A Walterwerk Kiel GmbH & Co. KG ostyasütő rendszereinek kapacitása folyamatosan növekszik, és a gép méretétől függően 3.000 és 19.000 szabványos ostya között mozog óránként.
Az ipari fagylaltgyártáshoz használt standard ostya sütési folyamata mindig ugyanaz: a sütőben laposra sütik, majd egy csomagolóállomásra vezetik, és még melegen feltekerik. Ezután egy szállítószalagon keresztül a hűtőtoronyba szállítják, mielőtt a kúp a csomagolási területen papírkúpba csomagolják. Csak ezután töltik meg fagylalttal. Garantáltan csak egy tölcsér kerülhet be, különben problémák adódnak a töltéssel. A különböző méretű papírtölcsérek esetén a rendszert újra és újra be kell állítani.
És pontosan ebben a részben, a papírfagylaltos zacskók szétválasztására és adagolására szolgáló csomagolási területen lineáris csapágyakat használnak. Ezek garantálják a formátumbeállítást a lefejtőállomáson, és magas követelményeknek kell megfelelniük: A rendszer működését például néha magas páratartalom és kipufogógázok jellemzik. Ezenkívül néha 50 °C körüli hőmérséklet is előfordul, a mindenütt jelenlévő, ragacsos ostyaporral együtt. A cukor és a felhasznált só egy része rendkívül koptató hatású. A ragasztóberendezésben használt cukoroldat pedig, amely a kúpot és az ostyát is összetapasztja, a fröccsenés lehetősége ellenére sem befolyásolhatja a szétválasztási folyamatot. Ilyen körülmények között a gép minden alkatrészének zökkenőmentesen kell működnie a hét minden napján, három műszakban, hogy a hazai és nemzetközi ügyfelek számára zökkenőmentes állásidőt és minimális szervizintervallumot garantáljanak.
A vásár magas követelményei miatt a Walterwerk Kiel számára elsődleges szempont volt a teljes mértékben testre szabott, egy kézből származó komplett megoldás.