Kapcsolattartóm
igus® Hungária Kft.

Ipari Park utca 10.

H-1044 Budapest

+36 1 3066486
+36 1 4310374
Hozza magát formába gyorsan,
kenőanyagok használata nélkül

Maradjon mindig aktív ...

... az igus® sportfelszerelésekhez tervezett lineáris vezetőivel és csapágyival

Cserélje ki csapágyát most, és csökkentse a költségeit akár 40%-kal

McFit, Fitness First vagy Kieser Training – jelenleg több mint tízmillió klubtag edz a németországi edzőtermekben, és a számuk egyre gyarapszik. A statisztika azt mutatja, hogy az edzőtermekben leggyakrabban használt fitneszgépek a súlyemelő- és a kardiógépek. Mindig a középpontban: ergonomikus és finom mozgások. Az ülés pozíciójának, a súlynak és az eszköz dőlésének beállításához az igus® csapágyakat és lineáris rendszereket ajánljuk. Ezek kényelmesen használhatóak, és szinte hang nélkül működnek, mivel nem rendelkeznek golyókkal. Különösen a több száz edzőgéppel rendelkező nagyobb sportlétesítményekben rendkívül fontos, hogy alacsony legyen a gépek zajkibocsátása. Nem kevésbé fontos: az igus® termékek nem igényelnek kenést. Végül is senki nem szeretné, hogy edzés közben koszos legyen a keze, vagy olajfoltok kerüljenek divatos edzőruhájára. A professzionális edzőgépeknek bírniuk kell a folyamatos, mindennapi működést, akár manuálisan, akár elektronikusan, gombnyomással állítják be őket. Könnyű, csendes és finom mozgások ... újra és újra, napi több óra működés mellett.

A nagy teljesítményű igus® polimerek előnyei a sport-, fitnesz- és rehabilitációs ipar számára:

Karbantartásmentes száraz működés, zsír nélkül

Alacsony mértékű súrlódás

Sima és csendes működés

Korróziómentes, könnyen tisztítható

Elnyeli a rezgéseket

Alacsony kopás

Az igus® az edzőgépekben: egy arany díjjal kitüntetett manus®-alkalmazás elhozza az otthonába a sífutópályát.

drylin® lineáris technológia
 

drylin® lineáris technológia

iglidur® csapágyak


iglidur® csapágyak

  • Karbantartásmentes száraz működés
  • Alacsony mértékű súrlódás
  • Elnyeli a rezgéseket

igubal® gömbcsuklók
 

igubal® gömbcsuklók

  • Igazítási hibák kompenzációja
  • Korróziómentes, könnyen tisztítható
  • Nagy teherbírás

Az igus® által az ügyfél egyéni igényei szerint gyártott csapágyak

Egyéni igények szerint, a megfelelő anyagból és a kívánt mennyiségben elkészített alkatrészek

Az igus® termékcsaládjában nem csupán standard, hanem egyedi alkatrészek is megtalálhatók. Szakértőink segítenek megtalálni pontosan az ügyfél igényeihez illő anyagot és gyártási eljárást. A felhasználási területnek legjobban megfelelő anyagot kopásálló és karbantartásmentes, nagy teljesítményű polimerek széles repertoárjából választják ki.


A drylin® és iglidur® termékek alkalmazási területei

A legnépszerűbb edzőgépek súlyemeléshez, például lábizomedzéshez és -nyújtáshoz, valamint pillangóizom- és széleshátizom-erősítéshez. Ezekben az alkalmazásokban a drylin® W lineáris vezetők és az iglidur® csapágyak megbízható működést nyújtanak. A lineáris vezető lehetővé teszi az ülés magasságának egyszerű és szinte teljesen hangtalan beállítását a lábedzéshez. A dupla profilok és csúszkák gyorsan felszerelhetők, és mivel kenésmentesen működnek, semmilyen karbantartást nem igényelnek. A pillangóizom és a széles hátizom edzésére szolgáló függőleges hátgép összes csapágyazási pontjához az iglidur® G- és az M250 csapágyak jelentik a tökéletes megoldást. Ezek használata a mozgássorozatban részt vevő összes csuklóponthoz ajánlott. Bárhová is szerelik őket, korrózióállóak, sosem nyikorognak, és egy életen át tartanak.

Lábizomedzés és -nyújtás
Pillangóizom és széles hátizom edzésére szolgáló függőleges hátgép
Pillangóizom és széles hátizom edzésére szolgáló függőleges hátgép

Ha a kardiovaszkuláris rendszerét szeretné erősíteni, akkor az evezőgép a tökéletes megoldás. Mind a forgó, mind az elfordítható csuklók ideálisan beállíthatók az igus® csapágyakkal – csendesek és nem igényelnek karbantartást. Az evezőgépekbe beépített drylin® lineáris vezetőrendszerek teljesen kenésmentesek, ezért használhatók nyitott alkalmazásokban. A kéttengelyes alumínium profil kiváló torziós merevséget kínál, ráadásul tömege is csekély. A lineáris csapágyakkal az ülés súrlódásmentesen és halkan csúszik.

Evezőgép
Evezőgép
Evezőgép

Felhasznált termékek


Az ideális ülési helyzet nagyon fontos a kardiógépek, például az otthoni edzőgépek vagy az ergométerek esetében, mert ezzel megelőzhetők a sérülések, például a térdízületek megerőltetése. Történjen akár kézzel, akár chipkártyás vezérléssel történik az üléstávolság, valamint a fogantyúk és kijelzők magasságának beállítása, mindezeket másodpercek alatt elvégezheti az Ön speciális igényei szerint. Profiljai, valamint készre szerelt csúszkái vagy szimpla lineáris csapágyai révén a drylin® W lineáris megvezető elem minden konstrukcióhoz és kivitelhez az ideális szerelőkészlet. Az igus® egységek és kábelek különösen az elektromos állítás esetén minden beépítési térben biztosítják a hibamentes üzemet, még a legszűkebb hajlítási sugár mellett is.

drylin® lineáris technológia kardiógépekhez – az ülés, a kijelző és a fogantyúk beállításához

Ülésbeállítás
Kardiógép kijelzőjének beállítása
Kardiógép fogantyújának beállítása

Felhasznált termékek


iglidur® csapágyak kardiógépekben – nyeregbeállításhoz és a pedálban

Nyereg beállítása
Csapágyak a pedálban

Felhasznált termékek

Az igus® csapágyakkal és lineáris rendszerekkel felszerelve a professzionális modellek hosszú időn keresztül ellenállnak ezeknek a terheléseknek. A gép robusztus elemei hibamentes biztonságot és megbízhatóságot nyújtanak sok éven keresztül. Nincs annál bosszantóbb a gépfenntartók és az edzőterem klubtagjai számára, mint a meghibásodott gépek. Legyen szó lineáris vezetőkről vagy csapágyakról – az igus® a hagyományos meghajtótechnológia minden komponensét kenésmentes változatban kínálja. Ezek olyan műszaki műanyagokból készülnek, amelyek nem igényelnek kenést. A körben forgó acélgolyókéhoz hasonlító mozgás csökkenti a működési zajt és a tömeget, ezáltal 40%-kal csökkenti a költségeket.


Az igus® termékeket sikeresen használják a sport-, fitnesz- és rehabilitációs ipar területén

Íme néhány alkalmazási példa ügyfeleinktől


További információ

igus® szállítási határidők