Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

Fon +36 1 3066486

Fax +36 1 4310374

Maradjon mindig aktív ...

... az igus® sportfelszerelésekhez tervezett lineáris vezetőivel és csapágyival

Cserélje ki csapágyát most, és csökkentse a költségeit akár 40%-kal

McFit, Fitness First vagy Kieser Training – jelenleg több mint tízmillió klubtag edz a németországi edzőtermekben, és a számuk egyre gyarapszik. A statisztika azt mutatja, hogy az edzőtermekben leggyakrabban használt fitneszgépek a súlyemelő- és a kardiógépek. Mindig a középpontban: ergonomikus és finom mozgások. Az ülés pozíciójának, a súlynak és az eszköz dőlésének beállításához az igus® csapágyakat és lineáris rendszereket ajánljuk. Ezek kényelmesen használhatóak, és szinte hang nélkül működnek, mivel nem rendelkeznek golyókkal. Különösen a több száz edzőgéppel rendelkező nagyobb sportlétesítményekben rendkívül fontos, hogy alacsony legyen a gépek zajkibocsátása. Nem kevésbé fontos: az igus® termékek nem igényelnek kenést. Végül is senki nem szeretné, hogy edzés közben koszos legyen a keze, vagy olajfoltok kerüljenek divatos edzőruhájára. A professzionális edzőgépeknek bírniuk kell a folyamatos, mindennapi működést, akár manuálisan, akár elektronikusan, gombnyomással állítják be őket. Könnyű, csendes és finom mozgások ... újra és újra, napi több óra működés mellett.

A nagy teljesítményű igus® polimerek előnyei a sport-, fitnesz- és rehabilitációs ipar számára:

Karbantartásmentes száraz működés, zsír nélkül

Alacsony mértékű súrlódás

Sima és csendes működés

Korróziómentes, könnyen tisztítható

Elnyeli a rezgéseket

Alacsony kopás


Az igus® az edzőgépekben: egy arany díjjal kitüntetett manus®-alkalmazás elhozza az otthonába a sífutópályát.

 

drylin® lineáris technológia
 

drylin® lineáris technológia  

iglidur® csapágyak


iglidur® csapágyak  

Karbantartásmentes száraz működés

Alacsony mértékű súrlódás

Elnyeli a rezgéseket

Tovább az iglidur® online webáruházba

igubal® gömbcsuklók


igubal® gömbcsuklók  

Igazítási hibák kompenzációja

Korróziómentes, könnyen tisztítható

Nagy teherbírás

Tovább az igubal® áruházba

Egyedi megoldások az Ön alkalmazásához

Állunk rendelkezésére a sport, fitnesz és rehabilitáció területén szerzett több éves tapasztalatunkkal:
Michael Hornung  

Ha további kérdései vannak vagy további információra van szüksége, akkor forduljon hozzánk, bármikor szívesen segítünk!
Michael Hornung
Tel.: +49 2203 9649 156

 

A drylin® és iglidur® termékek alkalmazási területei

A legnépszerűbb edzőgépek súlyemeléshez, például lábizomedzéshez és -nyújtáshoz, valamint pillangóizom- és széleshátizom-erősítéshez. Ezekben az alkalmazásokban a drylin® W lineáris vezetők és az iglidur® csapágyak megbízható működést nyújtanak. A lineáris vezető lehetővé teszi az ülés magasságának egyszerű és szinte teljesen hangtalan beállítását a lábedzéshez. A dupla profilok és csúszkák gyorsan felszerelhetők, és mivel kenésmentesen működnek, semmilyen karbantartást nem igényelnek. A pillangóizom és a széles hátizom edzésére szolgáló függőleges hátgép összes csapágyazási pontjához az iglidur® G- és az M250 csapágyak jelentik a tökéletes megoldást. Ezek használata a mozgássorozatban részt vevő összes csuklóponthoz ajánlott. Bárhová is szerelik őket, korrózióállóak, sosem nyikorognak, és egy életen át tartanak.

Lábizomedzés és -nyújtás  
Pillangóizom és széles hátizom edzésére szolgáló függőleges hátgép  
Pillangóizom és széles hátizom edzésére szolgáló függőleges hátgép  

Ha a kardiovaszkuláris rendszerét szeretné erősíteni, akkor az evezőgép a tökéletes megoldás. Mind a forgó, mind az elfordítható csuklók ideálisan beállíthatók az igus® csapágyakkal – csendesek és nem igényelnek karbantartást. Az evezőgépekbe beépített drylin® lineáris vezetőrendszerek teljesen kenésmentesek, ezért használhatók nyitott alkalmazásokban. A kéttengelyes alumínium profil kiváló torziós merevséget kínál, ráadásul tömege is csekély. A lineáris csapágyakkal az ülés súrlódásmentesen és halkan csúszik.

Evezőgép  
Evezőgép  
Evezőgép  
Felhasznált termékek

Az ideális ülési helyzet nagyon fontos a kardiógépek, például az otthoni edzőgépek vagy az ergométerek esetében, mert ezzel megelőzhetők a sérülések, például a térdízületek megerőltetése. Történjen akár kézzel, akár chipkártyás vezérléssel történik az üléstávolság, valamint a fogantyúk és kijelzők magasságának beállítása, mindezeket másodpercek alatt elvégezheti az Ön speciális igényei szerint. Profiljai, valamint készre szerelt csúszkái vagy szimpla lineáris csapágyai révén a drylin® W lineáris megvezető elem minden konstrukcióhoz és kivitelhez az ideális szerelőkészlet. Az igus® egységek és kábelek különösen az elektromos állítás esetén minden beépítési térben biztosítják a hibamentes üzemet, még a legszűkebb hajlítási sugár mellett is.

drylin® lineáris technológia kardiógépekhez – az ülés, a kijelző és a fogantyúk beállításához
Ülésbeállítás  
Kardiógép kijelzőjének beállítása  
Kardiógép fogantyújának beállítása  
Felhasznált termékek
iglidur® csapágyak kardiógépekben – nyeregbeállításhoz és a pedálban
Nyereg beállítása  
Csapágyak a pedálban  
Felhasznált termékek

Az igus® csapágyakkal és lineáris rendszerekkel felszerelve a professzionális modellek hosszú időn keresztül ellenállnak ezeknek a terheléseknek. A gép robusztus elemei hibamentes biztonságot és megbízhatóságot nyújtanak sok éven keresztül. Nincs annál bosszantóbb a gépfenntartók és az edzőterem klubtagjai számára, mint a meghibásodott gépek. Legyen szó lineáris vezetőkről vagy csapágyakról – az igus® a hagyományos meghajtótechnológia minden komponensét kenésmentes változatban kínálja. Ezek olyan műszaki műanyagokból készülnek, amelyek nem igényelnek kenést. A körben forgó acélgolyókéhoz hasonlító mozgás csökkenti a működési zajt és a tömeget, ezáltal 40%-kal csökkenti a költségeket.

Az igus® termékeket sikeresen használják a sport-, fitnesz- és rehabilitációs ipar területén

Íme néhány alkalmazási példa ügyfeleinktől.
Rehabilitációs berendezések  
Kiváló megbízhatóság és terhelhetőség

Ez az alkalmazás elsősorban a járóképtelen betegeket biztosítja a szobabiciklin rehabilitációjuk során. Az iglidur® csapágyak hosszú élettartamot és kiváló terhelhetőséget biztosítanak.

Body-Spider®  
Helyet takarítanak meg és nem igényelek karbantartást

18 személy edz és használ egyszerre egyetlen edzőgépet – a Body-Spider® többfunkciós eszközzel ez ma már megvalósítható. Mintegy 100 db műanyag igus® csapágy biztosítja a szükséges kompaktságot és karbantartásmentes működést.

Fekvő lábnyomógép  
Súrlódásmentes üzem kenés nélkül

Ezzel a fekvő lábnyomógéppel ideálisan megfeszíthetők az izmok. A drylin® lineáris technológiával elért súrlódásmentes működés garantálja az edzés sikerességét. A korrózió- és kenésmentes komponensek lehetővé teszi a kültéri használatot is.

Kiváló minőségű fitneszgép  
Költséghatékony, halk és kenésmentes

A drylin® W moduláris csomaggal az A & D Sports megtalálta a megoldást arra, hogyan szerelje fel kiváló minőségű fitneszgépeit egyszerre költséghatékony és kenésmentes komponensekkel.

Zsámoly – a csúszó ülés  
Rendkívül robusztus, folyamatos igénybevétel mellett is.

Ezzel az alkalmazással a felsőtestet és a hátizmokat lehet feszíteni. Az igubal® gömbcsuklók kényelmes ülést biztosítanak, és bírják a folyamatos húzást.

Edzőgép  
Hosszú élettartamú, csendes és költséghatékony

Ez az alkalmazás kiemeli a fém csapágyakról műanyag megoldásokra történő váltás előnyeit. Ezzel az edzőgéppel az igubal® gömbcsapágyak biztosítják a csendes működést és a minimális karbantartást.

További információ

Konzultáció

Szívesen megválaszolom kérdéseit személyesen is

Szállítás és tanácsadás

Személyesen:

Hétfőtől péntekig reggel 7 és este 8 között.
Szombaton reggel 8 és 12 között.

Online:

24h