igényelnek kenést, ezért nyitott alkalmazásokban is használhatók. A kéttengelyes alumínium profil kiváló torziós merevséget kínál, ráadásul tömege is csekély. A lineáris csapágyakkal az ülés súrlódásmentesen és halkan siklik.

Evezőgép Evezőkar
Evezőgép Ülés sín
Evezőgép Kereszttartó karok

Példa: otthoni edzőgép és ergométer

Az ideális ülő testhelyzet nagyon fontos a kardiógépek, például az otthoni edzőgépek vagy az ergométerek esetében, mert ezzel megelőzhetők a sérülések, például a térdízületek megerőltetése. Kézzel vagy chipkártyás vezérléssel, az Ön igényeire szabva állítható az üléstávolság, illetve a fogantyúk és kijelzők magasságának beállítása, akár másodpercek alatt. Profiljai, valamint készre szerelt csúszkái vagy szimpla lineáris csapágyai révén a drylin® W lineáris vezető ideális megoldás bármely konstrukció és kivitel mellé. Különösen elektromos állítás esetén, az igus® energialáncok és kábelek minden beépítési térben biztosítják a hibamentes üzemet, még a legszűkebb hajlítási sugár mellett is.

Evezőgép Evezőgép ülésének beállítása
Ergométer Ergométer ülésének beállítása
Elliptikus tréner Elliptikus tréner kijelzőjének beállítása

Péda: kardiógépek

Az igus csapágyakkal és lineáris rendszerekkel szerelt professzionális modellek hosszú időn keresztül gond nélkül ellenállnak a folyamatos igénybevételnek. A gép strapabíró elemei biztonságot és megbízhatóságot nyújtanak sok éven keresztül. Hisz nincs annál bosszantóbb a gépek üzemeltetői és az edzőterem látogatói számára, mint a meghibásodott gépek. Legyen szó lineáris vezetőkről vagy siklócsapágyakról – az igus a hagyományos hajtástechnológia minden komponensét kenésmentes változatban kínálja. Ezek olyan technikai polimerekből készülnek, amelyek nem igényelnek kenést. A körkörösen mozgó acélgolyókhoz képest egyszerűbb mozgás révén csökken a zaj, ráadásul a költségeken is 40%-ot takaríthatunk meg.

Siklócsapágyak az ülés beállításához és a pedálokon Ülés beállítása és pedál
Siklócsapágyak az elliptikus trénerben Karemelő
Lépcsőzőgép siklócsapágyai Lépcsőzőgép

Alkalmazási példák a fitnesz, a sport és a rehabilitáció területéről


További információ

Fitneszgépek termékismertető prospektus

Fontos információk termékeinkről és szolgáltatásainkról

Letöltés most

Az igus online eszközei

Online megtervezheti a terméket, kiszámíthatja élettartamát, és csökkentheti a költségeket

Tovább az eszközökhöz